واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بازيهاي رايانهاي عامل گرايش نوجوانان به سايتهاي قرآني
استفاده از بازيهاي رايانهاي بهمنظور درك مباني قرآني براي كودكان و نوجوانان، عامل مهمي در گرايش اين گروه سني به سايتهاي مرتبط است؛ كاري كه غربيها در حال انجام آن هستند و تاكنون نيز در گسترش دامنه نفوذ خود بين جوانان موفق بودهاند.
احمدرضا مهتدي، معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران با اشاره به اينكه برنامهريزان و سياستگذاران جامعه در الگوپذيري جوانان بسيار نقش تعيينكنندهاي دارند، اظهار كرد: براي استقبال جوانان از پايگاههاي اينترنتي مفيد، استفاده از هنر ناب ايراني ـ اسلامي در ايجاد اين پايگاهها و در كنار اين امر استفاده از مباني قرآني به زبان ساده و قابل فهم براي جوانان بايد مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اينكه هر ابزار و پديده سختافزاري به همراه خود تبعات مثبت و منفي گستردهاي دارد، خاطرنشان كرد: نتايج استفاده از اين ابزار بستگي به شيوه استفاده از آنها از يك طرف و برنامهريزي صورت گرفته توسط مسئولان از سوي ديگر دارد.
مهتدي افزود: اينترنت و فناوري جديد اطلاعرساني مانند ماهواره و تلفن همراه نيز از اين امر مستثني نيست و برنامهريزي صحيح با مشخص كردن اهداف استفاده از اين ابزار توسط سياستگذاران و برنامهريزان در همان بدو ورود فناوريهاي جديد، نقش مهمي در نتايج به دست آمده دارند.
معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در ادامه، عنوان كرد: با آشنا كردن نسل جوان جامعه به آموزشهاي رسمي و غيررسمي از مباني قرآني و علوم مربوط، ميتوان از همان ابتدا جوان ايراني را با الگوهاي مختلف قرآني و دروس زندگي موجود در آيه آيه اين كتاب آسماني آشنا و زمينه لازم براي ورود به استفاده از ابزاراينترنت آماده كرد.
وي با بيان اينكه اگر جوان در اقيانوس بيكران اطلاعات موجود در اينترنت رها شود، مسلماً آيندهاي روشن به همراه نخواهد داشت، گفت: اگر آموزشهاي رسمي و غيررسمي كه از خانواده آغاز و تا دوره آموزش ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان و دانشگاه ادامه مييابد، جوان را به گونهاي مناسب پرورش و خطوط و اهداف مشخص را به ايشان نشان داده و تبعات هر چيزي به خوبي برايش تبيين شود، نبايد در آينده نگران استفاده از اين ابزار بود.
مهتدي خاطرنشان كرد: اگر چه اينترنت و فضاي مجازي در حال گسترش در تمامي سطوح زندگي است، اما حداقل تا چندين سال آينده و شايد 20 سال آينده، نبايد استفاده از رسانههاي مكتوب براي انتقال اطلاعات به جامعه را فراموش كرد و بايد بيشتر از اين رسانه به عنوان عامل تبليغ و گسترش الگوهاي قرآني استفاده كرد.
معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه علومپزشكي جندي شاپور اهواز با اشاره به اينكه با وجود فضاي مجازي، در حال حاضر استفاده از فضاهاي مكتوب ميتواند بسيار مؤثرتر مورد استفاده جوان قرار گيرد، تأكيد كرد: تا زماني كه آموزش در سطوح رسمي آموزشي كشور به كتب و مجلات وابسته است و آموزش از راه دوره و همچنين اينترنت در مدارس گسترده نشده، تلاش براي استفاده كامل از ظرفيت اينترنت و فضاهاي مجازي براي رسيدن به اهداف غيرممكن است.
مدير عامل شركت افق رايانه آسيا نيز معتقد است حمايت دولت از مؤسسات وابسته به آن، در توليد و توزيع نرمافزارهاي قرآني مانع رقابت صحيح و عادلانه شركتهاي خصوصي با دولتي ميشود.
حسين مقداد، مدير عامل شركت افق رايانه آسيا در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران با اشاره به اينكه در سال جديد هيچ برنامهاي براي توليد نرمافزارهاي قرآني ندارند، گفت: باني توليد نرمافزارهاي قرآني معمولاً شركتهايي هستند كه وابسته به دولت بوده و بودجه زيادي براي آنها در نظر گرفته شده در عين حال در فروش و توزيع نرمافزارها نيز از اين شركتها حمايت ميشود.
وي متذكر شد: همين حمايتهاي دولت باعث ميشود كه اين شركتهاي نرمافزاري رقيب قدرتمندي براي شركتهاي خصوصي مانند شركت ما باشند و طبيعتاً شركتهاي نرمافزاري دولتي به راحتي پروژههاي سنگيني را در حوزه قرآن انجام ميدهند.
مقداد خاطر نشان كرد: شركتهاي نرمافزاري دولتي نه تنها در حوزه قرآن بلكه در تمامي حوزهها ميتوانند تعداد زيادي نرمافزار را بدون در نظر گرفتن سود و زيان كار و با كيفيت بسياربالا توليد كنند.
وي بيان كرد: اين محدوديتهاي ايجاد شده مانع از رقابت شركتهاي خصوصي و شركتهاي دولتي در توليد نرمافزار ميشود، چون ما قادر به رقابت با اين شركتها نيستيم.
وي اظهار كرد: تمام تلاش شركت ما در اين راستاست كه نرمافزارهايي را توليد كنيم كه با اقبال مخاطب روبهرو شود چون در غير اينصورت امكان ورشكستگي شركت وجود دارد.
وي درباره محدوديتهاي محتواي نرمافزارهاي قرآني افزود: طبيعتاً چون محتوا در اين نرمافزارها قرآن است بايد دقت بسيار زيادي را در توليد داشت، براي مثال اگر در محتواي نرمافزارهاي آموزشي اشكالي وجود داشته باشد به سرعت قابل تصحيح است و اتفاقي نميافتد ولي اگر اين اشتباه در نرمافزارهاي قرآني باشد باعث تغيير در معناي لغوي كلمات و تحريف ميشود.
وي با اشاره به اينكه در توليد نرمافزارهاي قرآني رقابت بسياري وجود دارد، عنوان كرد: در طي سالهاي گذشته رقابت در توليد نرمافزارهاي قرآني به قدري زياد بوده كه به سختي ميتوان گفت چه ظرفيتهايي در اين حوزه ناديده گرفته شدهاست.
او يادآور شد: شايد در زمينه نرمافزارهاي قرآني يك بسته قرآني كامل نداشته باشيم، اما ميتوان گفت كه در زمينه تفسير، قرائت، صوت و لحن و تجويد بسيار پيشرفت كردهايم.
وي افزود: به جرأت ميتوان گفت ما يك نرمافزار قرآني جامع و كامل نداريم و اين يكي از نقصهاي فضاي ديجيتال است و اگر كسي بخواهد يك نرمافزار كامل قرآني داشته باشد بايد چند نرمافزار بخرد.
مقداد با انتقاد از اينكه قيمتهاي در نظر گرفته شده براي نرمافزارهاي قرآني بالاست، گفت: شركتهاي دولتي قيمتهايي كه براي نرمافزارهاي قرآني در نظر ميگيرند بسيار بالاست و مخاطبان نميتوانند اين نرمافزارها را تهيه كنند.
وي درباره نيازسنجي مخاطبان در توليد نرمافزارهاي قرآني، اظهار كرد: ما از طريق نمايندگيهاي فروش توليداتمان از بازخورد نرمافزارها باخبر ميشويم و سعي ميكنيم كه نظرات مخاطبان را در محصولات وارد كنيم.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]