واضح آرشیو وب فارسی:فارس: علياحمدي در ديدار با نمايندگان فرهنگي مجلس هشتم: تعدادي از مسئولان آموزش و پرورش بايد ثبات شغلي داشته باشند
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش گفت: گرچه وزير آموزش و پرورش با رفتن و آمدن دولتها تغيير ميكند ولي تعدادي از مسئولان آموزش و پرورش بايد ثبات شغلي داشته باشند و برنامهها و سياستهايي كه در فرايند تحولي، تدوين ميشود، تعقيب كنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عليرضا علياحمدي شب گذشته در ديدار با نمايندگان داراي سوابق فرهنگي مجلس هشتم شوراي اسلامي كه در باشگاه فرهنگيان تهران برگزار شد، گفت: درباره تحول اساسي در آموزش و پرورش، محمود فرشيدي اقداماتي را در آموزش و پرورش شروع، ستادي را تشكيل داده و منشور و ابعاد تحول در آموزش و پرورش را مد نظر قرار داده بود كه تا شب عيد نيز بنده در جلسات اين گروه شركت ميكردم.
وي اضافه كرد: اما بعد به اين جمعبندي رسيديم كه بايد تحول را فراتر از جمع داخلي وزارتخانه ببينيم. به همين دليل شوراي تحولي را مرتبط با شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشبيني كرديم كه جمعي از نمايندگان مجلس، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، شوراي عالي آموزش و پرورش، نمايندگان مجلس، نمايندگان مجمع تشخيص مصلحت نظام، معلمان، اساتيد حوزه و دانشگاه، متخصصان تعليم و تربيت و مديران آموزش و پرورش حضور دارند.
علياحمدي ادامه داد: اين جلسات هر 15 روز يك بار تشكيل داده ميشود و هر هفته نيز در خدمت كميته راهبردي اين شورا هستم كه فكر ميكنم جلسات در حال رسيدن به نتيجه است و جهتيابي پيدا ميكند كه تحول را از نقطه آغازين كه فلسفه آموزش و پرورش اسلامي است، داشته باشيم. مطالعاتي انجام شده و نتايج آن آماده ميشود كه مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اينكه رهنامه آموزش و پرورش تدوين خواهد شد، اضافه كرد: سند آموزش و پرورش كه از چندين سال قبل مطالعات آن آغاز شده بود در اين راستا بازخواني ميشود كه مبتني با رويكرد تعليم و تربيت اسلامي و مبتني بر اين سند راهبردي، سه برنامه 2 ساله، 7 ساله و 17 ساله در چشمانداز ايران 1404 تدوين خواهد شد. معتقديم اين فرايند را طي يك سال آينده از نظر كارهاي نرمافزاري و برنامهريزيها انجام دهيم و در مراحل وزارتخانه تصويب شود.
وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: معتقديم در وزارتخانه بايد تعدادي از مسئولان تثبيت شوند. اميدواريم با كمك مجلس يا شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي افق حداقل 10 ساله تثبيت شوند. گرچه وزير آموزش و پرورش با رفتن و آمدن دولتي تغيير ميكند ولي تعدادي از مسئولان بايد ثبات داشته باشند و برنامهها و سياستهايي كه در فرايند تحولي تدوين ميشود، تعقيب كنند. از جمله معاون آموزشي، معاون پرورشي و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي است كه بايد ثبات بيشتري نسبت به وزير داشته باشند.
وي افزود: اگر ميخواهيم هويت اسلامي فرزندان و شاكله شخصيتي آنان آنگونه كه هدف نظام تعليم و تربيت اسلامي است، شكل بگيرد بايد فرهنگ عمومي و ساير نهادها همه همراستا و همافزا براي دستيابي به يك چشمانداز مشترك كار كنند.
علياحمدي ادامه داد: مصرانه از شوراي عالي انقلاب فرهنگي ميخواهيم كه نظام رسانهاي كشور را در زمره نظام تعليم و تربيت ببيند.
وي با بيان اينكه محور تحول معلم است گفت: معلم وقتي ميتواند نقشآفريني داشته باشد كه منزلت اجتماعي وي قابل قبول باشد كه ما در اين زمينه راهكارهايي با ديد كوتاهمدت و افقمدت در نظر گرفتيم.
وزير آموزش و پرورش در خصوص برنامه تربيتمعلم گفت: برنامه تربيت معلم در آموزشهاي بلند مدت و آموزشهاي ضمن خدمت از جمله برنامههايي است كه مورد اهتمام شوراي انقلاب فرهنگي قرار گرفته است و كارگروهي مشغول شدند و در آموزش و پرورش نيز كارگروهي متشكل از مديران و رؤساي تربيت معلم تشكيل داديم و فعاليتهايي آغاز شده است.
وي در خصوص احياي معاونت پرورشي گفت: در 2 سال گذشته رويكرد مطالعاتي به معاونت پرورشي پرداخته شده بود و حركت، جنبش و نقشآفريني كمتر مشاهده ميشد البته زحمات قابل تقدير است اما دوستان كه اكنون مسئوليت قبول كردند، اهل تحرك هستند و در تابستان مصاديقي از تلاشهاي آنان را شاهد خواهيم بود.
علياحمدي در خصوص نارساييهاي كتاب درسي گفت: در حوزه كتابهاي درسي نارساييها فراواني وجود دارد كه نميشود به زبان آورد.
وي با بيان اينكه 93 درصد بودجه جاري آموزش وپرورش، بودجه پرسنلي بوده است، گفت: زماني كادر آموزش و پرورش 900 هزار نفر بود و تعداد دانشآموزان 17 ميليون نفر بود و امروز كه از بودجه آموزش وپرورش صحبت ميكنيم 14 ميليون دانشآموز داريم كه بيش از 5/1 ميليون دانشآموز در مدارس غيرانتفاعي تحصيل ميكنند و تعداد پرسنل بيش از 1 ميليون و 200 هزار نفر است.
وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: ما تراكم نيرو در خيلي جاها داريم واستفاده نابهجا از نيروي انساني صورت ميگيرد. معلمي كه در اختيار دفتر مدرسه قرار ميگيرد چيزي از حيثيت معلمي وي باقي نميماند.
وي با بيان اينكه به دنبال كوچكسازي ساختار آموزش و پرورش است، گفت: بخشنامه كرديم كه هر كس كه متعلق به آموزش و پرورش بوده و در دستگاه ديگري فعاليت كند به خانه خود برگردد و اگر نميتواند در همانجا مشغول به كار شده و از آموزش و پرورش منقطع شود.
علياحمدي ادامه داد: وقتي تعداد مناطق استاني و شهرستاني كشور 340 منطقه است چرا مناطق آموزش و پرورش 716 منطقه است ما زيرساختهاي فناوري و اطلاعات داريم و ميتوانيم تعداد مناطق آموزش و پرورش را كاهش دهيم.
انتهاي پيام/
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]