واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انتقاد افروز به نظام تربيتي/سهم برخي مسئوولان از درآمدهاي ميلياردي موسسات كنكور / نظام دبيرستاني نشاني از عقب ماندگي فرهنگي است
رئيس دانشكده روانشناسي دانشگاه تهران گفت: رونق كنكورگري به اوج خود رسيده است و درآمدهاي بالاي 20 ميلياردي موسسات كنكور فاجعه است كه برخي ها نيز در آنها سهم دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر غلامعلي افروز رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره ايران روز گذشته در سالن شوراي دانشگاه دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه تهران كه در خصوص تدوين نظام جامع تربيتي در دانشگاه سخنراني مي كرد، گفت: هر چند كه اساس امور تربيتي مربوط به پيش دانشگاهي است اما نظام تربيتي، آموزش عالي و پيش دانشگاهي ندارد. دانشجو پيش از اينكه وارد دانشگاه شود به مدت 12 سال در مدرسه در اختيار ما بوده است و ديگر خيلي دير است كه بخواهيم در دانشگاه كار تربيتي را شروع كنيم، البته اين به آن معنا نيست كه نمي شود بلكه ديگر دير است.
وي افزود: نتوانسته ايم معلم هايي كه باور غني داشته باشند در يك ميليون كلاس مدارسمان به كار ببنديم زيرا مديريت منابع انساني نداشته ايم و همواره كمي نگري شده است. نظام دبيرستاني معيوب و نشاني از عقب ماندگي فرهنگي است. 3 گرايشه كردن دبيرستان مربوط به 80 سال پيش بود و در اصل گرايشي كردن دبيرستان ضد پرورشي است و معلمان در اين سيستم فقط مسئول تست شدهاند.
دكتر افروز تاكيد كرد: عقلانيت، معنويت و خلاقيت را بايد در نظام تعليم و تربيت كشور چه در مدرسه و چه در دانشگاه حاكم كنيم. كتابها و ذهن و شاكله شخصيتي استادان دانشگاه و معلمان بايد آميزه اي از عطوفت و محبت و استواري باشد.
پيشنهاد ايجاد معاونت فرهنگي - آموزشي
وي با پيشنهاد اينكه بايد با ادغام آموزش و فرهنگي معاونت فرهنگي و آموزشي در دانشگاهها ايجاد شود، گفت: تا زماني كه در دانشگاهها معاونت دانشجويي با فرهنگي همراه است و معاونت دانشجويي يك معاونت تداركات است و واژه فرهنگي در اين سيستم فقط به يدك كشيده مي شود، نبايد به دنبال معنايي باشيم.
دكتر افروز افزود: در هيئت امناي دانشگاه امام باقر (ع) پيشنهاد شد كه معاونت هاي آموزشي دانشگاهها با معاونت فرهنگي توام شود و آن زمان است كه بحث هاي جدي تري به مديران گروههاي آموزشي دميده مي شود. مديران گروهها نيز بايد به عنوان اركان آموزشي دانشگاهها به اين سمت بروند كه هم مسئوليت آموزشي و هم مسئوليت فرهنگي داشته باشند.
كتاب محوري دانشگاهها را اسلامي نميكند
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه كتاب محوري دانشگاهها را اسلامي نميكند، گفت: اگر همه درسها قرآن و نهج البلاغه شود هيچ تضميني براي اسلامي شدن دانشگاهها وجود ندارد بلكه بايد انديشه قرآني در استادان و معلمان جان گرفته باشد و در عمل و رفتار و انديشه آنها جلوه گر شود.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]