واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: با وجود تاكيد دولت بر واردات گسترده برنج از مرزهاي شرقي؛ گراني برنج ادامه دارد!
آفتاب: يك عضو كميسيون كشاورزي اعلام كرد وزارت كشاورزي گزارشي در خصوص زمينهاي برنجي كه به دليل خشكسالي هنوز زير كشت نرفته را به مجلس ارائه نكرده است.
محمد علي حيدري شلماني در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي آفتاب، افزود: «براي اينكه سال آينده لطمهاي به ميزان محصول برنج داخلي وارد نشود كشاورزان بايد از طريق حفر چاه و پمپ آب به مزارع خود با خشكسالي مقابله كنند».
اين نماينده مجلس هفته گذشته از به زير كشت نرفتن 30 درصد از زمينهاي شمال در كمتر از 5 روز به پايان فصل كشت به دليل خشكسالي خبر داده بود.
حيدري همچنين تاكيد كرده بود كه نمايندگان در انتظار گزارش وزارت كشاورزي از ميزان زمينهاي زير كشت امسال هستند تا در صورت تاييد كاهش شديد زمينهاي زير كشت اقدامات سريعي براي آبياري مزارع صورت گيرد.
اين نمايند همچنين با اشاره به افزايش واردات برنج به دليل كاهش احتمالي محصول سال جاري گفت: «برنجهاي خارجي به دليل كيفيت پاينتر نسبت به برنج داخلي نميتوانند جايگزين مصرف داخلي شوند».
وي در پاسخ به اين سوال كه اگر ذائقه مردم مانند چاي به برنج هندي و پاكستاني نيز عادت كند آيا توليد داخلي به خطر نخواهد افتاد؟ گفت: «مردم خود متوجه شدهاند كه چاي مورد استفاده خارجي آنها تا چه اندازه از نظر رعايت بهداشت و استفاده از سموم ناسالم است. بنابراين احتمال تغيير ذائقه حتي باوجود افزايش قيمت، منتفي به نظر ميرسد».
حيدري همچنين زمان ماندگاري برنج در انبارها را 2دو سال دانست و افزود: «در صورتي كه برجهاي وارداتي بيش از دو سال در انبار بمانند كيفيت اوليه خود را از دست داده و بعد از مدتي غير قابل استفاده خواهند شد».
اخيرا دولت با اتخاذ سياستهايي واردات برنج را تسهيل كرده است. برخي از كارشناسان پيشبيني ميكنند كه با وجود گراني قابل توجه برنج ايراني و واردات برنجهاي هندي آينده اين محصول سنتي به خطر خواهد افتاد.
در اين زمينه موسوي لاري وزير كشور دولت خاتمي از استفاده بيرويه از پول نفت براي واردات محصولاتي چون برنج انتقاد كرده است.
وي با انتقاد از وضعيت اقتصادي كشور يادآور شده است: در دولت اصلاحات از نظر ميزان توليد گندم به خودكفايي رسيديم اما در سال جاري دولت براي
” وزير جهاد كشاورزي: كار خريد و توزيع برنج در كشور بر عهده بخش خصوصي است. ... “
تامين گندم مورد نياز بايد دو تن گندم وارد كند.
وزير اسبق كشور تاكيد كرده است: «پول نفت نبايد صرف واردات مواد جزئي چون موادغذايي، برنج، انگور و سيب زميني شود».
اما اسكندر وزير جهاد كشاورزي دولت با كاذب خواندن قيت برنج نهم ميگويد: «كار خريد و توزيع برنج در كشور بر عهده بخش خصوصي است و اين امر در كنار بسياري موارد ديگر باعث افزايش ناگهاني قيمت برنج در كشور شده است».
در همين حال يك توزيع كننده برنج در پاسخ به اينكه آيا قيمت برنج آنگونه كه برخي مسئولان اعلام كردهاند ارزان شده است به خبرنگار اقتصادي آفتاب گفت: متاسفانه بايد گفت كه قيمت برنج با كيفيت ايراني همچنان گران است.
وي افزود: «با افزايش واردات تنها قيمت برنجهاي خارجي كه برخي از آنها كيفيت مناسبي نيز ندارند اندكي ارزان شد».
او تاكيد ميكند: «اكنون تمامي برنجهايي كه دربازار عرضه ميشوند مربوط به واردات سال گذشته است. بنابراين بايد گفت كه برنج سال گذشته با قيمت چند برابر به فروش ميرسد و اين به معناي وجود ارزاني در بازار نيست».
به اعتقاد اين توزيع كننده با شتابي كه بازار به سمت گراني گرفته است در صورت كاهش محصولات داخلي بر اثر خشكسالي بايد انتظار افزايش بيشتر و روز به روز قيمت برنج با كيفيت ايراني را نيز داشت.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]