واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مركز سلامت محيط وزارت بهداشت: دستورالعمل عاملان مجاز توزيع دخانيات تصويب شد
خبرگزاري فارس: رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل عاملان مجاز توزيع دخانيات در ستاد كشوري مبارزه با دخانيات در وزارت بهداشت تصويب شد و به همراه دستور العمل نصب تصاوير هشدار دهنده بر روي پاكتهاي سيگار با امضاي رياست جمهوري به سراسر كشور ابلاغ ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، مصطفي غفاري امروز در نشست خبري هفته مبارزه با دخانيات در وزارت بهداشت، افزود: در آخرين جلسه ستاد كشوري اجراي قانون ملي مبارزه با مواد دخاني عاملان مجاز فروش سيگار فقط سوپرماركتها و خواربار فروشان تعيين شدند كه با ابلاغ آن از سوي رياست جمهوري دست نيروي انتظامي براي مقابله با فروشندگان غير مجاز سيگار باز ميشود.
وي ادامه داد: بر اساس مصوبه ديگر اين ستاد، قرار است از حدود 6 ماه آينده تصاوير هشدار دهنده مربوط به بيماراني كه به علت مصرف دخانيات دچار بيماريهاي سخت درمان شدهاند به صورت بر چسب بر روي سيگارهاي خارجي و بر روي پاكت سيگارهاي توليد داخل درج شود به طوري كه حداقل 50 درصد فضاي روي پاكت سيگار را بپوشاند.
غفاري همچنين از افزايش مراكز مشاوره ترك اعتياد در كشور از 60 مركز در سال 84 به 140 مركز در سال 86 خبر داد و گفت: هر دانشگاه علوم پزشكي اكنون حداقل 4 مركز مشاوره ترك اعتياد دارد، ميزان موفقيت اين دوره ها پس از يكسال كار مشاوره حدود 20 درصد است كه اين ميزان از متوسط 12 درصدي جهاني بالاتر است.
وي افزود: بر اساس آيين نامه قانون جامع دخانيات، هر گونه تبليغ مستقيم و غير مستقيم دخانيات ممنوع است، بايد آموزش و فرهنگ سازي عليه دخانيات گسترش يابد و ما براي اين كار انيميشن هاي آموزشي آماده كردهايم كه اميدواريم در ساعات پر بيننده سيما پخش شود، ممنوعيت استعمال دخانيات در ادارات دولتي نيز ابلاغ شده است و به عنوان يك تخلف اداري بايد از سوي رئيس هر اداره دولتي پيگيري شود.
غفاري ادامه داد: فروش سيگار به افراد زير 18 سال نيز مطابق قانون ممنوع است، در تحقيقي كه انجام شده است، 71 درصد نوجوانان و 90 درصد والدين آنها با ممنوعيت فروش سيگار به نوجوانان موافق بودند اما حدود 10درصد والدين معتقد بودند كه در كنار ممنوعيت بايد كار آموزشي و فرهنگ سازي نيز انجام شود.
وي گفت: در مورد قليان نيز 48 درصد موافق ممنوعيت كامل بودند، 44 درصد موافق ممنوعيت در كنار فرهنگ سازي بودند و 8 درصد مخالف جمع آوري قليان از طريق قانون بودند.
وي افزود: از اول بهمن 85 تا اول بهمن 86 در مجموع 172 هزار و 584 مركز تهيه و توزيع مواد غذايي بازرسي شد، از اين تعداد 15 هزار و 183 مورد به علت عرضه قليان تذكر كتبي گرفتند كه اكثر آنها به تذكر عمل كردند و فقط هزار و 587 مورد آنها تعطيل شدند، از اين تاريخ تاكنون نيز 8 هزار و 458 مورد اغذيه فروشي بازرسي شدند كه 7 هزار و 566 مورد تخلف نداشتند و 892 مورد تذكر گرفتند.
عفاري همچنين در مورد عرضه سيگار در ايران گفت: در ايران هيچ شركت خارجي و خصوصيي توليد و عرضه سيگار نداريم و همه در انحصار شركت دخانيات ايران به عنوان شركت دولتي است البته قاچاق سيگار داريم كه يك معضل جهاني است البته براي آن نيز برنامه داريم و قرار است همه سيگارهاي قانوني كد رهگيري بگيرند تا سيگارهاي قاچاق از آنها بازشناخته شود و امكان جمع آوري سيگارهاي قاچاق خارجي فراهم شود.
انتهاي پيام/ز
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]