واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير علوم خبر داد:ارزيابي گروههاي آموزشي دانشگاه آزاد / بازگشت 92 درصد بورسيه ها
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: طبق قانون از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري خواسته شده است تا گروههاي مختلف دانشگاه آزاد را مورد ارزيابي قرار دهد و گزارش سالانه را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه كند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر محمد مهدي زاهدي امروز در حاشيه اولين همايش روابط عمومي هاي دانشگاهها و مراكز پژوهشي و فناوري وابسته به وزارت علوم در جمع خبرنگاران در مورد نظارت وزارت علوم بر دانشگاه آزاد اسلامي گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبات خوبي در اين زمينه داشته است به عنوان مثال در مورد جذب اعضاي هيئت علمي اين امر حتما بايد در درون وزارت بهداشت و علوم صورت گيرد.
وي ادامه داد: ضمن اينكه وزارت علوم بايد در صورت مشاهده ضعف در واحدهاي آموزشي دانشگاه آزاد برخورد لازم را حتي اگر اين برخورد به تعطيلي واحد نيز منجر شود، صورت دهد.
تدبير براي رفع مشكل كوتاهي ترم دوم دانشگاهها
وزير علوم در خصوص عدم كيفيت آموزش در ترم دوم تحصيلي به دليل كوتاه بودن آن و راهكاري كه وزارت علوم در اين زمينه انديشيده است گفت: در اين مورد تدابيري انديشيده شده كه در حال بررسي است و از طريق شوراي علي انقلاب فرهنگي اجرايي مي شود. جابجايي زمان شروع ترم اول و دوم يكي از اين راهكارها است و بدين ترتيب اينكه ترم اول از اواخر شهريور و ترم دوم از اوايل بهمن ماه آغاز شود بررسي و مورد كار كارشناسي بيشتر قرار مي گيرد.
وي با اشاره به اظهارات برخي مبني بر اينكه وزارت علوم باعث شده است كه بسياري از بورسيه ها به كشور بازنگردند، گفت: اين اظهارات مربوط به دهه 70 بوده و در اين گزارش آمده است كه عمده افراد بورسيه سالهاي اخير وزارت علوم به كشور بازگشته اند و روند ماندگاري آنها با كاهش روبه رو بوده است.
بازگشت 92 درصد بوسيه هاي وزارت علوم در سالهاي 85 و 86
زاهدي اضافه كرد: بيش از 92 درصد از بورسيه هايي كه در سالهاي 85 و 86 فارغ التحصيل شده اند، به كشور بازگشته اند. در گذشته اين افراد به دليل جاذبه مادي و تسهيلات و امكانات ادامه تحصيل فرزندان در خارج از كشور ماندگار مي شدند اما در سالهاي اخير حقوق اعضاي هيئت علمي، توسعه تحصيلات تكميلي و امكانات آزمايشگاهي كشور نسبت به دهه هفتاد بيشتر و به همان نسبت مهاجرت نيز كمتر شده است.
محرميت يكساله متقلبين كنكور در صورت احراز تقلب
وي درباره تقلب 230 نفر از داوطلبين آزمون كارشناسي ارشد 87 در جلسه آزمون يادآور شد: كارنامه اين افراد به آنها داده نشده و اين افراد بايد مراجعه كنند در مراجعه تمهيداتي انديشيديم كه صحت نرم افزار هوشمند را بتوان چك كرد. اين تقلب در ميان افرادي كه در كنار يكديگر نشسته بوده اند صورت گرفته است. اگر اين تقلب با بررسيهاي بعدي محرز شود، افرادي كه مرتكب آن شده اند، نه تنها امسال بلكه سال آينده نيز از شركت در آزمون كارشناسي ارشد محروم مي شوند.
وزير علوم در خصوص ساماندهي بودجه هاي پژوهشي در وزارت علوم نيز گفت: دانشگاههاي مختلف و حوزه هاي كاري به تناسب داوري و سيستم نظارت و ارزيابي كه دارند از موازي كاري در امر پژوهش جلوگيري مي كنند البته هميشه موازي كاري بد نيست اما اين امر بايد هدفمند و با اطلاع و نظارت و كنترل صورت گيرد.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]