واضح آرشیو وب فارسی:مهر: / ترش و شيرين فرهنگ و هنر /ركوردزني اولين دنباله سينماي ايران
ركوردزني اولين دنباله سينماي ايران، دلجويي بعد از بركناري، نقد چندهمسري، حاشيهسازي رئيس رسانه ملي، انصراف به دليل انتقاد و ... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر در هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود دهنمكي پس از عملي كردن روياي ساخت اولين دنباله در سينماي ايران به دنبال ركوردزني ديگري هم هست. او كه پروانه ساخت "اخراجيها 2" را روزهاي پاياني سال به تهيهكنندگي حبيبالله كاسه ساز دريافت كرد، تاكنون با محمدرضا شريفينيا و اكبر عبدي بازيگران فيلم اولش قرارداد بسته است.
دهنمكي در صحبتهاي اخير خود از فهرست 80 نفري بازيگران نامزد شده براي بازي در فيلم دومش خبر داده كه قرار است با مشورت تهيهكننده، شريفينيا و خودش 40 نفر اصلي از ميان آنها انتخاب شوند. به اين ترتيب اولين دنباله تاريخ سينماي ايران و احتمالاً ركودزني در تعداد بازيگران ميتواند در سابقه "اخراجيها 2" و مسعود دهنمكي ثبت شود.
كارگرداني كه ميخواهد در تاريخ سينماي ايران ثبت شود
* رئيس سازمان صدا و سيما و يكي از معاونانش تغيير مديران ارشد اين سازمان را شايعه خواندند. عزتالله ضرغامي و مرتضي ميرباقري ضمن اعلام اين خبر هيچكدام از موارد مطروح شده در رسانهها را جزو گمانهزني و تخمينهاي اوليه خود ندانستند.
اين در حالي ست كه با وجود تكذيب مكرر ضرغامي مبني بر تغيير مدير پيشين راديو جوان، شهرام گيلآبادي از اين سمت بركنار و مدير كل نمايش راديو شد. هر چند رئيس رسانه ملي در اختتاميه نهمين جشنواره بينالمللي راديو در اصفهان به نوعي از او دلجويي كرد و مديريت خوب گيلآبادي را موجب احياء اين سازمان و ارتقاء كمي و كيفي حوزه نمايش راديو دانست.
از ديگر حاشيههاي اختتاميه جشنواره راديو ميتوان به تنديس جشنواره اشاره كرد كه شنيدهها حاكي از دلخوري رئيس رسانه ملي از آن و تاكيد وي بر جرح و تعديل پيكره بدننما بود. اما از آنجا كه لابد زماني براي اين تغييرها نبوده تنديسهايي كه چهارشنبه شب به برگزيدگان اهداء شد با كمي تغيير جزئي تنها روي يك پايه قرار گرفته بود.
وقتي ديويد استلي دبير كل ABU كه در كنار ضرغامي، خجسته و عليرضا نوري جوايز برگزيدگان را در مراسم اختتاميه اهداء ميكرد، از دست دادن با برندگان مرد هم امتناع كرد، رئيس رسانه ملي براي رفع شبهه پشت تريبون قرار گرفت و اين پرهيز را تنها به دليل نگرانيهاي وي در تخطي از قوانين جاري ايران دانست.
مهندس عزتالله ضرغامي يك حاشيهسازي ديگر هم در اين مراسم انجام داد و هنگام تمجيد از برنامه "قصه شب" نام گوينده معروف آن را به جاي مريم نشيبا، شكيبا گفت كه اين اشتباه با واكنش جمعي حاضران در تصحيح آن پاسخ داده شد.
* جلسه نقد و بررسي ديرهنگام مجموعه "پيامك از ديار باقي" در شاخه زنان جبهه مشاركت ايران اسلامي در حالي برگزار شد كه بيش از يكماه از اتمام پخش اين مجموعه ميگذرد. در اين جلسه طرح موضوع چند همسري در "پيامك" و تأثيرات آن بر جامعه و همچنين رويكرد رسانه ملي به موضوع چندهمسري با حضور چند جامعهشناس، روانشناس و چيستا يثربي تحليل شد.
يثربي در اين باره گفت: زماني كه براي پديدهاي ارزش زياد قائل شويم، پديده ديگري به ضدارزش تبديل ميشود. بنابراين وقتي در آثار تلويزيوني به نقد زوجين توجه زياد ميشود، خانوادههاي ساده و صميمي كماهميت ميشوند. اين مجموعه فيلمنامهاي به شدت ضعيف داشت و طرح آن نيز چند پاره بود.
* در حالي كه تهيهكننده اولين فيلم سينمايي گلاب آدينه در مقام كارگردان هفته گذشته از حضور قطعي نيكي كريمي در اين پروژه خبر داده بود، اين خبر به سرعت از سوي بازيگر تكذيب شد. "پري دريايي" به تهيهكنندگي كريم آتشي در مرحله پيشتوليد است و اواخر خرداد كليد ميخورد.
به گفته آتشي تنها حضور بهرام بدخشاني به عنوان مدير فيلمبرداري در فيلم قطعي شده البته اگر اين خبر هم تكذيب نشود. نيكي كريمي دو روز بعد اعلام كرد هيچ قراردادي با اين پروژه ندارد و اين روزها مشغول بازي در فيلم "دو خواهر" است كه در اصفهان فيلمبرداري ميشود.
* اين روزها نوعي رفتار در محافل سينماي داخلي در حال رواج گرفتن است كه نوعي اداي دين به پيشكسوتان و استادان فيلمسازان جوان محسوب ميشود. چندي پيش بود اولين فيلم سينمايي شاليزه عارفپور با نام "حيران" را رخشان بنياعتماد فيلمساز برجسته سينماي ايران كليد زد. كارگرداني كه الگوي بسياري از فيلمسازان زن ايراني است.
اين روزها خبر مشابه ديگر مكمل اين مورد ميشود. مسعود كيميايي اولين پلان فيلم امين فرجپور با نام "دويدن ميان ابرها" كليد زد. فرجپور در "سربازهاي جمعه" و "حكم" دستيار كيميايي بوده و اين اداي دين به جايگاه يك فيلمساز پيشكسوت كه ميتواند برآمده از سليقه و نگاه شخصي هم باشد ميتواند فرهنگسازي كند.
* در حالي كه برخي سايتها و رسانهها اعلام كرده بودند داريوش مهرجويي "سفر به شهر فرشتگان" را در آمريكا ميسازد، تهيهكننده آخرين فيلم او اين خبر را تكذيب كرد. فرامرز فرازمند حال روحي مهرجويي را براي ساخت يك فيلم جديد مناسب ندانست و به مشخص نبودن زمان آغاز توليد پروژه تأكيد كرد.
* محمدرضا زهتابي كه جديدترين مجموعه پخششدهاش "سرنوشت" مورد انتقاد بسيار بخصوص از سوي بازيگران كار قرار گرفت، از كار خود دفاع كرد و گفت: در يكي از نقدها خواندم دكوپاژ اين مجموعه قديمي است. من نميدانم دكوپاژ قديمي يا جديد يعني چه؟ آيا نماي كلوزآپ، مديوم و ... فرق كرده؟ من براي 19 قسمت اين مجموعه 5000 پلان دكوپاژ كردم.
اما به نظر ميآيد اين نقدها تأثير زياد بر زهتابي گذاشته چون از ساخت جديدترين پروژه سينمايياش به خاطر ضعف فيلمنامه پس از چند بازنويسي انصراف داد. زهتابي ساخت فيلم سينمايي "فاصله" را در حالي متوقف كرد كه پيشتوليد آغاز شده و برخي بازيگران و عوامل فيلم هم انتخاب شده بودند.
* در حالي كه مشخص بودن مجموعههاي ماه رمضاني شبكههاي يك و دو و اعلام آنها از سوي معاون سيما كمي خيال همه را راحت كرده بود، سرنوشت آنها دچار ابهام شد. طبق اعلام مجموعههاي در حال توليد "گلهاي گرمسيري" محمدمهدي عسگرپور و "داداشي" حسن برزيده به ترتيب مهمان رمضان شبكههاي اول و دوم بودند كه به نظر ميآيد قرار است جايگزين شوند.
* فيلمنامه "پسر تهروني" جنجالي جديد بين چند نويسنده و دفتر توليد ايجاد كرد. اين فيلمنامه كه نام حميدرضا محسني را بر پيشاني دارد، با ادعاي حسن انصاريان جاي بحث دارد. انصاريان مدعي شد اين قصه را سال 83 در بانك فيلمنامه خانه سينما ثبت كرده و پس از چند بار بازنويسي در دفاتر مختلف نامي جديد گرفته و به عنوان پروژه جديد كاظم راستگفتار معرفي شده است.
"سرنوشت" فعاليت جديد كارگردان را به تعويق انداخت
* قطر قصد دارد فيلم "رومي آتش عشق" را بر اساس زندگي مولانا با بودجه 25 ميليون دلار بسازد. اين فيلم به زبان انگليسي و با بازيگران آمريكايي در تركيه و چند كشور خاورميانه به كارگرداني مظفرعلي كارگردان هندي توليد ميشود.
* مهناز افشار بازيگر زن سينماي ايران معتقد است فيلم ديني هنگامي ميتواند مدعي خلاقانه باشد كه از فاكتور جذابيت نيز در روند ساخت غافل نباشد. به اين ترتيب احتمالاً در سال جديد بايد منتظر حضور وي در فيلمهاي ديني متعدد باشيم تا توصيه خود را به كارگردانان و تهيه كنندگان سينماي ديني اثبات كند.
* رضا مقصودي فيلمنامهنويس كمدي موفق "ليلي با من است" از پخش متوالي اين فيلم به بهانههاي مختلف از رسانه ملي انتقاد كرد. او در نامهاي آورده: نميدانم چرا وقتي فيلمي كه ظرف دو سال گذشته چهار بار از تلويزيون پخش شده، باز هم بايد شاهد پخش آن باشيم؟ اين اقدام مخاطب را دلزده ميكند، بگذاريد جامعه طالب پخش آن باشد.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 442]