تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831639167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادبيات و نوآوري/5 زنوزي‌جلالي: نوآوري بايد برپايه سنت ادبي پربار فارسي باشد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ادبيات و نوآوري/5 زنوزي‌جلالي: نوآوري بايد برپايه سنت ادبي پربار فارسي باشد
خبرگزاري فارس: «فيروز زنوزي جلالي» گفت: نوآوري بايد برپايه سنت ادبي غني و پربار ادبيات فارسي باشد زيرا زيرساخت ادبيات دنيا بر شانه استوار ادبيات شرق بنا نهاد شده است.


«فيروز زنوزي جلالي» داستان نويس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ادبي فارس بيان داشت: در ادبيات همواره تلاش بر اين است كه نوآوري صورت بپذيرد اما بسياري از دوستان به نام نوآوري از آن سمت بام مي‌افتند و به اغراق محض مي‌رسند. بيشتر نظرگاه‌ها و ديدگاه‌هايي كه از طريق ترجمه به ادبيات ما مي‌آيند معلوم نيست چرا دچار اغراق شديد مي‌شوند؟
وي افزود: شايد دليل اين امر همان افراط و تفريط‌ ما باشد.شاهديم كه با استفاده از آن آموزه‌هاي وارداتي نوعي از ادبيات شكل مي‌گيرد كه اگر آن طرف هم ترجمه شود بسيار حيرت‌انگيز است و چه بسا كساني كه خود صاحب اين ديدگاه هستند خيلي جا مي‌خورند.
وي در خصوص ارتباط بين نوآوري ادبي و سنت‌هاي ادبي تصريح كرد: زيرساخت ادبيات دنيا بر شانه استوار ادبيات شرق بنا نهاد شده است. خيلي از افرادي كه در حوزه ادبيات نيرومند بودند و خود پايه‌گذار مكاتب بودند، خود بي‌بهره از ادبيات شرق نبودند. پاره‌اي از آنها مثل آندره ژيد صراحتا بيان داشتند كه از اين ادبيات غني استفاده كرده‌اند. امروز كوئيلو دارد از ادبيات شرق به شيوه‌اي خاص استفاده مي‌كند و آن‌را دستمايه قرار مي‌دهد. اين نوآوري به هر حال بايد برپايه سنت ادبي غني و پربار فارسي باشد. اين طور نيست كه ما اثري را بنويسيم كه به هيچ‌وجه به جايي متصل نباشد. پايه مدرنيته و پسامدرنيسم در غرب هم بر پايه آثار بالزاك كه از پيشينيان است،بنا نهاده شده است.
وي با انتقاد از اندك بودن سرانه مطالعه بخصوص بين نويسندگان بيان داشت: علاوه بر اندك بودن سرانه مطالعه بين نويسندگان همان اندك مطالعه‌اي هم كه دارند اصلا به‌روز نيست.بسياري از نويسندگان آثار روز دنيا را مطالعه نمي‌كنند چه رسد به اينكه به ادبيات كلاسيك رجوع كنند. خيلي‌ها از تاريخ بيهقي، هزار و يكشب و ... بي‌خبرند و اصلاً مطالعه ندارند. وقتي كه مطالعه نشوند چگونه انتظار داريم كه از اينها بهره‌برداري شود؟ ادبيات كلاسيك ما پر از مواد خام است. مثلاً شما به كارهاي ماركز رجوع كنيد اين رئاليسم جادويي كه ما از ماركز امروزه مي‌شناسيم بسياري از آن در هزار و يكشب آمده اما اين‌طرف مشكل ما فقر مطالعه است.
«زنوزي جلالي» در خصوص نوآوري در ادبيات دفاع مقدس بيان داشت: اين‌گونه داستان‌نويسي بايد با بسياري از مكاتب امروز همسو شود اما اين همسويي بايد با احتياط باشد، يعني اين‌كه در مواجهه با آن نظرگاه‌هايي كه مختص جامعه غرب هستند با احتياط عمل كنيم؛از آن جهت كه با مختصات فرهنگي جامعه ما همخوان نيستند. اطلاع يافتن از اين آموزه‌ها بسيار خوب است اما در جامعه در حال گذار ما استفاده از اين نظرگاه‌ها بسيار خطرناك است.
وي تصريح كرد: نويسنده بايد آيينه زمان خويش باشد، نويسنده بايد در مورد مسائل روز جامع‌الاطراف باشد و از آن‌ها آگاهي داشته باشد. براي رسيدن به دل‌جامعه امروز بايد مسايل را خوب بشناسيم و نمي‌توانيم با آن‌ها بيگانه باشيم.
انتهاي پيام/ش
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن