واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: حاشيههايي بر مراسم تجهيز مدارس تهران به كامپيوتر
- زنگ اول
جلسه افتتاح چهارصد آزمايشگاه رايانهاي در مدارس تهران است. وزير ارتباطات پشت تريبون قرار ميگيرد و به طعنه به همكارش در هيات دولت ميگويد كه وزارتخانه مطبوعش 26ميليارد تومان براي اجراي اين پروژه كمك كرده ولي نبايد دست روي دست گذاشت تا وزارت ارتباطات در اين زمينه اقدام كند. وزير آموزش و پرورش هم زماني كه تريبون را دردست ميگيرد، از اين طعنه نميگذرد و ميگويد: «فكر نكنيد با تجهيز 400 مدرسه از بين 6هزار مدرسه تمامي مشكلات حل ميشود».
طعنهها و تكهپرانيها كه با خنده و شوخي همراه است، در تمام طول مراسم ادامه مييابد، دانشآموزان و معلمان مدرسه نرگس در منطقه 14 به صحبتها و خندههاي ميهمانان گوش ميدهند و به 15 كامپيوتر جديدي كه براي اين مراسم كنار هم قرار داده شده زيرچشمي نگاه ميكنند. اين پانزده كامپيوتر بايد به نوبت براي استفاده 400 دانشآموز در اختيار آنان قرار گيرد. بهواقع ميتوان گفت سرانه دسترسي به كامپيوتر در اين مدرسه از صفر به 75/3درصد رسيده است.
زنگ دوم
سخنرانان مراسم افتتاحيه از اهداف اين طرح ميگويند. از اين كه قرار است با تجهيز كردن مدارس سطح مهارتهاي تئوريك و كارگاهي دانشآموزان ارتقا يابد يا فرصت مناسب براي رشد و شكوفايي استعدادهاي خلاق و نوآور فراهم شود يا مسائلي از اين قبيل. عبدالمجيد رياضي، معاون فناوري اطلاعات وزير ارتباطات كه همه او را به خاطر طرح اينترنت ملي خوب به ياد ميآورند، خاطر نشان ميكند كه 6هزار مدرسه در حال حاضر با هزينه وزارت ارتباطات به اينترنت متصل شدهاند. باز جاي شكرش باقي است كه از شبكه هوشمند مدارس حرفي به ميان نميآيد دو سال قبل در يكي از مدارس آقاي رياضي از شبكه هوشمند مدارس سخن گفته بود ولي برخي خبرنگاران با تماس با مدير مدرسه متوجه شدند كه اتصال صرفا با اينترنت پرسرعت يكي از شركتهاي خدماتدهنده اينترنت صورت گرفته است.
زنگ سوم
آقاي رياضي البته افتتاح حساب بانكي اينترنتي را براي يك و نيمميليون دانشآموز را هم جزو عملكرد خود و مجموعهاش ذكر ميكند. طرحي كه 200ميليارد ريال هزينه براي وزارت ارتباطات داشت و به هر دانشآموز پنجهزار تومان در اين حساب دادند تا آنها بتوانند با بانكداري الكترونيكي آشنا شوند. وزير آموزش و پرورش البته در همين مدرسه نرگس اعلام ميكند كه: «در زماني كه در راه ميآمدم چرتكه انداخته و حساب كردم تنها نيمدرصد مدارس كشور به اينترنت اتصال دارند.» شما ميتوانيد حساب كنيد با توجه به صحبتهاي وزير آموزش و پرورش و معاون وزير ارتباطات چند درصد از دانشآموزان به حساب اينترنتي شان دسترسي دارند؟
زنگ چهارم
وزير ارتباطات در سخنان خود ميخواهد بحث پورتال سازي را به مدارس هم بكشاند. او ميگويد: دانشآموزان بايد به جاي روزنامه ديواري در ساخت پرتال با هم مشاركت داشته باشند. گفتني است وزارت ارتباطات پس از راهاندازي بحث پورتالها يك سايت تحت عنوان پورتال ملي را راهاندازي كرده كه البته اين پورتال بيشتر شبيه يك لينكستان بزرگ است. دانشآموزان جهت ديدن يك الگو ميتوانند به سايت www.iran.ir مراجعه كنند.
زنگ پنجم
از وزير آموزش و پرورش سوال ميشود چند درصد مدارس دروس مجازي را تدريس ميكنند. او پاسخ نميدهد اما در عين حال رقم 20درصد آموزش مجازي را كه سال گذشته از طريق همين وزارتخانه اعلام شده بود، تكذيب ميكند. علي احمدي همچنين به دانشآموزاني كه توانايي خريد رايانه را ندارند توصيه ميكند كه از رايانههاي مدارس استفاده كنند.
زنگ ششم
از آنجا كه همواره بحث استفادههاي نامناسب از تكنولوژي مقدم بر استفاده از تكنولوژي است، اين موضوع نيز مطرح ميشود كه در صورت دسترسي دانشآموزان به سايتهاي نامناسب چه وضعيتي پيش ميآيد. وزير ارتباطات ميگويد: «نگرانيهايي از اين بابت وجود دارد كه بايد با درايت معلمان و مديران مدارس برطرف شود».
زنگ تفريح اول
يكي از دانشآموزان مدرسه نرگس ميگويد: طبق اعلام مدير مدرسه در ساعات بيكاري يا زنگهاي تفريح ميتوانيم از اين آزمايشگاه استفاده كنيم. يكي ديگر نيز ميگويد به نظر ميآيد اين تعداد كامپيوتر براي يك مدرسه كم باشد اما بايد با شرايط موجود كنار آمد.
زنگ آخر
شيرزاد عبداللهي، كارشناس آموزش و پرورش ميگويد: طبق آمار هم اكنون 50درصد مدارس به كامپيوتر مجهز هستند و هماكنون سرانه مصرف رايانه در مدارس كشور يك دستگاه به ازاي هر 48 دانشآموز است. اين سرانه در ساير كشورها به ازاي هر 18 دانشآموز يك كامپيوتر است. به گفته عبداللهي هماكنون در بسياري از مدارس از كامپيوتر به عنوان يك كالاي لوكس استفاده ميشود، چراكه 5/95درصد بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف حقوق معلمان ميشود. ضمن اين كه در حوزه محتوا نيز صرفا شبكه رشد وجود دارد و عدم مهارت بسياري از دبيران و معلمان با رايانه و نبود محتواي درسي نيز چالشهاي ديگر است.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آی تی ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]