واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حداد عادل در خطبههاي نماز جمعه تهران-2 مجلس هفتم چندين قرارداد مغاير با منافع ملي را لغو كرد
خبرگزاري فارس: رئيس مجلس گفت: مجلس هفتم براي تأمين مصالح ملي بر بعضي قراردادها نظارت كرد و بر اساس آن چند قرارداد را از اين جهت كه مغاير منافع ملي تشخيص داده شد، لغو كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي، امروز جمعه به عنوان سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران سخن با اشاره به پايان كار مجلس هفتم و آغاز به كار مجلس هشتم در روز سهشنبه 7 خرداد، به ارائه گزارشي از عملكرد مجلس هفتم پرداخت و در ابتدا با اشاره به اهميت مجلس گفت: كار بزرگ مجلس، قانونگذاري و نظارت بر عملكرد مسئولين و مجريان كشور است و به تعبير رهبر معظم انقلاب كار مجلس همانند ريلگذاري براي حركت قطار قوه مجريه است.
وي مجلس را مظهر حاكميت، اراده و وحدت ملي عنوان كرد و گفت: مجلس، يك ايران كوچك به نمايندگي از ايران بزرگ است كه در همبستگي و وحدت نقش بسيار مهمي دارد .
حداد عادل در ادامه سخنان خود مجلس هفتم را مجلس اعتقاد به اسلام، تعهد به انقلاب، دفاع از انقلاب، دفاع از استقلال كشور و مجلسي كه بر منافع و مصالح ملي تأكيد ميكرد، دانست و گفت: نمونه دفاع از استقلال كشور در مجلس هفتم را ميتوان در موضوع هستهاي ديد، چرا كه از آن جهت كه مسئله هستهاي مربوط به استقلال كشور بود و هر كشور مستقلي حق دارد نوع انرژي مورد استفاده خود را تعيين كند، دخالتهاي بيگانگان و محدوديتها و تهديدها را متوجه استقلال كشور ميديديم و به همين جهت، مجلس هفتم در راستاي حفظ استقلال كشور قوانيني را به تصويب رساند كه بر اساس آنها موضوع هستهاي كشور در مسيري كه خواست رهبر انقلاب و مردم بود، هدايت شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اقدامات مجلس در خصوص موضوع هستهاي را شجاعانه عنوان كرد و گفت: اين مجلس براي تأمين مصالح ملي بر بعضي قراردادها نظارت كرد و بر اساس آن چند قرارداد را از اين جهت كه مغاير منافع ملي تشخيص داده شد، لغو كرده و بر چندين قرارداد ديگر نظارت جدي كرد.
حداد عادل در ادامه سخنان خود با تأكيد بر اينكه از جمله اصول حاكم بر مجلس هفتم، فضاي اخلاق و برخورد محترمانه آن بود، گفت: مجلس هفتم كار خود را در 4 سال در يك فضاي آرام، عقلاني و منطقي ادامه داد و من به عنوان نمايندهاي از نمايندگان و منتخب مردم تهران با افتخار اعلام ميكنم كه خوشبختانه مجلس هفتم 4 سال خود را در حالي به پايان رساند كه ميتوانيم در برابر مردم ادعا كنيم كه حركتي ناشايست كه با شأن ملت ايران تناسب نداشته باشد، در اين مجلس مشاهده نشد.
رئيس مجلس هفتم گفت: سعي كرديم اين مجلس به نحوي اداره شود كه با اكثريت و اقليت رفتار عادلانه و منطقي صورت گرفته و با مخالفان و موافقان، در چارچوب قانون رفتاري صحيح صورت گيرد كه اين خود از عوامل آرامش مجلس بود.
حداد عادل با تأكيد بر اينكه در مجلس هفتم نمايندگان به مسايل و مشكلات واقعي عموم مردم توجه داشتند، گفت: مجلس هفتم مجلسي بود كه نمايندگان آن در پي حل مشكلات مردم و گرهگشايي از آنها به خصوص در مشكلات معيشتي بودند و به طبقات محروم توجه جدي داشتند، چه آنكه هر روزي از روزهاي مجلس بحث بر سر حل يكي از مشكلات مردم و پيشرفت كشور بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه نطقهاي نمايندگان مجلس هفتم عموماً متوجه مسائل كشور و حوزههاي انتخابيه بود، اظهار داشت: دراين نطقها هيچ گاه حرمتشكني، هنجارشكني و مخالفتبا ارزشهاي مسلم انقلاب ديده نشد و هيچ نطقي نبود كه دل دشمنان اسلام را شاد و دل دوستان را نگران كند.
حداد عادل يكي ديگر از خصوصيات مجلس هفتم را تعامل و همكاري مجلس با دولت عنوان كرد و با اشاره به اينكه تضعيف قواي سهگانه ناروا و نادرست است، اظهار داشت: قواي سهگانه بايستي با يكديگر همكاري داشته باشند كه بناي مجلس هفتم نيز همين گونه بود و بخصوص با دولت كه مرتباً با مجلس در تعامل بود، همكاري ميكرد.
وي با بيان اينكه بناي ما همكاري با دولت با تأكيد بر حفظ استقلال مجلس بود، اين امر را كاري دشوار عنوان و تصريح كرد: از يك سو بايستي استقلال و حقوق قانوني نمايندگان حفظ ميشد و از سوي ديگر مقاصد دولت تامين ميشد و از آنجا كه همواره تأمين مقاصد دولت ممكن نبود و گاهي اوقات اختلاف نظري ميان دولت و مجلس وجود داشت، مجلس همواره سعي ميكرد نظرات كارشناسي ارائه كند.
رئيس مجلس هفتم افزود: به عنوان مثال اگر مجلس به وزيري رأي اعتماد نميداد از آن جهت بود كه انتظار داشت دولت وزير كارآمدتري براي آن پست معرفي كند.
حداد عادل با تأكيد بر اينكه مجلس هفتم تلاش ميكرد تا دفاع از حقوق مجلس صورت درگيري با دولت پيدا نكند، خاطرنشان كرد: البته پيدا كردن خط مستقيم و دوري از افراط و تفريط كار دشواري بود، چرا كه عدهاي از بيرون كه همكاري دولت و مجلس را نميپذيرفتند، هرگاه مجلس با دولت موافقت ميكرد اين مجلس را مجلسي منفعل و بدون استقلال قلمداد ميكردند و اگر مجلس با دولت در موردي مخالفت ميكرد ادعا ميكردند كه ميان اصولگرايان اختلاف افتاده است و به اين ترتيب در هر شرايطي تفسير خاصي از خود ارائه ميكردند.
وي با اشاره به برخي انتقادها و گلايههاي دولت از مجلس نيز گفت: ما در پيمودن اين مسير مستقيم از طرف دولت نيز گلههايي ميشنيديم اما خوشبختانه توانستيم مجلس هفتم را در حالي به پايان برسانيم كه وحدت ميان مردمي كه هم به دولت راي داده بودند و هم به مجلس، حفظ شود و در آينده نيز انشاءاله بر همين صراط مستقيم خواهيم بود.
انتهاي پيام/
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]