واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزير دفاع آمريكا:"پايان بازي" درعراق نزديك است
وزير دفاع آمريكا با ذكر اين نكته كه درحال حاضر"پايان بازي" درعراق نزديك است، هشدار داد: خروج زودهنگام نيروهاي آمريكايي از اين كشور پيامدهاي پرهزينهاي به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، به نقل از خبرگزاري فرانسه، رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا در سخنراني خود در جمع نيروهاي عملياتهاي ويژه آمريكا در پايگاه تامپا واقع در فلوريدا گفت: من نسبت به نااميديها به دليل پيشرفتهاي كند و نارضايتيها به دليل تلفاتها نگرانم. اغلب اين امور نتيجهي تصميماتي است كه تنها نتايج كوتاه مدت دارد اما در درازمدت به ضرر ما تمام ميشود.
اگر چه گيتس در سخنان خود بر لزوم حضور درازمدت نيروهاي آمريكايي در عراق و افغانستان تاكيد كرد اما از ارائهي توضيحات در اين رابطه خودداري نمود.
وي بدون اشاره به درخواست رهبران دموكرات براي كاهش جدي تعداد نيروهاي آمريكايي در سال آينده و در دولت جديد آمريكا تنها نسبت به خروج بسيار سريع از عراق هشدار داد.
گيتس گفت: ما الان ميتوانيم پايان بازي در عراق را شاهد باشيم؛ كاهش تدريجي نيروها در طي يك فرصت زماني و با انجام تداركات لازم در صحنههاي پيچيدهي نبرد و تحويل مسووليتهاي امنيتي به عراقيها طي عملياتهاي امنيتي روزانه.
وي افزود: البته اين يك روند بسيار كند خواهد بود، بسيار كندتر از آنچه كه هر كس ممكن است تصور كند، اما براي پايان درست اين بازي بايد به همين شيوه رفتار كرد.
آمريكا در حال حاضر 155 هزار نيرو در عراق دارد كه قرار است تعداد اين نيروها تا ماه ژوئيه به 140 هزار تن كاهش يابد.
ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده ارشد آمريكا درعراق تاكيد دارد كه كاهش نيروها بايد تا زماني كه نيروهاي عراقي ثابت كنند قادر به انجام وظايفشان هستند متوقف شود.
گيتس با اشاره به شكستهاي گذشته هنگام تحويل مسووليتهاي امنيتي به نيروهاي آماده نبودهي عراقي گفت: ما بر اساس تصورات بسيار رويايي اين كار را انجام داديم اما اين امر با واقعيت بسيار فاصله داشت. ما بايد دربارهي چالشهاي پيشرويمان در عراق واقعبين باشيم، القاعده همچنان يك نيروي مرگبار است؛ يك سرطان كه همواره در حال توسعه و احياي خود ميباشد. شبه نظاميان مسلح هنوز هم حكومت قانون را تضعيف ميكند و دولت به رغم پيشرفتهاي بسيار بزرگ هنوز بايد در خصوص ارائهي سرويسهاي اوليه و تامين امنيت مردم چيزهاي زيادي بياموزد.
به گفتهي گيتس موفقيت در عراق و افغانستان براي جنگهاي بزرگتر عليه تروريسم كه وي آن را به عنوان يك چالش درازمدت عليه تروريسم بينالمللي به تصوير كشيد، ضروري است.
وزير دفاع آمريكا گفت: وظيفهي ما از بين بردن جنبشهاي تروريستي در نطفه است بايد ابتدا توانمندي اين گروهها براي انجام حملات جهاني و وقوع يك فاجعه را از بين ببريم و آنها را از اعتبار ساقط كنيم و بهترين فرصت ما براي ثابت كردن خودمان در عراق و افغانستان است.
گيتس افزود: موفقيت آمريكا در اين كشورها يك ضربهي قاطع عليه جنبشهاي افراطگرايي كه اصولا بر توهم موفقيت شكل گرفته، خواهد بود. ما امروز به دليل اشتباهاتي كه خود مرتكب شده بوديم در افغانستان ميجنگيم، من نيز در بين كساني بودم كه به جنگ ضد شوروي در افغانستان در دههي 80 پايان داد، اگر ما بازي در عراق را به اشتباه به پايان برسانيم پيامدهايي كه منتظر ماست بسيار بدتر خواهد بود.
وي با برجسته كردن نقش نيروهاي عمليات ويژهي آمريكا كه در حال حاضر تعداد آنها 55 هزار تن ميباشد، گفت: اكنون 80 درصد از اين نيروها در مراكز فرماندهي مركزي مستقر هستند .
وي تاكيد كرد: حضور در عراق پايان ماموريت نيروهاي برجسته و نخبهي ما نيست، ما براي وظيفهاي دورتر از اين مبارزه ميكنيم، اگر حضور نيروهاي عادي ما در عراق كاهش يابد، نيروهاي عراقي جايگزين آنها ميشوند اما سطح نيروهاي عمليات ويژه در اين كشور ثابت ميماند. آنها براي يك دورهي خاص زماني در عراق و افغانستان ميمانند تا زماني كه تروريستهاي تحت تعقيب كشته و يا دستگير شوند. از سوي ديگرحضور اين نيروها كمكي است به آموزش نيروهاي عراقي و افغان.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]