واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سالروز آزادي خرمشهر / " بوي نسل شقايق پيچيد "
داخلي. اجتماعي . دفاع مقدس . سوم خرداد
اذان خرمشهر را بلالهاي شهيد به وقت شرعي كربلازمزمه ميكنند،نخلها ايستاده نماز ميگزارند و جغرافياي شهادت در مدار صلواتهاي شلمچهودشت عباس پراكنده ميشود.
دشمن آمده بود تا بهار بيخزان جواني را در دل خاك كند، اما نميدانست رازهاي ناشكفته خاك روزي شكوفا ميشود و روزي جوانه ميزند و خرمشهر برسر پيوندش خواهد ايستاد، چنانكه بر جريده روزگار دوام خرمشهر ثبت شده است.
" وقتي كه بر دوپاي تنومندش ايستاد، بر چشمها تداوم لبخندش ايستاد، در آسمان شكوفهو درزمين ريشه داشت، با اتكا به روشني خون سركشاش كارون روانه گشت و نشد سنگرش تهي ، جاي پدر دو مرتبه فرزندش ايستاد".
آن روزها، آن روزها كه ياران من پرواز كردند، دلهامان كبوتران آسمان بود،چندان كه خون از بالهاي كبوتران فرو ميچكيد و مرگ پايان كبوتر نميشد و هر قطره خون كبوتر پرواز پرندهاي شد.
مادران آمده بودند، تا انتهاي سعادت را ببينند، آمده بودند تا نشاني از فرزندانشان بگيرند، كه بينشان برگشتهاند از همان روزها كه سعادتي بود و شهادت.
" بگو به باران، ببارد امشب، بشويد از رخ غبار اين كوچه باغها را، كه در زلالش سحر بجويد، ز بيكرانها حضور ما را " و باران ميباريد، باراني كه اشك را لحظه به لحظه دل نگرانتر ميكند.
خرمشهر درياي صبر بود، درياي صبوري، درياي دلدادگي به مردان تشنهاي كه جز شهادت سيراب شان نميكرد، خرمشهر دريايي تر شد كه خورشيدش در فلق وضوي خون گرفت و قامتش به قيامت كوه قد علم كرد.
هواي خرمشهر آن روزها دل پذير شده بود، تا گل از خاك سربدمد، تا گياه از گلستان آواي سرخ بخواند و هوا، هوايي جدايي باشد، هواي كبوتر شدن در آستان عشق و در آستانه خرد.
آن روزها مدرسان درس ايثار، مدرسان درس شهادت در خرمشهر به خاك سپرده شدند، تا شاگردان مكتب حسين(ع) سرفصلي براي خوانش آزادگي را از كتابهاي درسي خود قرائت كنند.
بنويس! با خونتر بنويس، بنويس تا پاك شويم، بنويس خون، ردي از بهشت بود رديازكربلا، خون ردي از رهايي بود، خون ردي از خاك، بنويس، با خونتر بنويس و بعد بلا بياور بالا ببر جنون مرا.
" اروند رود " ناآرامتر از آن است، كه صخرهاي را تاب ايستادگي در مقابل حركتش باشد،اما خون خويش را در تن داغديده خوزستان جاري كرد تاخليج فارس براي هميشه فارس باقي بماند.
خرمشهر صداي اذانهاي را بلالها را منتشر ميكند و نسلهاي بعد در صف نماز شهادت قامت ايستادگي ميبنند ، تا نسل شقايق همچنان سرزنده بماند.
يكي از فاتحان خرمشهر و فرمانده تيپ مستقل ۴۴قمر بني هاشم (ع) تاكيد كرد: فتح خرمشهر و اجراي عمليات بيتالمقدس باعث بلوغ و تكامل و تحول نظامي كشور به ويژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي شد.
سردار " رضا محمد سليماني " در آستانه فرارسيدن سالروز فتح خرمشهر و روز مقاومت و ايثار به ايرنا گفت :در اين عمليات رزمندگان اسلام با سرافرازي، خرمشهر را از دست دشمن پس گرفت و " آفند " سپاهيان اسلام عليه دشمنان متجاوزگر بعث عراق، نيز در اين عمليات به اوج رسيد.
به گفته وي، در زمان فتح خرمشهر در عمليات بيتالمقدس پنج هزار و ۴۰۰ كيلومتر از اراضي ايران اسلامي از دست متجاوزان اشغالگر آزادسازي شد.
وي تصريح كرد: دشمن متجاوزگر رژيم بعث عراق در اين عمليات در زمان و مكان غافلگير شد و همين امر موجب شكست سخت دشمنان شد.
محمد سليماني افزود: در زمان اجراي عمليات غرورآفرين بيتالمقدس افزون بر ۱۹هزار از متجاوزگران رژيم بعث به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند و ۱۶ هزار نفر نيز از تجاوزگران بعثي عراق به هلاكت رسيدند.
وي گفت : فتح خرمشهر، بزرگترين فتح سياسي و نظامي بود، چرا فشارهاي زيادي از سوي دشمنان و ابرقدرتها به ايران اسلامي وارد شده بود.
فرمانده تيپ مستقل ۴۴قمر بني هاشم (ع) افزود : "سرعت عمل" و همدلي نيروهاي نظامي و بسيجان و نيروهاي مردمي در عمليات بيتالمقدس بسيار بالا بود و اين سرعت عمل باعث انهدام نيروهاي دشمن بعثي عراق در تجاوز به خاك ايراني اسلامي شد.
محمد سليماني، با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص دفاع مقدس افزود:اين جنگ و دفاع مقدس براي نسلهاي آينده يك گنج گرانبها و گنجينيه عظيم است و سيره عملي و زندگي شهدا به عنوان يك الگو و انسانهايي كه از زمين به آسمان بال گشودند، براي نسل جوان بايد بيان و تبيين شود.
وي افزود: خرمشهر به عنوان الگو و سمبل مقاومت ايثار نام گرفته و اين مقاومت و ايستادگي در برابر دشمنان باعث الگوگيري شيعيان و مقاومت حزب- الله لبنان در جنگ ۳۳روزه عليه رژيم اشغالگر اسرائيل نيز شده است.
به گفته وي، پس از فتح خرمشهر هفت قطعنامه از سوي سازمان ملل متحد صادر شد، ولي در هيچ يك از اين قطعنامهها عراق به عنوان كشور متجاوز معرفي نشد و رزمندگان ايران اسلامي در اوج ايثارگري بودند.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 466]