واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اعتراض به سوریه هم رسید براساس قوانین سوریه، برگزاری هر گونه تجمع اعتراضی یا مخالفت با دولت با برخورد بسیار شدیدی روبه رو می شود. یک ماه پیش از این نیز برخی از کاربران فیس بوک، روزی را برای برگزاری اعتراضات گسترده در شهر دمشق تعیین کرده بودند اما با استقبال مردم روبه رو نشد.
پس از گذشت مدت ها از آغاز انقلاب های مردمی در کشورهای عربی، سوریه نیز با برگزاری تجمعی از معترضین روبه رو شد.به گزارش عصر ایران به نقل از منابع خبری، دهها نفر از مردم سوریه دیروز سه شنبه در بازار معروف "حمیدیه" شهر دمشق تجمع کرده و خواستار تغییر و آزادی شدند.شهر بزرگ حلب در شمال سوریه نیز شاهد تجمعی از معترضین بود که شعارهایی برای اصلاحات سر می دادند.براساس قوانین سوریه، برگزاری هر گونه تجمع اعتراضی یا مخالفت با دولت با برخورد بسیار شدیدی روبه رو می شود. یک ماه پیش از این نیز برخی از کاربران فیس بوک، روزی را برای برگزاری اعتراضات گسترده در شهر دمشق تعیین کرده بودند اما با استقبال مردم روبه رو نشد.بازار حمیدیه یکی از شلوغ ترین بازارهای دمشق است و برخی از تحلیلگران گفته اند معترضین به همین دلیل محل تجمع را در این بازار انتخاب کرده بودند.شاهدان عینی نیز به خبرنگار یونایتد پرس گفته اند که شمار افرادی که در این اعتراضات شرکت کرده بودند بیش از 70 نفر نبود.معترضین همچنین شعارهایی را برای اجرای اصلاحات و تغییر و آزادی سر می دادند. آنها مردم سوریه را به پیوستن به تجمع اعتراضی فرامی خواندند و شعار می دادند: "کجایی ای سوری ... کجایی ای سوری"آنها همچنین علیه بشار اسد نیز شعار دادند. یکی از شعارهای آنها این بود:" الله و سوریا و بس" (فقط خدا و سوریه ). این شعار در برابر شعارهایی است که پیش از این هواداران معمر قذافی رهبر لیبی در حمایت از وی اینگونه سر می دادند: " الله و معمر و لیبیا وبس "(فقط خدا و معمر قذافی و لیبی).این تظاهرات کوچک اما بسیار مهم با دخالت نیروهای امنیتی روبه رو شد که سعی داشتند معترضین را که در میان شمار زیادی از خریداران در بازار حضور داشتند متفرق کنند. پس از ورود نیروهای امنیتی، معترضین متفرق شدند.پلیس برای متفرق کردن معترضین از خشونت استفاده نکرد اما شش نفر از معترضین را بازداشت کرد. پس از این تجمع، برخی از کاربران در سایت فیس بوک خواستار برگزاری تظاهرات دیگری پس از اقامه نماز عصر در مقابل مسجد اموی در شهر دمشق شدند اما چنین تجمعی برگزار نشد با این حال شمار زیادی از نیروهای امنیتی با لباس شخصی در کنار مسجد مستقر شدند.تصاویر فیلم های منتشر شده در یوتیوپ از حوادث دمشق نیز نشان می دهند معترضین شعار می دهند"سلمیه سلمیه" (مسالمت آمیز است ... مسالمت آمیز است)این شعارها کپی برداری از شعارهای قبلی معترضین در مصر بود.یکی از مغازه داران در بازار حمیدیه نیز با انتقاد از این اقدام برخی از جوانان حاضردر این تجمع، آنها را مزدور توصیف کرد.یکی دیگر از مغازه داران هم گفت : ما از تغییر حمایت می کنیم به شرط اینکه این تغییر در راستای چارچوب های کشورمان باشد و الگوگیری از دیگران نباشد. بسیاری از مردم سوریه، معترضین و حامیان آنها را می شناسند و این موضوع را می دانند که هدف آنها اصلاحات و رشد کشور نیست بلکه آنها نابودی سوریه را دنبال می کنند اما ملت سوریه در مقابل آنها و شبکه های جاسوسی اسرائیلی - آمریکایی می ایستد .تجمع مقابل سفارت سوریه در قاهرهاز سوی دیگر دهها نفر از اتباع سوریه در مقابل سفارت کشورشان در قاهره نیز تجمع کردند و خواستار کناره گیری بشار اسد از قدرت شدند.
حاضران در این تجمع دست نوشته هایی را حمل می کردند که بر روی آنها نوشته شده بود " فساد مالی نه"، " زندانبان ملت باید سقوط کند" و " ای بشار اسد قبل از فرار و شرم استعفا بده"آنها همچنین شعار می دادند: "آزادی می رسد می رسد ... از (میدان) تحریر تا بازار حمیدیه" و "الشعب یرید اسقاط النظام" (ملت خواهان سرنگونی حکومت است).تجمع کنندگان همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی در سوریه و لغو حالت فوق العاده امنیتی در این کشور شدند که از 45 سال پیش تاکنون در سوریه اجرا می شود.معترضین همچنین به صورت محدود با تعدادی از کارکنان سفارت سوریه نیز درگیر شدند. این کارمندان از داخل ساختمان سفارت شروع به شعار دادن در پاسخ به مخالفین ومعترضین می کردند. معترضین نیز کارکنان سفارت را با استفاده بطری های آب معدنی و سنگ مورد هدف قرار می دادند تا اینکه پلیس وارد عمل شد و از معترضین خواست تا متفرق شوند.در این تجمع تعدادی از فعالان سیاسی اجتماعی مصری نیز حضور داشتند.پیش از این برخی از کاربران در سایت فیس بوک صفحه ای با عنوان" انقلاب سوریه علیه بشار اسد 2011 " را ایجاد کرده بودند که توانسته بود تا ظهر روز سه شنبه 40 هزار تایید کننده داشته باشد.بشار اسد رئیس جمهور سوریه از سال 2000 تاکنون در راس قدرت این کشور است. قبل از او، پدرش حافظ اسد پس از کودتای نظامی در سال 1971 تا مرگ در سال 2000 قدرت را در اختیار داشت.این کشور از لحاظ آزادی های سیاسی به شدت بسته و غیردموکراتیک و قدرت به صورت عمده در اختیار حزب بعث حاکم و شخص رئیس جمهور است.وضعیت حقوق بشر سوریه نیز بارها از سوی سازمان های بین المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]