واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفر سولانا در ابهام؛ ترديد در سفر يا زمان سفر؟
اعتماد ملي: يك روز پس از اعلام موافقت ايران با سفر خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران براي ارائه بسته پيشنهادي 5+1 ، سخنگوي سولانا از قطعي نبودن اين سفر خبر داد و گفت: ما از طرف خودمان نميتوانيم تاكيد كنيم كه اين سفر در حال حاضر انجام ميشود و در صدد آمادهكردن چيزي هم نيستيم. كريستينا گالاش در گفتوگو با خبرگزاري ايتاليا خبر مربوط به سفر سولانا را با توجه به تماسهاي اخير ميان طرفهاي ايران و اروپا مبني بر و ارائه بسته پيشنهادي ايران به سولانا از طريق سفير ايران در بروكسل عنوان كرد و گفت: البته باز هم انجام اين سفر بعيد نيست ولي مساله نيازمند تماسها و مقدمهچينيهاي قبلي است.
وزير امور خارجه نيز روز گذشته در حاشيه جلسه هيات دولت گفت: آقاي سولانا درخواست كردهاند كه به ايران بيايند و با اصل سفر ايشان به ايران موافقت شده، ولي زمان سفر هنوز مشخص نيست. منوچهر متكي در پاسخ به اين سوال كه آيا بعد از گزارش محمد البرادعي، سولانا به ايران سفر خواهد كرد؟ گفت: زمان سفر هنوز مشخص نيست. وزير امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه گفته ميشود وزيران خارجي كشورهاي اروپايي قصد دارند به ايران بيايند،گفت: هنوز چنين درخواستي به دست ما نرسيده است. به گزارش خبرنگار متكي در ادامه گفتوگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه نماينده پارلمان آلمان كه به ايران آمده بود اعلام كرد كه ممكن است در بسته پيشنهادي 551 كه به ايران مطرح ميشود بحث پيششرط تعليق غنيسازي نيز مطرح باشد، گفت: ما چون هنوز بسته پيشنهادي را دريافت نكردهايم ترجيح ميدهيم كه اظهارنظري نكنيم و اجازه دهيم كه بسته را دريافت كنيم. وي در پاسخ به اين سوال كه شبكه العربيه ادعا كرده كه ايران يك تضمين امنيتي از آمريكا گرفته است به اين شرط كه مجامع بينالمللي در بحث غنيسازي بر فعاليتهاي هستهاي ايران و بحث غنيسازي نظارت كنند، افزود: ما هيچ درخواستي در بحث هستهاي نداشتهايم و بحث تمام شده است و ما همكاريهاي خوبي با آژانس داشتهايم و ما درخواستي براي تضمين امنيت نداشتهايم.
متكي همچنين در مورد بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران گفت: بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران به مقاصد واصله ارسال شده است و ما برخي از انعكاسها را در مورد اين بسته در دست بررسي داريم و طرفهاي مقابل اين بسته را مهم و قابل بررسي تشخيص دادهاند و ما نيز با بسته آنها با چنين رويكردي برخورد خواهيم كرد؛ در واقع تعامل ما نسبت به بسته آنها نيز براساس همين نگاه خواهد بود.
علاوه بر اين منوچهر متكي در نامهاي به دبيركل سازمان ملل با تاكيد بر اينكه رويكرد اصلي جمهوري اسلامي ايران به بسته پيشنهادي، راهبري است، ابراز اميدواري كرده كه طرفهاي ذيربط به خوبي به اهميت موضوع و محتواي بسته پيشنهادي به عنوان راهحل جامع مشكلات و چالشهاي منطقهاي و جهاني و مبنايي براي همكاريهاي درازمدت پيبرده و با نگرشي سازنده با آن برخورد و از آن استقبال كنند.
متكي در نامه خود به بان كيمون افزود: اين بسته بر اساس عدالت، حاكميت و احترام متقابل و به عنوان اساسي براي آغاز مذاكراتي فراگير و همه جانبه با اين كشورها بر مبناي تعهدات دستهجمعي تهيه شده است. اعتقاد راسخ داريم كه بسته حاضر يك فرصت استثنايي را براي همكاري واقعي و جدي فيمابين طرفهاي ذيربط فراهم خواهد نمود. مايلم بر اين نكته بسيار مهم تاكيد نمايم كه رويكرد اصلي جمهوري اسلامي ايران به اين بسته پيشنهادي رويكردي راهبري است، لذا اميدوارم طرفهاي ذيربط به خوبي به اهميت موضوع و محتواي بسته پيشنهادي به عنوان راه حل جامع مشكلات و چالشهاي منطقي و جهاني و مبنايي براي همكاريهاي درازمدت پي برده و با نگرشي سازنده با آن برخورد و از آن استقبال نمايند.
ديروز البته مشاور ارشد رئيسجمهور هم درباره بسته پيشنهادي ايران توضيحاتي داد و آن را ناميد. به گزارش مهر، مجتبي ثمرههاشمي در پاسخ به سوالي درباره بسته پيشنهادي ايران تصريح كرد: بسته پيشنهادي به اين منظور ارائه شد كه طرفهاي ما از بنبست خارج شوند و فرصتي به عنوان پايه اساسي در مذاكرات فراهم شود. ثمرههاشمي تاكيد كرد: اين بسته علاوه بر اينكه ميتواند مذاكرات را از بنبست خارج كند ميتواند پايهاي قوي براي ايجاد تفاهم باشد. وي خاطر نشان كرد: اين بسته مواردي همچون صدور قطعنامه كه قبلا مورد توجه بود را پشت سر ميگذارد و شروع جديد براي كاري نوين است.
گزارش البرادعي جمعه منتشر ميشود
وزير خارجه ديروز در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه البرادعي در آيندهاي نزديك به ارائه گزارشي از فعاليتهاي ايران خواهد پرداخت شما انتظارتان از وي در مورد گزارش چيست؟ گفت: انتظار ما اين است كه آژانس و ساير سازمانهاي وابسته به سازمان ملل در چارچوب مقررات و ضوابط و بدون هيچگونه تبعيضي برخورد كنند و همكاري جمهوري اسلامي ايران با آژانس سازنده و در مسير منطقي بوده و جمهوري اسلامي ايران در چارچوب انپيتي عمل كرده و ما اميدواريم آژانس به اين مسائل توجه كند. در همين باره برخي ديپلماتهاي وين مدعي شدند كه ايران در تلاشهاي اخير سازمان ملل براي بررسي اتهاماتي كه ميگويند ، مانعتراشي ميكند.
خبرگزاري اسوشيتدپرس به نقل از اين ديپلماتها گزارش داد: آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گزارشي كه قرار است روز جمعه به 35 عضو شوراي حكام ارائه شود به شكست در پيشرفت در تلاشهايش براي پيگيري و بررسي اتهامات نسبت داده شده به ايران اذعان ميكند. محمد البرادعي، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي حدود يك ماه قبل و درست چند هفته پس از آنكه تهران اعلام كرد پروندهها درباره هر گونه تلاش براي بررسي برنامههاي تسليحاتي هستهاي نسبت داده شده به آن بسته شده است، اميدوار بود كه توافق ايران براي بررسي اطلاعات جاسوسي جمعآوري شده به وسيله آژانس را اعلام كند. اسوشيتدپرس ادامه داد: همان طور كه انتظار ميرود گزارش آژانس كه به عنوان سكويي براي بحث درباره ايران در طول نشست شوراي امنيت در ماه ژوئن در نظر گرفته ميشود، همچنين تاييد ميكند كه تهران هنوز به بيتوجهي بر سر قطعنامه سازمان ملل و تحريمهاي اعمال شده ادامه ميدهد. اين ديپلماتها گفتند كه اين گزارش محرمانه همچنين ميگويد كه برنامه غنيسازي ايران با وجود آنچه ايران اعلام كرده به ميزان زيادي گسترش نيافته است. يكي از ديپلماتها گفت كه در گزارش آژانس اعلام ميشود نرخ توسعه اين برنامه بسيار پايينتر از چيزي است كه ايران اعلام كرده است. وي و ديگر ديپلماتهاي آژانس گفتهاند كه ايران درباره پيشرفت برنامهاش مبالغه كرده و در حال حاضر در فعاليت سانتريفوژ دچار مشكلات است. اين ديپلماتروز سهشنبه گفت كه ممكن است دولت ايران افزايش سريع توان غنيسازي را متوقف كرده باشد زيرا اميدوار است كه بتواند با دولت بعدي آمريكا كنار بيايد.
پرونده شيراز مشتركا بررسي ميشود
متكي در گفتوگو با خبرنگاران جنايتهاي اخير شيراز بحث پيگيري اين جنايتها را مورد اشاره قرار داد و گفت: بحث پيگيري اين جنايت در دستوركار مشترك وزارت اطلاعات، قوه قضاييه و وزارت خارجه است و مدارك و موارد مطروحه در دست تدوين و بستهبندي است و اين پرونده در سه حوزه سياسي، حقوقي و قضايي پيگيري ميشود؛ البته موارد كلي اين پرونده توسط مسوولان امنيتي و اطلاعاتي اعلام شده و همانطور كه گفتم وزارت خارجه در جلساتي كه با اين دستگاهها دارد از طريق مقررات اين مساله را پيگيري ميكند. متكي همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا شما از مجامع بينالمللي جهت پيگيري حوادث شيراز كمك خواهيد گرفت يا نه؟ گفت: ما از همه ابزارهاي سياسي، بينالمللي و حقوقي براي نشان دادن چهره كريه جنايتكاران استفاده ميكنيم. وزير امور خارجه در مورد مذاكره ايران و آمريكا درباره عراق گفت: گفتوگو با آمريكا سه دوره انجام شد ولي به دليل اقدامات اخير نيروهاي خارجي در عراق و كشتار مردم عراق در شهرهاي مختلف اين مذاكرات در حال حاضر در تعليق است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 622]