واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مسجدالاقصي؛ روايت يك اشغال
يكي از اقداماتي كه صهيونيستها سالها به كمك رسانههاي گروهي زير نفوذ خود به كار گرفته اند، جا انداختن تصوير مسجد قبهالصخره به جاي مسجدالاقصي است.
مسجدالاقصي از ديرباز جايگاه ويژهاي نزد همه اديان الهي به ويژه نزد مسلمانان داشته است. اما پس از اشغال فلسطين، صهيونيستها سعي كردند تا با جعل هويت اصلي مسجدالاقصي زمينهاي براي سيطره خود در اين مكان مقدس بيابند و به مكان عبادي يهوديان تبديل كنند.
يكي از اقداماتي كه صهيونيستها سالها به كمك رسانههاي گروهي زير نفوذ خود به كار گرفته اند، جا انداختن تصوير مسجد قبهالصخره به جاي مسجدالاقصي است. امروزه نه تنها غيرمسلمان، كه حتي بسياري از مسلمانان نيز مسجد قبه الصخره را با مسجد الاقصي اشتباه ميگيرند و در مقالات و كتابها هم اين اشتباه تكرار شده است. مسجدالاقصي به عنوان مكاني متبرك از ديرباز مورد توجه مسلمانان و غيرمسلمانان بوده، منظور از مسجدالاقصي تمام بخشهاي حرم شريف است كه صهيونيستها به منظور منحرف كردن اذهان مسلمانان مدعي هستند مسجد قبله اي يا قبه الصخره، مسجدالاقصي است .
مسجدالاقصي زميني به مساحت 144 هزار متر مربع است كه ديوارهاي جنوبي و شرقي از قدس قديم آن را احاطه كرده است. اين مسجد بر بالاي تپه موريا در وسط شهر قدس در فلسطين واقع شده كه 15 در، 4 گلدسته، تعدادي نمازخانه، چاههاي آب، ساختمان، مسجد جامع قبله اي، تعدادي قبه و قبة الصخره در بخش مياني را شامل مي شود .
با توجه به اينكه مسجد در اسلام محل سجود گفته ميشود، اين بخش از زمين محدودهاي براي سجده و عبادت به شمار ميرود كه به تمام اين محوطه مسجدالاقصي اطلاق ميشود، بسيار مقدس است و بنا به روايتي به دست حضرت آدم (ع) ساخت شده كه در دورههاي مختلف اسلامي دو ساختمان اصلي در مسجدالاقصي بنا شد. اول مسجد قبلهاي در جنوب و ديگري مسجد قبةالصخره در وسط كه هر يك مسجدي در محوطهاي هستند كه به آن مسجدالاقصي گفته ميشود.
در مسجدالاقصي بناهاي ديگري نيز وجود دارد كه گفته ميشود تعداد آنها به 200 اثر ميرسد. تعدادي مدرسه، رواق، چاه، منبر و ستون.
اماكن مهم محوطه مسجدالاقصي: 1 مسجد قبله اي، 2 مسجد قبة الصخرة، 3 نمازخانه مرواني، 4 ديوار البراق
اما اشغالگران يهودي بخشهايي از مسجدالاقصي را تصاحب كردهاند، باب المغاربه از جلمه آنهاست كه از زمان اشغال فلسطين بر آن سيطره يافتند و با يورشهاي متعدد مانع از ورود مسلمانان به آن شدند. باب المغاربه در ديوار غربي مسجدالاقصي واقع شده . اين منطقه به منطقه المغاربه معروف است كه يهوديان سعي در اشغال آن دارند تا معبري براي يهوديان به مسجدالاقصي باشد.
بخش ديگر ديوار البراق است كه جزئي از ديوار غربي مسجدالاقصي به شمار ميرود و به ديوار المبكي يا ندبه مي گويند. جايي براي عبادت يهوديان به شمار مي رود و مانع از نزديك شدن مسلمانان به آن ميشوند. اين مكان مقدسترين مكان مذهبي يهوديان به شمار ميرود. بر اساس باور يهوديان ديوار ندبه از آخرين باقيماندههاي هيكل سليمان است.
همچنين مدرسه تذكريه كه از سال 1969 اشغال و به اردوگاه سربازان يهودي تبديل شد و مدرسه عمريه كه به شهرداري اشغالگران ملحق شد. همچنين دو اتاقك براي عبادت بالاي صحن صخره قرار داشت كه آن را به نقطه اي براي ديدباني پليس اسرائيل در قلب مسجدالاقصي تبديل كردند. ديوار الكرد جزئي از ديوار غربي مسجدالاقصي است كه نام ديوار مبكي كوچك را به آن دادند.
آثاري كه در مسجدالاقصي از اهميت بسياري برخوردارند، عبارتند از: مسجد قبله اي: كه به اشتباه به عنوان مسجدالاقصي نام برده مي شود، در واقع بخش جنوبي مسجدالاقصي است كه داراي قبه اي سربي بوده و نمازخانه اصلي مردان محسوب مي شود. اين مسجد رو به روي قبله قرار دارد كه در زمان خليفه راشد عمر بن خطاب در دوران فتوحات اسلامي به دنبال آن فتح قدس در سال 15 هجري ( 636 ميلادي) بنا شد كه طول آن از داخل 80 متر، عرض آن 55 متر است كه گنجايش 5 هزار و 500 نمازگزار را داراست.
قبة الصخره: نيز ساختماني 8 ضلعي با گنبدي طلايي است كه در قلب مسجدالاقصي واقع شده و از قديميترين و بزرگترين آثار معماري اسلامي به شمار مي رود. نقش اين مسجد در واقعه اسراء و معراج حضرت محمد (ص) اهميت بسياري دارد كه مورد توجه مسلمانان است. در بخش تحتاني اين صخره در سمت جنوبي جاي پاي پيامبر اكرم (ص) است كه از اين مكان به معراج رسيد. محراب موجود نيز مكان برگزاري نماز جماعت پيامبر اكرم با ديگر انبياء الهي و فرشتگان در شب معراج بوده است.
با اين تفاصيل و با توجه به اهميتي كه مسجدالاقصي براي امت اسلامي دارد، لازم است كه همه مردم، به ويژه انديشمندان و روزنامه نگاران و سياستمداران در اين مورد، رويكرد تازه و هماهنگي را در پيش گيرند، تا دشمن در وراي اين ذهنيت نادرست حاكم بر جوامع اسلامي، آسيبي را متوجه اين مكان مقدس نكند.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]