واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارش اجلاس كشورهاي شرق مديترانه درخصوص مقابله با آتفلوآنزاي پرندگان
اقتصاد. جهاد كشاورزي. كشاورزي. توليدات دامي = فرآوردههاي دامي = محصولات دامي. دامداري = دامپروري. دامپزشكي
رييس سازمان دامپزشكي كشور پس از بازگشت از اجلاس كشورهاي شرق مديترانه كه به منظور سياستگذاري و تصميمگيري پيرامون راههاي مقابله با پاندمي انساني بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در مراكش برگزار شد، گزارشي از اين اجلاس ارايه كرد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ايرنا، مجتبي نوروزي گفت: در اجلاس پنج روزه كشورهاي شرق مديترانه ( )EMBROكه روزهاي ۱۲تا ۱۶ميبرابر با ۲۳تا ۲۷ارديبهشت ماه سال جاري با مديريت سازمان جهاني بهداشت( )WHOدر رباط پايتخت كشور مغرب برگزار شد، فعاليتها و اقدامهاي موفقيت آميز ايران در مواجهه با اين بيماري تشريح شد.
به گفته وي، در اين اجلاس وزراي بهداشت و درمان، مسئولان بهداشت و درمان و سازمانهاي دامپزشكي ۲۷كشور عضو كشورهاي شزق مديترانه به بحث پيرامون پيشگيري و كنترل بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان ( (H5N7و تكنيكهاي آمادگي و مقابله با بروز احتمالي پاندمي انساني، اتخاذ سياستها و پيشگيري از اين بيماري پرداختند.
وي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران نيز با هيات شش نفرهاي متشكل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان دامپزشكي كشور در اين اجلاس به طور فعال شركت كرد و رياست يك روز اين اجلاس بر عهده جمهوري اسلامي ايران بود.
وي افزود: در اين اجلاس گزارشي توسط سازمان دامپزشكي كشور در خصوص اقدامهاي پيشگيرانه توسط جمهوري اسلامي ايران و فعاليتهاي سازمان دامپزشكي كشور در زمينه برقراري سيستم مراقبت فعال و غيرفعال پويا و كارا ، تقويت سيستم قرنطينه، تجهيز و به روز رساني آزمايشگاههاي سطح كشور از نظر امكانات تشخيصي و پرسنل متخصص با هدف تشخيص سريع بيماري و همچنين استفاده از سامانه اطلاعات جغرافيايي(GIS(ارايه شد كه با توجه به پيشرفته بودن اين ابزار كار بعنوان وسيله منحصر به فرد در راستاي بررسي و مراقبت از بيماريها اين بخش از گزارش مورد توجه حاضران در اجلاس قرار گرفت.
نوروزي گفت: عملكرد موفقيت آميز سازمان دامپزشكي كشور در زمينه معدوم كردن پرندگان بومي در سرتاسر حاشيه مرزي كشور و اطراف تالابها و همچنين پرداخت غرامت به صاحبان پرندگان معدوم شده با هدف قطع زنجيره انتقال بيماري از پرندگان مهاجر به طيوربومي و صنعتي و پيشگيري از انتقال و بروز بيماري در داخل كشور از ديگر مطالب عنوان شده براي اعضاي حاضر در اين نشست بود.
رييس سازمان دامپزشكي كشور كه به همراه مديركل دامپزشكي استان گيلان دراين اجلاس حضور داشتند، در حاشيه اين اجلاس با معاون وزير و رييس سازمان دامپزشكي كشور مغرب و رييس دانشگاه كشاورزي و دامپزشكي مراكش ديدار و نحوه افزايش همكاريهاي علمي، آموزشي و استفاده از تجارب متقابل را مورد بررسي قرار دادند.
نوروزي با سفير جمهوري اسلامي ايران در محل سفارت كشورمان نيز ديدار داشت.
اعضاي حاضر در اجلاس از مركز ويژه پليس مراكش كه براي برخورد اضطراري با بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در نظر گرفته شده و مجهز به سيستم هاي اطلاع رساني، سيستم مراقبتهاي ويژه و امكانات هليكوپتري است، بازديد كردند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]