واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار خراسان رضوي: مصرف 92 درصدي آب خراسان رضوي در بخش كشاورزي چالش برانگيز است
خبرگزاري فارس: استاندار خراسان رضوي با اشاره به مصرف 92 درصد آب استان در بخش كشاورزي، اين امر را در آينده چالش برانگيز دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محمدجواد محمدي زاده امروز در نخستين سمينار ملي جايگاه آبهاي بازيافتي و پساب در مديريت منابع آب خاطرنشان كرد: در كشور بيش از 80 درصد و در خراسان 92 درصد از مصرف آب در حوزه كشاورزي است كه اگر از هدررفت آب در اين بخش جلوگيري نكنيم با چالشهاي جدي مواجه خواهيم شد.
وي گفت: ساماندهي طرح فاضلاب با هدف تامين آب بخشهاي مختلف صنعتي و كشاورزي در خراسان رضوي يك ضرورت اجتنابناپذير است.
محمدي زاده با اشاره به راهاندازي تصفيه خانه دوم آب مشهد در اواخر سال 86 گفت: استانداري خراسان رضوي از اجراي پروژههاي فاضلاب كه با هدف تامين آب صورت مي گيرد، استقبال مي كند.
وي با اشاره به بحران كم آبي گفت: اگر به مسئله تامين آب از طريق مديريت پسابها توجه نكنيم، با مشكل بيآبي و بحرانهاي زيست محيطي مواجه خواهيم شد.
نماينده عالي دولت در خراسان رضوي افزود: سياست اصولي تامين آب آشاميدني بر مبناي مديريت منابع آب است و اين مهم زماني حاصل مي شود كه در سياستهاي كشت و تغيير فرهنگ مصرف، تجديد نظر صورت گيرد.
وي با بيان اينكه وضعيت آبهاي بازيافتي در شهرستانهاي سبزوار، نيشابور و تربت حيدريه در سطح مطلوبي است، اظهار داشت: براساس برنامهريزيهاي صورت گرفته تا سال 1410، ميزان برآورد شده استحصال آب بازيافتي در خراسان رضوي 130 ميليون مترمكعب است.
محمديزاده با اعلام اينكه سالانه 200 ميليون متر مكعب آب در مشهد مصرف مي شود گفت: ميتوان با برنامهريزي، 140 ميليون مترمكعب آن را مجدداً استحصال كرد.
وي با بيان اينكه بين 70 تا 80 درصد آب مصرفي در شهرها قابل بازيافت است، افزود: قصد داريم تا پايان برنامه چهارم130 ميليون مترمكعب آب را بازيافت كنيم.
استاندار خراسان رضوي با اشاره به اينكه با استفاده از فناوريهاي نوين مي توان از فاضلاب در جهت تامين آب بهرهبرداري كرد، گفت: استفاده از آب تصفيه شده در كشاورزي سابقهاي ديرينه در ايران و آسيا و به خصوص در كشورهايي مثل ژاپن و مصر دارد كه نشان ميدهد نياكان ما به اين موضوع توجه خاصي داشتهاند.
وي با بيان اينكه استفاده از پساب در كشاورزي در ايران سابقهاي طولاني دارد، افزود: شبكه فاضلاب كشور تنها 27 درصد جمعيت شهري كشور را زير پوشش قرار داده و لازم است تا در برنامه چهارم توسعه، اين ميزان به 40 درصد افزايش يابد.
عضو شوراي عالي اداري كشور اظهار داشت: آمارها نشان مي دهد كه در سال 2050 نزديك به 4/2 ميليارد نفر ساكنين كره زمين با مشكل آب ناسالم مواجه خواهند شد كه اين امر نشان ميدهد بحث كمبود آب، موضوعي فرامنطقهاي است و لازم است جامعه بشري براي آن راه حلي بينديشد.
وي خاطرنشان كرد: براساس آمارهاي سازمان ملل، آب تجديدشونده شيرين حدود 40 هزار مترمكعب در سال است كه دوسوم آن به دليل سيلاب از بين ميرود و اين حجم پاسخگوي نياز بشر نيست.
محمدي زاده افزود: 85 درصد جغرافياي ايران با فقر آب مواجه است و همين امر ايران را در زمره بحرانيترين مناطق جهان قرار داده است.
وي با اشاره به لزوم چارهانديشي براي مسئله كمبود آب از رسانههاي گروهي خواست تا چالش مهم در اين زمينه را تحليل و بررسي و مردم را به سوي مصرف بهينه هدايت كنند.
استاندار خراسان رضوي همچنين از مسئولان خواست تا با اعمال سياستهاي مديريتي صحيح، با اين چالش به شكل مناسبي برخورد كنند.
انتهاي پيام/م
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]