واضح آرشیو وب فارسی:الف: مصرف برق شب گذشته در بالاترين سطح
شب گذشته در طول دو ماه اخير شاهد حداكثر مصرف بوديم؛ به طوري كه مصرف به 32 هزار و 500 مگاوات رسيد، اما خاموشي صورت نگرفت و اين يعني اين كه تمام ميزان نياز تامين شد.
به گزاش ايسنا، سيد پرويز فتاح - وزير نيرو - با بيان مطلب فوق در پاسخ به اين سوال كه تكميل شبكههاي 3و 4 آبياري براي مصارف كشاورزي در چه مرحلهاي قرار دارد؟ گفت: امسال دولت توجه ويژهاي به شبكههاي آبياري داشته است؛ به طوري كه 500 ميليارد تومان اعتبار براي آنها در سال گذشته اختصاص داده است.
وي افزود: در وزارت نيرو نيز طي سال جاري بالغ بر 900 ميليارد تومان براي شبكههاي آبياري هزينه خواهد شد.
او با بيان اينكه وظيفه احداث شبكههاي آبياري3 و 4 در گذشته بر عهده وزارت جهاد كشاورزي بوده است، عنوان كرد: اين وظيفه در دولت نهم به وزارت نيرو داده شده و براساس آن ما در ساخت آنها مشاركت داريم.
وي نسبت به ايجاد تحول در اجراي شبكههاي آبرساني در سال جديد اظهار خوشبيني كرد و گفت: اگر وضعيت فعلي و روند بودجه شبكههاي آبرساني طي چند سال ادامه يابد، شبكههاي در دست احداث نيز به نتيجه خواهد رسيد.
فتاح كه در حاشيه نشست اين هفته هيات دولت سخن ميگفت، عنوان كرد: امسال شهرهايي كه داراي شبكه آبرساني و سد هستند، با كمترين مشكل آبي مواجه خواهند بود. اين در حالي است كه در شهرهاي فاقد شبكههاي آبرساني حتي در تامين آب نيز با مشكل مواجهيم.
وي ادامه داد: بيشترين شبكههاي آبرساني در دست انجام در استان خوزستان است و در سال جاري حدود 200 ميليارد تومان در اين استان هزينه ميشود كه اميدواريم در پايان سال جاري طرحهاي سد، كانال اصلي و شبكههاي سه و چهار آبرساني در حجم بالايي به بهرهبرداري برسد.
فتاح همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا در سال جاري با سهميهبندي آب و برق مواجه خواهيم شد؟ گفت: وزارت نيروسهميهبندي و يا حتي برنامهريزي براي خاموشي را در دستور كار ندارد و با تمهيداتي كه انديشيده شده و با بهرهمندي از مديريت منابع آبي و بهرهبرداري موثر از نيروگاههاي حرارتي، اين اتفاق نخواهد افتاد.
وي با اشاره به در اوج قرار گرفتن مصرف برق در ساعت 21 شب گذشته عنوان كرد: شب گذشته در طول دو ماه اخير شاهد حداكثر مصرف بوديم؛ به طوري كه مصرف به 32 هزار و 500 مگاوات رسيد، اما خاموشي صورت نگرفت و اين يعني اين كه تمام ميزان نياز تامين شد.
وزير نيرو خبر داد كه به زودي ميزان توليد برق به رقم 38 هزار مگاوات خواهد رسيد و همه ظرفيت حرارتي خود را در اول تيرماه وارد مدار خواهيم كرد كه حدود 35 هزار مگاوات خواهد بود و اگر در بخش برق آبي نيز هزار مگاوات وارد مدار كنيم، ميتوانيم پاسخگوي مصرف 36 هزار مگاواتي باشيم.
فتاح همچنين هر گونه برنامهريزي و يا اقدام به جيرهبندي آب در شهرهاي جنوبي كشور را رد كرد و گفت: جيرهبندي آب حتي در بندر لنگه كه دورترين نقطه كشور از لحاظ آبرساني است، انجام نشد و در آنجا چند طرح آب شيرين كن جديد وارد مدار شده است. در بندرعباس نيز طي دو تا سه ماه آينده آب را از سد ميناب تامين خواهيم كرد.
وزير نيرو درباره چگونگي تحول در بخش اجراي شبكههاي آبرساني نيز توضيح داد: شبكههاي آبرساني 3 و 4، سد و بند نيز نمونههايي هستند كه در ساير نقاط كشور در دست احداثاند و به زودي به اتمام خواهند رسيد.
وي درباره طرح ضربتي وزارت نيرو براي مقابله با خشكسالي و همچنين آبرساني به نقاط كم آب كشور نيز اظهار كرد: شبكههاي آبرساني از ظرفيت خاصي برخوردارند و از پيچيدهترين كارهاي عمراني محسوب ميشوند كه حتي از پروژههاي سد نيز پيچدهترند؛ بنابراين طرح ضربتي نميتواند در كوتاه مدت پاسخگوي خشكسالي باشد، اما با اين وجود احداث و تكميل آنها در ميان مدت ميتواند در مواقع خشكسالي بسيار موثر بوده و راهكار اساسي محسوب شود.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]