تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826681030




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري مهر /راه‌اندازي بخش دفاع مقدس در كتابخانه ملي/ ناگفته‌هاي خرمشهر فراوان است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /راه‌اندازي بخش دفاع مقدس در كتابخانه ملي/ ناگفته‌هاي خرمشهر فراوان است
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس گفت: بخش زيادي از اطلاعات موردنياز ما در حوزه اطلاعات و آرشيو نخست وزيري سابق و رياست جمهوري فعلي منجمد شده و در اختيار دانشجويان قرار نمي گيرد كه ناگفته هاي حماسه خرمشهر جزئي از آن است.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش تخصصي كتب دفاع مقدس كتابخانه ملي صبح امروز با حضور سردار ميرفيصل باقرزاده رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس افتتاح و سه جلد از مجموعه كتاب "جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان" نيز رونمايي شد.

علي اكبر اشعري رئيس كتابخانه ملي در ابتداي اين مراسم در سخنان كوتاهي با اشاره به انتشار چندين هزار جلد كتاب در زمينه دفاع مقدس تاكنون، گفت: كتابخانه ملي به عنوان بخشي از حافظه بزرگ ملت ايران، ضمن اينكه چنين مجموعه هايي را نگهداري مي كند، تلاش دارد امكانات لازم براي محققان و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس را فراهم كند. يكي از فعاليتهاي مركز تحقيقات ايران شناسي سازمان، بهره برداري از اين مجموعه عظيم به عنوان دوره اي مشعشع از تاريخ ملت ايران است.

مجتبي رحماندوست مشاور رئيس جمهور نيز با ذكر خاطره اي از "نخستين سمينار بررسي مسائل رمان جنگ در ايران و جهان" - كه در سال 72 در ايران برگزار شد - گفت: آن زمان هنوز اصطلاح "رمان جنگ" رسانه اي نشده بود و ديديم و شنيدم كه آن زمان رسانه ها مي نوشتند كه "سمينار درمان جنگ" يا "زمان جنگ" يا اسم هايي از اين قبيل برگزار مي شود! مي خواهم بگويم كه هنوز كسي اين مفهوم را نمي شناخت. هدف ما از برگزاري سمينار اين بود كه توجه نويسندگان خود را به فضاي جنگ معطوف كنيم.

وي در ادامه بيان اين خاطره افزود: به همين خاطر من خودم رفتم به انگلستان براي خريد رمانهاي جنگ و از كتابفروشي "موتور باكس" كه فقط كتابهاي جنگي مي فروشد، تعدادي خريدم. البته مهم ترين كتابفروشي انگلستان در اين زمينه "بريتيش لايبرري" است كه مي گويند 25 ميليون جلد كتاب دارد كه يكي از همكاران ما كه در دانشگاه بركلي درس مي دهد از ما خواست تعدادي از اين كتابها را برايش بفرستيم تا روي آنها تحقيق كند. اما بايد گفت اگر يك محقق بي طرف، غير ايراني و حتي غير مسلمان بخواهد سوژه اي به نام جنگ ايران و عراق را موضوع تحقيقاتي خود قرار دهد، در نهايت كار يك ضد انقلابي به تمام معنا از آب در خواهد آمد.

مشاور رئيس جمهور افزود: ما هم در داخل و هم در خارج با كمبود پشتوانه علمي درباره دفاع مقدس مواجهيم و اگر امروز چنين كاري اينجا (در كتابخانه ملي) مي شود و بخشي تخصصي و مجزا به نام دفاع مقدس گشايش مي يابد، اين يك ضرورت است. اما در كتابخانه هاي عمومي ديگر طبيعتاً ما انتظار نداريم بخش يا بخشهايي تخصصي به دفاع مقدس اختصاص يابد كه اين خود ترويج يك سكولاريسم غير فرهنگي است چرا كه دليلي ندارد بگوئيم مثلاً اينها كتابهاي عمومي كتابخانه است و اينها هم كتابهاي دفاع مقدسي كتابخانه و به اين صورت دفاع مقدس را از بخشهاي ديگر جدا كنيم.

سردار احمد سوداگر - رئيس پژوهشكده علوم و معارف دفاع مقدس - هم در سخناني گفت: جمهوري اسلامي ايران در دوران دفاع مقدس تنها با استفاده از پتانسيل الهي خودش - چرا كه همه تجهيزات و امكانات ما فقط 35 درصد تجهيزات مورد نياز بود - نه تنها ايستادگي كرد كه توانست دشمن را نسز سر جاي خودش بنشاند و در مركز اسناد و كتابخانه ملي عراق نامه اي را كه صدام براي آقاي هاشمي رقسنجاني نوشته بود، ثبت كند و در پي آن هم در سازمان ملل متحد نيز حقانيت خودش را ثابت كند.

وي همچنين از راه اندازي بخش تخصصي دفاع مقدس در كتابخانه ملي ايران به عنان "برگ زريني كه در تاريخ دولت نهم به ثبت مي رسد" ياد كرد.

سردار ميرفيصل باقرزاده رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس نيز در سخناني گفت: هر انديشه اي را اگر بخواهيم همواره در صحنه باشد، مستلزم طي دو مرحله است؛ يكي ثبت حق و دوم حمايت از حق در دفاع هشت ساله ملت ايران. انديشه بلند اسلامي ملت ايران با دفاع جانانه ثبت شد و الان ما در مرحله اي ديگر، حمايت از اين انديشه را بر عهده گرفته ايم. دفاع از دستاوردهاي فرهنگي كشور مستلزم زايش، تقدير و عرضه آثار فرهنگي است.

باقرزاده با ديگر با انتقاد از برخي دستگاه هاي فرهنگي دولت در خصوص ارائه نكردن اطلاعات و اسناد مربوط به دفاع مقدس، افزود: امر در "زايش"، متوقف است بر مسئله گردآوري و تشكيل بانك اطلاعات كه مقدمه اي مي شود براي توليد آثار برجسته فرهنگي از جمله كتاب، فيلم، نمايشنامه و مجموعه چيزهايي كه به عنوان محصولات فرهنگي مي شناسيم. در كنار بحث زايش، فعاليتهايي را ساماندهي كرده ايم و همه دستگاه ها تلاش مي كنند آثاري را گردآوري كنند اما متاسفانه گاه شاهد اشكالهايي هستيم و آن منجمدسازي اطلاعات است. بخش زيادي از اطلاعات ما در حوزه اطلاعات و آرشيو نخست وزيري سابق و رياست جمهوري فعلي منجمد شده و در اختيار دانشجويان و دانش پژوهان قرار نمي گيرد.

وي با اشاره به نسخه هاي چاپي و الكترونيكي سه جلد از مجموعه 16 جلدي كتاب جنگ ايران و عراق، گفت: اين آثار در طول يكي دو سال اخير و از داخل بانك اطلاعاتي بنياد بيرون كشيده شد اما تا زمان استخراج آنها، احدي حق دسترسي به آنها را نداشته اما ما امروز آن را به صورت كتاب در آورده ايم و در اختيار همگان قرار داده ايم. با اين وجود در خصوص حماسه خرمشهر هنوز مطالب و ناگفته هاي مهمي هست كه بايد بيان شود و هنوز پندآموز است.

احمد جنتي محب - رئيس مركز ملي اسناد دفاع مقدس - نيز در سخناني كوتاه گفت: ما در اين مركز تاكنون 200، 300 هزار برگه سند مكتوب توليد كرده ايم و كار ذخيره سازي آنها انجام شده است و قابليت جستجو در قالب واژه را دارد. در كتابخانه مركز نيز حدود 8000 عنوان كتاب در قالب 20 هزار جلد كتاب لاتين، عربي و فارسي داريم كه به همراه مقالات و پايان نامه هايي متعدد در زمينه دفاع مقدس نگهداري مي شوند.

وي با اشاره به رونمايي سه جلد از مجموعه كتاب "جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان" افزود: اين كتابها از مجموعه 35 هزار عنوان بريده جرايد مطبوعات آن زمان گردآوري مي شود كه در قالب 50 جلد كتاب 528 صفحه اي است و به همراه نسخه الكترونيكي شان منتشر مي شوند.

در ادامه اين مراسم سه جلد كتاب مذكور توسط حبيب الله عظيمي - از جانبازان دوران دفاع مقدس و معاون فعلي كتابخانه ملي - و با شعار "يا زهرا (ع)" رونمايي و بخش تخصصي كتب دفاع مقدس اين كتابخانه نيز با حضور مسئولان امر افتتاح شد.

در اين مراسم احمد جلالي (رئيس كتابخانه مجلس و مشاور فرهنگي رئيس مجلس شوراي اسلامي)، مهدي فيروزان (مديرعامل موسسه شهر كتاب)، علي شجاعي صائيدن (مديرعامل موسسه خانه كتاب) و مجيد رجبي معمار (مدير شبكه پنجم سيما) و جمعي از دانشجويان افسري دانشگاه امام علي (ع) حضور داشتند.
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 432]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن