واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ستادمبارزه باموادمخدر: مسوولان وزارت بهداشت دچار سوء برداشت شده اند
اجتماعي
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ براي معتادان دچار سوء برداشت شده اند.
سعيد صفاتيان مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت: طرح نصب دستگاه خودپرداز سرنگ براي معتادان در مرحله پايلوت است و طبق برنامه بايد پنج دستگاه به صورت آزمايشي در كنار مراكز درماني نصب شود.
وي افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر بارها اعلام كرده است كه قرار نيست اين دستگاهها در مراكز عمومي چون مترو نصب شود.
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان رييس كميته پيشگيري از ايدز كشور، چندي پيش اجراي آزمايشي اين طرح را تاييد كرد و پيشتر نيز رييس جمهوري در جلسه عالي ستاد مبارزه با مواد مخدر، نصب اين دستگاهها را در محلهاي خاص كه آمد و شد در آنجا زياد نباشد، تاييد كرده بود.
صفاتيان گفت: طرح نصب دستگاه خودپرداز سرنگ نزديك به شش ماه است كه باعث بروز اختلافاتي ميان مسوولان شد و در اين مدت فقط مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با آن مخالفت كرده اند.
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اكثر متخصصاني كه در زمينه مبارزه با بيماري ايدز فعال هستند، اجراي اين طرح را مثبت مي دانند.
وي گفت : ستاد مبارزه با مواد مخدر از نخستين روز مطرح شدن اين طرح، پيشنهاد كرد تا اين دستگاههاي خودپرداز سرنگ در كنار يك مركز درماني نصب شود.
صفاتيان اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر هيچگاه نظري درباره نصب اين دستگاهها در محلهاي عمومي نداده است.
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : حدود پنج سال پيش در زمان اجراي طرح متادون و سرنگ با اينگونه اختلاف نظرها و مخالفت ها مواجه بوديم، اما امروز همان طرح يكي از افتخارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در زمينه كاهش آسيب معتادان هروييني در جهان است.
وي در پاسخ به پرسشي در اينباره كه مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نبود مشاوره در كنار اين دستگاه را يكي از دلايل مخالفت خود در نصب اين دستگاهها ذكر ميكنند، گفت: اين طرح براي كاهش آسيب معتاداني كه در آخرين ساعات شب به سرنگ نياز پيدا ميكنند و ويژگيهايي دارند كه حتي داروخانهها نيز به آنها سرنگ نميدهند، طراحي شده است.
صفاتيان افزود: اين گونه معتادان اگر نتوانند سرنگ بهداشتي تهيه كنند به سادگي از سرنگهاي آلوده استفاده ميكنند و در اين شرايط زمينه براي ابتلا به ويروس اچ.اي.وي. در آنها ايجاد ميشود.
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نبايد انتظار داشت معتاد ساعت دو نيمه شب تمايلي به دريافت مشاوره داشته باشد، نتايج علمي نشان داده است ارايه مشاوره در اين زمانها چندان ثمر بخش نيست.
وي افزود: اين طرح براي كاهش آسيب معتادان و جلوگيري از انتقال بيماري هاي عفوني در جامعه مطرح شده است و به طور حتم چند سال بعد يكي از افتخارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در كاهش آسيب معتادان كشور است.
صفاتيان تصريح كرد: با وجودي كه ستاد مبارزه با مواد مخدر تاييد رييس جمهوري و وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را براي نصب دستگاههاي خودپرداز دارد، اما حاضر است در صورت تمايل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي جلسهاي علمي و كارشناسانه درباره اجراي اين طرح برگزار كند.
مدير كل درمان و كاهش آسيب ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ طرحي نبود كه بدون بررسي كارشناسي و يك روزه تصويب شده باشد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]