واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: justify" class="body" style="TEXT-ALIGN: justify" dir="rtl">به گزارش مهر ، وقتی به نزدیکیهای روستای مصر در 45 کیلومتری خور و بیابانک میرسی سادگی و بافت سنتی این روستا بیش از هر چیز توجهت را به خود جلب میکند، جایی که سالیانه هزاران جهانگرد را از سراسر دنیا به خود جلب کرده و یکی از معدود روستاهای استان اصفهان است که طی این سالها مهاجران اندکی را به چشم خود دیده است. وارد روستا که میشوی صدای سکوت شب تعجب تو را بر میانگیزد و باعث میشود ناخودآگاه دقایقی در کوچههای خلوت روستا قدم بزنی و مبهوت سیمای مهتابی مردم روستا شوی، مردمان اینجا مردمان کویر هستند و دلشان همچون آیینه صاف است، آسمان این روستا با آسمان دیگر نقاط زمین فرق دارد و اینجا تنها نور مهتاب روشنکننده شبهای مردم روستاست. شبهای مهتابی کویر روستا که انگار دیگر برای روستاییان عادی شده، حرفهایی با ما میزنند که شاید درد دل سالهای دور مردم این روستا باشد و درد دلهای حاج محمد، یکی از اهالی روستا.
خودش میگوید 30 سال پیش به دلیل مشکلات زندگی از سمنان راهی روستای مصر شده، دامداری میکند و حاصل زندگی 30 ساله او در این روستا پنج پسر و یک دختر است، پسران که حالا دیگر برای خودشان مردی شدهاند در مهمانسرا کمکحال پدر هستند و تک دختر حاج محمد نیز در خانه کمک میکند. وقتی پای صحبتها و مشکلات حاج محمد مینشینی، فراموش میکنی که برای چه به این روستا آمدهای، وقتی به دستهای چینخوردهاش که بر اثر سختی روزگار دستاندازهای بسیاری را به خود تحمل کرده نگاه میکنی، خوب میدانی که این دستها بر اثر نگهداری از دام و شتر و با تلاشهای چند ساله او در پرورش آنها چین خورده و این تلاشها قرار است در مسابقهای که مردم روستا حالا بیش از هر چیز دوستش دارند، نتیجه بدهد، چشمهای حاجمحمد اگرچه حالا کمسو شده اما همچنان نگاه نافذی را با خود به یدک میکشند و اگرچه سن او بالا رفته اما تلاش او نمیگذارد در شبانهروز بیش از چهار ساعت خواب را به چشمان خود ببیند.
مردم روستای مصر حالا دیگر هر سال بار و بنه خود را میبندند تا در مسابقات شترسواری روستا شرکت کنند و جام زرین قهرمانی آن را بالای سر خود ببرند، آنها بیش از آنکه در این مسابقه به دنبال اسم و رسم و قهرمانی و مقام باشند، میخواهند یک روز فارغ از مشکلات زندگی در روستا برای خود خوش باشند و با نشاط دور هم جمع شوند به همین دلیل هر سال در زمان مقرر راهی کویر روستا میشوند و در کنار مسابقات شترسواری، به سختیهای زندگی لبخند میزنند. به محل برگزاری مسابقه که نزدیک میشوی، پسران حاج محمد را میبینی که مشغول آماده کردن شترهای خود برای شرکت در مسابقه هستند و لباسهای زرد رنگی که شماره شرکت کننده آنها بر روی آن مشخص شده بر تن دارند، فرزندان حاج محمد که حالا دیگر هر سال چشم به راه مسابقات شترسواری در کویر هستند، این کویر را خوب میشناسند و مسیر مسابقه را به دیگران نشان میدهند، مسابقهای که با تلاش شبانهروزی مسئولان هیئت روستایی و عشایری استان برگزار میشود. این هیئت که طی چند روز گذشته، روستای توریستی مصر را بیش از پیش مورد توجه قرار داده سال گذشته پیشنهاد برگزاری مسابقات شترسواری در کویر را به مسئولان اداره تربیت بدنی خور و بیابانک داد و با برگزاری نخستین دوره این مسابقات، موجی از نشاط و شادی در این مردم به وجود آورد. این مسابقات آنچنان مورد توجه مردم قرار گرفت که سال گذشته جمعیتی بالغ بر دو هزار نفر برای تماشای آن به کویر مصر آمده بودند و امسال نیز جمعیتی در همین حدود خود را به محل برگزاری مسابقه رسانده بودند. ورزش روستایی زنده شده است رئیس هیئت روستایی و عشایری استان اصفهان در مورد لزوم برگزاری این مسابقات و افزایش روحیه شادی و نشاط در روستاهای کشور گفت: مردم روستا به برگزاری چنین مسابقاتی نیاز بسیاری دارند و همه ساله برای برگزاری آن اعلام آمادگی میکنند بنابراین هیئت روستایی و عشایری استان اصفهان از سال گذشته، برگزاری این مسابقات را در دستور کار خود قرار داد. مهدی اسدی با اشاره به تاثیرات این مسابقات در مردم روستا ادامه داد: از سال گذشته و با برگزاری این مسابقه، روحیه شادی و نشاط بین مردم روستا افزایش قابل توجهی داشته و مردم از برگزاری این مسابقه بسیار خوشحال هستند، مسئولان هیئت تلاش میکنند تا به اظهارات مقام معظم رهبری در مورد ایجاد شادی و نشاط در روستاها جامه عمل بپوشانند و برگزاری مسابقات شترسواری با این هدف در دستور کار ما قرار گرفت. وی تصریح کرد: با برگزاری این مسابقه و برنامههایی همچون المپیاد روستایی و عشایری، ورزش روستاهای استان اصفهان پس از نابودی بار دیگر زنده شده و در حال حاضر میتوانیم عنوان کنیم که مردم روستاها از ورزشهای محلی خود لذت میبرند.
رئیس هیئت روستایی و عشایری استان اصفهان در مورد لزوم توجه بیشتر مسئولان به روستاهای استان گفت: همه ساله بودجههای کلانی برای ورزشهایی همچون فوتبال و برای قهرمانان ملی صرف میشود در حالیکه با سرمایهگذاری به مراتب کمتر در روستاها میتوان با بودجههای اندک، استعدادهای روستا را تبدیل به قهرمانان ملی کرد و همچنین باعث نشاط و شادی در مردم روستا شد. وی با بیان اینکه مردم روستای مصر از نبود امکانات ورزشی در روستاهای خود رنج میبرند، خاطرنشان کرد: مسئولان باید فکری به حال ساخت مجموعههای ورزشی و سالنهای سرپوشیده برای مردم این روستا باشند، شهرستان خور و بیابانک از نبود امکانات ورزشی رنج میبرد و میتوان گفت مردم روستا در حال حاضر به جز این مسابقات تفریح دیگری ندارند. مردم نجیب روستای مصر حالا از مسابقاتی که آنها را در سطح کشور مطرح کرده به عنوان افتخار روستای خود یاد میکنند و آن را به عنوان محلی برای نشاط و تفریح خود میشناسند، حاج محمد که پسرش در دومین دوره مسابقات شترسواری مقام دوم را ازآن خود کرده از کمبود مسافر و جهانگرد به دلیل سرما و مشکلات مردم روستا برای تامین هزینههای جاری زندگی خود سخن میگوید و از مسئولان میخواهد برای افزایش تعداد جهانگردان روستا کاری کنند. به گفته او از سال گذشته تاکنون جهانگردان اندکی به روستا سفر کردهاند و به دلیل سرما، کمتر در جمع مردم مصر حاضر شدهاند. برای حاج محمد که صنعت جهانگردی و دامداری تنها راه گذران زندگی است، مسابقات شترسواری راهی برای کسب درآمد و برای فرزندانش تفریحی سالم و به دور از هر گونه تنش است.
حاج محمد در طول درددلهایش بارها نام مسئولان هیئت روستایی و عشایری استان را بر زبان میآورد و از تلاش این مسئولان برای جذب جمعیت گردشگر به روستای مصر تشکر میکند، تلاشی که هزینه زندگی حاج محمد و 200 خانوار دیگر روستا را تامین میکند و جوانان روستا را به طرف ورزش محلی و روستایی میکشاند. این مسابقات امسال با حضور 26 نفر شترسوار در ردههای سنی مختلف برگزار شد، از نوجوان 13 ساله تا پیرمرد 60 ساله در مسابقات شترسواری شرکت کردند و نفرات اول تا سوم مسابقه نیز معرفی شدند، در حالیکه با وجود تلاش بسیار شرکتکنندگان شهرستان خور و بیابانک، در مسابقات امسال رضا داوری، مجید افضل و قاسم حیدری مقامهای اول تا سوم را ازآن خود کردند و جام قهرمانی را بالای سر بردند، دیگر شرکتکنندگان هرگز از قهرمان نشدن ابراز پشیمانی نکردند و از اینکه نتوانسته بودند در بین نفرات اول تا سوم قرار گیرند پیشیمان نبودند. مردم روستا فارغ از جنجالهای شهری، داوری را دلیل باخت خود عنوان نکردند و از مسابقات ابراز نارضایتی نمیکردند، آنها شادی و نشاط را به جایزه و مقام ترجیح میدادند و نسبت به برگزاری همین مسابقه نیز از مسئولان متشکر بودند. مسابقات بزرگتری در روستای مصر برگزار میشود مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان نیز در حاشیه این مسابقات در گفتگو با خبرنگار مهر اصفهان پیرامون این مسابقات گفت: این مسابقات از وظایف اصلی مسئولان استان برای ارتقای سطح سلامت جسمی مردم و ایجاد شادابی در روستاهای استان به شمار میرود و برگزاری آن موجب نشان مردم شده است.
رشید خدابخش ادامه داد: همه تلاش خود را به کار میگیریم تا برای برگزاری مسابقات گستردهتری در روستای مصر برنامهریزی کنیم و نیازهای ورزشی مردم این روستا را تامین کنیم تا به خواستههای مقام معظم رهبری در مورد روستاهای کشور جامه عمل بپوشانیم. مردم مصر چشم به راه هستند مردم روستای تاریخی مصر حالا دیگر چشمبهراه مسئولانی هستند که قول دادهاند مسابقات شترسواری در روستایشان کشوری برگزار شود و روستاییان استانهای دیگر کشور، برای شرکت در آن به جمع آنها میآیند، این مردم مهماننواز از مسئولان انتظاری به جز حمایتهای اندک و برنامههای فرهنگی تفریحی و ورزشی ندارند، آنها میخواهند با تداوم مسابقاتی نظیر این، مهاجرت از روستاهای کشور به حداقل برسد و شهرنشینیهای کلاسیک بر روستاهای کشور فایق نیاید، مردم روستای مصر از مسئولان هیچ انتظاری به جز حمایت ندارند و از اینکه حالا میزبانی مسابقات کشوری را گرفتهاند، به خود میبالند. سایت ما را در گوگل محبوب کنید با کلیک روی دکمه ای که در سمت چپ این منو با عنوان +1 قرار داده شده شما به این سایت مهر تأیید میزنید و به دوستانتان در صفحه جستجوی گوگل دیدن این سایت را پیشنهاد میکنید که این امر خود باعث افزایش رتبه سایت در گوگل میشود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1795]