واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
كودك و تلويزيون نويسنده:راضيه قمري شايسته در اين زمانه فرزندسالاري، والدين گوش به فرمان كودكان خود هستند. توجه والدين به كودكان زياد است و سعي ميكنند كه كودك در رفاه باشد، همين موضوع موجب ميشود تا هر آنچه كه كودك بخواهد، والدين فراهم كنند تا به اصطلاح مايه پيشرفت او را فراهم كرده باشند. توجه والدين سبب وابستگي كودك به آنها ميشود و اين وابستگي به دنبال خود عدم پيشرفت را به همراه خواهد داشت. هماكنون به طور متوسط هر كودك روزي 5 ساعت به تماشاي تلويزيون ميپردازد. تلويزيون آثار سوئي بر پيشرفت مغزي كودكان ميگذارد و متأسفانه بعضي والدين اين موضوع را ناديده ميگيرند. تلويزيون باعث بلوغ زودرس، افزايش سطح كلمات، افزايش آگاهي آنان نسبت به محيط اطراف، افزايش قوه تخيل و داستانسازي و ... كودكان ميشود.
اما بيش از آن بايد به آثار سوئي كه تلويزيون بركودك و روان او ميگذارد توجه كرد، برخي از اين آثار سوء عبارتند از: - حركات طبيعي مورد نياز بدن را ميگيرد. - رفتارهاي اجتماعي تا حد زيادي از او سلب ميشود. - افسردگي پنهان در كودك به وجود ميآيد. - موجب عدم شادي و نشاط روحي مختص به كودكان ميشود. - موجب عدم خلاقيت او در بازيهايش ميشود. - موج وابستگي بيش از اندازه به والدين ميشود. - موجب رفتارهاي غير اجتماعي مانند انزواطلبي ميشود. - موجب خوردن بيش از حد تنقلات و در نتيجه افزايش وزن ميشود. - تنبلي جسم را به همراه دارد. - موجب هيجان بيش از حد ميشود. - مشكلات كبدي را به دنبال دارد. - به دنبال خود مشكلات و اختلالات رفتاري را دارد. - باعث تبنلي در استفاده از ذهن ميشود. - موجب رفتارهاي خشن ميشود. - موجب احساس تنهايي ميشود. - موجب عدم تمركز حواس ميشود.
منظور ما از مطرح كردن اين مشكلات آن نيست كه كودك را از تماشاي تلويزيون منع كنيد بلكه ميتوانيد به كودك خود اجازه تماشاي تلويزيون دهيد و علاوه بر آن از راهكارهاي زير استفاده كنيد. - فضا و شرايط و زمان مناسبي را براي شركت فرزندتان در يك كار دستهجمعي حتي يك بازي دسته جمعي فراهم كنيد. اين موضوع علاوه بر اينكه باعث ميشود فرزندتان ارتباط اجتماعي را بياموزد، باعث افزايش مهارتهاي اجتماعي و در نتيجه باعث يادگيري او ميشود. - به كودك خود امر و نهي نكنيد. او هم اجازه دارد كه با ديگران ارتباطي آزاد و به دور از چارچوب امر و نهي شما داشته باشد. به او اجازه دهيد كه با ديگران ارتباط برقرار كند. - در صورتي كه امكان بازي دستهجمعي نبود. خود شما از طريق يك بازي يا يك داستان و يك نقاشي و ... به او مطالب تازهاي بياموزيد. - از خوراندن تنقلات به كودك خودداري و در عوض از مواد مغذي و تغذيهاي سالم در وعدههاي غذايي او استفاده كنيد. - كودك را به ورزش تشويق كنيد، حتي 90-60 دقيقه دوچرخهسواري. ورزش كردن موجب ميشود تا احتمال مشكلات قلبي و مرگ زودهنگام در سنين بالاتر به شدت كاهش پيدا كند. - مواظب باشيد كه كودك خود را به خود وابسته نكنيد. منبع: www.hegmataneh.org /خ
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 453]