واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: اعلام جزئيات جنسيتي پذيرش كنكور
------------
رئيس سازمان سنجش ضمن تاييد پذيرش جنسيتي به شيوه اي خاص در برخي رشته هاي كنكور گفت : نوع پذيرش جنسيتي كه در كنكور سراسري اعمال مي شود موجب پذيرش داوطلبان پسر يا دختر با تفاوت علمي بالا نخواهد شد و اين نوع پذيرش به هيچ عنوان تبعيض تلقي نمي شود.
دكتر عبدالرسول پورعباس در گفتگو با مهر افزود: در حال حاضر پذيرش در رشته هاي پزشكي مانند داروسازي و دندانپزشكي بدون استثناء تعداد دختران بيشتر از پسران است به طوريكه در اين رشته ها 60 درصد دختر و 40 درصد پسر پذيرفته مي شوند.
وي با بيان اينكه اين تعداد پذيرش متناسب با شركت كننده ها است افزود: بيشترين ميزان رقابت در ميان دختران و پسراني است كه فارغ التحصيل همان سال هستند. تعداد پسران و دختران در اين سالها يكسان است اما به دليل اينكه پسران بايد پس از فراغت از تحصيل به سربازي اعزام شوند، تعداد دختران كنكور در سالهاي قبل بيشتر از پسرها است.
رئيس سازمان سنجش اضافه كرد: تعداد داوطلبين واقعي ما داوطلبان فارغ التحصيل همان سال هستند كه تعداد دختر و پسر درمورد آنها متناسب است.
وي اظهار داشت: قانوني كه ما اعمال مي كنيم به اين صورت است كه در برخي رشته هاي روزانه شامل برخي پزشكيها، برخي از مهندسيها و برخي علوم انسانيها حداقل ورود هر جنسيت را تضمين مي كنيم. اين موضوع در بخشي از ظرفيتها به نفع دختران و بخشي از ظرفيتها به نفع پسرها است.
پورعباس حداقل ورود هر جنس را 30 درصد عنوان كرد و گفت : حداقل ورود شامل 30 درصد دختر و 30 درصد پسر مي شود و بقيه داوطلبان به صورت رقابتي پذيرش مي شوند. اين يعني 30 درصد دختران با دختران و 30 درصد پسران با پسران رقابت مي كنند.
وي در توضيح پذيرش 30 درصد و برخي تفاوتهاي قبولي ميان دختر و پسر گفت: در رشته هاي رياضي و فني به دليل اينكه نمره دختران به طور ميانگين پائين تر از نمراه پسران است، پذيرش به نفع دختران و در رشته هاي علوم تجربي به دليل اينكه نمره دختران بيشتر از پسران است پذيرش و قبولي به نفع پسران تمام مي شود.
رئيس سازمان سنجش در پاسخ به اين سئوال كه آيا پذيرش جنسيتي امكان پذيرش با تفاوت نمره بسيار زياد را ايجاد نمي كند به مهر گفت : تفاوت نمره بين دختر و پسر ناچيز و در حد 200 يعني 1 يا 2 سئوال است. امكان ندارد دختر و پسري يكي با نمره بسيار پايين تر از ديگري تنها به دليل پذيرش بر اساس تفكيك جنسيت پذيرش شود.
وي با ذكر مثالي افزود: امكان ندارد در بخش 30 درصدي پذيرش هر جنس، پسري با رتبه 13 هزار قبول شود اما دختري با 10 هزار همان رشته را قبول نشود، يعني اگر پسري در اين رتبه قبول شود داوطلب دختر نيز با رتبه 10 هزار حتما قبول خواهد شد.
رئيس سازمان سنجش در ادامه به مهر گفت : تفاوت نمره افراد پذيرش شده بر اساس جنسيت امكان ندارد از 200 نمره بيشتر شود. 200 نمره نيز يعني يك يا دو سوال در كنكور. بدين ترتيب اگر پسري با رتبه 10هزار قبول شود، دختر نيز با رتبه 10 هزار و 200 حتما قبول مي شود.
پذيرش جنسيتي در برخي رشته هاي گروههاي آزمايشي رياضي فني، علوم انساني و علوم تجربي اعمال مي شود كه اين موضوع در دفترچه كنكور قيد خواهد شد و داطلبان پيش از انتخاب رشته از آن مطلع مي شوند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]