واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تسليح هستهاي اسراييل ، خيانت غير قابل بخشش
سياسي. انرژي هسته اي
رئوف پيشدار : جرج بوش رييس جمهوري آمريكا اين هفته در سفر به خاورميانه بار ديگر كوشيد تا ايران هراسي را كه به حربهاي كهنه و بدون تاثير در افكار عمومي مبدل شده است ، به عنوان يك محور تبليغي عليه ايران به پيش ببرد.
او مطابق معمول همه مقامات آمريكايي سفرش را از فلسطين اشغالي و اين بار در روزي شروع كرد كه بمناسبت سالگرد تشكيل رژيم صهيونيستي درتقويم ملت هاي منطقه روز نكبت خوانده ميشود . بوش در مجموعه سخنرانيهاي خود در خاورميانه و از جمله در كنست پارلمان رژيم صهيونيسي ، از اتحاد استراتژيك اين رژيم و آمريكا سخن گفت و در مقابل ضمن متهم كردن ايران به دنبال كردن برنامه پنهاني هستهاي ، ناكاميهاي آمريكا در اشغال عراق را به حساب ايران گذاشت.
بوش در سخنانش در پارلمان رژيم صهيونيستي با تكرار اتهامات قبلي خود مبني برنظامي بودن برنامههاي هستهاي ايران ، مدعي شد كه اجازه دادن به ايران براي دستيابي به تسليحات هستهاي كه تهران هميشه گفته دنبال آن نيست ، يك خيانت غير قابل بخشش است.
بوش كه كشورش تنها كشوري است كه در تمامي تاريخ بشر تاكنون از سلاح هسته اي عليه كشوري ديگر (ژاپن ) استفاده كرده است ، از گناه بزرگ هستهاي شدن اسراييل كه اساس سياست تجاوزكارانهاش را به اعتراف رهبران آن ، برپايه سلاحهاي هستهاي قرار داده است و اين گناه تا ابد بردوش آمريكاست ، سخني نگفت و در همان زمان عهد كرد تا در قتل عام مردم فلسطين در اراضي اشغالي كه وي آنها را تروريست خواند ، در كنار رژيم صهيونيستي باقي بماند.
اسراييل بيش از ۵۰سال است كه با پشتيباني و حمايت صريح آمريكا ، يك برنامه خطرناك و سري تسليحات هستهاي را با گريز از نظارت جامعه جهاني بر اين برنامهها ، به كمك واشنگتن به پيش ميبرد ، برنامهاي كه به تاييد آژانس بينالمللي انرژي هستهاي تاكنون و حداقل به توليد ۲۰۰بمب اتمي انجاميده است كه چيزي جز عناد رژيم صهيونيستي با جامعه جهاني نيست.
رژيم صهيونيستي در پس برنامههاي مخفي هستهاي خود ، ماهيت تروريستي و متكي برتجاوز و تهديد به زور عليه ديگر كشورها را پنهان كرده است كه خطر اين رژيم را براي صلح و امنيت جهاني و رژيمهاي حقوقي تنظيمكننده روابط بينالمللي ، دو چندان ميكند.
آنچه دراين ميان بيش از هرچيزي مايه تاسف است ، اين مهم ميباشد كه رژيم صهيونيستي با دراختيار گرفتن عمده رسانههاي ارتباطي جهان از جمله رسانه هاي آمريكايي ، ضمن پنهان كردن ماهيت واقعي خود ، با آدرس دهي غلط سعي ميكند نگاهها را از برنامههاي هستهاي مخفي و ساير اقدامات دهشت افكنانهاش در سرزمينهاي اشغالي دور ، و متوجه كشورهايي مانند ايران كند كه برنامههاي شفاف و قانوني و نظارت شده هستهاي دارند و در عين حال برخلاف رژيم صهيونيستي و حامي آن آمريكا ، هرگز عليه كشوري متوسل به زور ويا حتي تهديد نشده اند.
دادن آدرسهاي غلط درباره موضوعات مختلف به افكار عمومي براي انحراف آن و يا جهت دادن به سمت و سويي خاص ، يكي از شگردهاي دولتمردان آمريكا و رژيم اسراييل است . ظرافتها و دقايقي كه در اين تكنيك بكار بسته ميشود ، بقدري پيچيده و در عين حال متنوع است كه عموما تشخيص آنرا براي مخاطب ، حتي مخاطب فعال دشوار ميسازد. برنامههاي هستهاي ايران يكي از اين موارد است. دستيابي به انرژي صلح آميز هستهاي بمنظور بهره برداري علمي و اقتصادي از آن ، هدف ايران در برنامههاي هستهاياش است و پيمانها و پادمانهاي ناظر بينالمللي اين حق را براي آن به رسميت شناختهاند .
برائت يك اصل عمومي است و نميتوان و نبايد تا زماني كه خلاف امري اثبات نشده ، هيچ فرد حقوقي و يا حقيقي را متهم به انجام و يا حتي تعقيب امري كرد كه براساس توافقهاي عمومي و يا قوانين و رويههاي شناخته شده و پذيرفته ، تخلف محسوب ميشود. با اين همه ، آمريكا و رژيم صهيونيستي در آدرسي غلط ، مدتهاست كه ميكوشند تا افكار عمومي را نسبت به برنامههاي هستهاي ايران مسموم كنند و چنين وانمود سازد كه هدف اول و آخر ايران از روي آوري به فناوري هستهاي ، صرفا و صرفا توليد سلاح هستهاي است .
ايده خاورميانه عاري از سلاحهاي هستهاي ، ايدهاي است كه ايران چند دهه است آنرا تعقيب ميكند و تعهد اين كشور به عنوان يكي از اعضاي قديمي آژانس بينالمللي انرژي هستهاي به تمامي پروتكلها و پادمانهاي ناظر ، ميتواند نشانه تعهد راسخ و صداقت آن به ايدهاي باشد كه مطرح و تحقق آنرا دنبال ميكند.
همانطور كه گفته شد ، اسراييل از نگاه آژانس بينالمللي انرژي هسته اي نهاد ناظر سازمان ملل ، رژيمي برخوردار از سلاحهاي هستهاي شناخته شده است كه در زرادخانههاي آن بيش از ۲۰۰كلاهك هستهاي نگهداري ميشود و اين كلاهكها خطري بالقوه براي صلح و ثبات جهاني بويژه در منطقه پرآشوب خاورميانه است. اسراييل رژيمي است كه از بدو پيدايش در سال ۱۹۴۸ميلادي تكيه خود را براي حيات سياسي بر تسليحات بويژه از نوع هستهاي آن استوار كرده است. موشه دايان، وزير جنگ پيشين رژيم اسراييل بر اين باور بود در صورتي كه اسراييل در خاورميانه نتواند با سلاح متعارف قدرت بازدارندگي اش را به منصه ي ظهور برساند ، بايد به سلاح هستهاي پناه ببرد. به همين منظور در مرحله ي اول، وزارت جنگ اين رژيم تصميم به تشكيل كميته ي پژوهش هاي هستهاي متشكل از پنج كارشناس برجسته ي اسراييلي به رهبري پروفسور برگمان گرفت، كار اين كميته برنامه ريزي براي تاسيس نيروگاه هستهاي و اعزام هيات علمي به نقاط مختلف جهان براي كسب و تقويت دانش هستهاي بود.
در مرحله دوم رژيم صهيونيستي به جمع آوري پول روي آورد به طوري كه توانست با كمك دولتهاي انگليس و آمريكا تا سال ۱۹۵۳ميلادي ۱۰۰ميليون دلار از ثروتمندان يهودي جهان براي رسيدن به توان هستهاي جمع آوري كند و در همين راستا در زمان نخست وزيري بن گوريون، شيمون پرز مسوول مذاكرات اتمي اين رژيم با فرانسه شد و سرانجام با كمك فرانسه و آمريكا كار ساخت نيروگاه ديمونا را در سال ۱۹۶۳به پايان رساند.
به باور تحليلگران ، علت همكاري فرانسه با اسراييل اين بود كه فرانسه براي تسلط مجدد بر كانال سوئز و تفوق در درگيري با بخشي از دنياي عرب، اسراييل را به عنوان يكي از متحدان طبيعي خود ميدانست و در نتيجه به فكر تقويت اين رژيم به عنوان هم پيمان خود در خاورميانه افتاد، تا جايي كه نخست وزير فرانسه اعلام كرد يك بمب هستهاي به اسراييل مديون است! بدين ترتيب در اكتبر ۱۹۵۷فرانسه و اسراييل توافقاتي براي ساخت يك راكتور ۲۴ مگاواتي امضا كردند، در اين پروتكلها به يك كارخانه فرآوري شيميايي نيز اشاره شده بود. اين كارخانه به طور مخفيانه با همكاري تكنسينهاي اسراييلي و فرانسوي در منطقهاي از صحراي نقب به نام ديمونا ساخته شد.
اهميت ديمونا به حدي بود كه يك آژانس اطلاعاتي جديد به نام LEKEMبراي مخفي نگهداشتن و محافظت از اسرار و تاسيسات آن تشكيل شد و بدين ترتيب ۱۵۰۰اسراييلي و فرانسوي در ديمونا مشغول به كار شدند. از سوي ديگر نيروي هوايي فرانسه پس از خريد آب سنگين از نروژ به رغم اين تعهد كه آن را به هيچ كشور ثالثي منتقل نميكند ۴تن از اين مواد را مخفيانه به اسراييل منتقل كرد. تا زمان افشاگري مردخاي وانونو يك يهودي مراكشي الاصل و كارشناس هستهاي اسراييل كه در مصاحبه با روزنامه انگليسي ساندي تايمز در ۵اكتبر سال ۱۹۸۶پرده از فعاليتهاي هستهاي اين رژيم برداشت، هيچ كس اطلاعي از اين فعاليتها نداشت و بدنبال اين افشاگريها بود كه وانونو به ۱۸سال زندان محكوم شد كه پس از آزادي اجازه خروج از سرزمينهاي اشغالي و مصاحبه و ديدار عمومي به وي داده نميشود.
بااين افشاگري، توجه كارشناسان هستهاي جهان به رژيم صهيونيستي جلب شد و علي رغم پنهانكاري و محدوديتهاي شديدي كه ازسوي اين رژيم انجام گرفت، طي تحقيقاتي فاش شد كه اسراييل به غير از ديمونا داراي دو مركز هسته اي ديگر به نامهاي نحال سوريك و بني روبين است. براساس يك گزارش نظامي كه سال ۲۰۰۳ميلادي در آمريكا منتشر شد، اسراييل در سال ۱۵ ،۱۹۶۷بمب هسته اي داشت كه تا سال ۱۹۸۰تعداد آنها به ۲۰۰و تا سال ۱۹۹۷به ۴۰۰بمب رسيد.
صهيونيستها همچنين در سال ۲۰ ،۱۹۷۳موشك هستهاي و در سال ۱۹۷۴هم ۳ واحد توپخانه ي هستهاي برپا كرده بودند كه هر واحد ۱۲توپ ۱۷۵ميليمتري و ۲۳۰ميليمتري داشت. در سال ۱۹۸۴صهيونيستها ۳۱بمب پلوتونيوم و ۱۰بمب اورانيوم توليد و در سال ۱۹۹۴بين ۶۴تا ۱۱۲بمب با كلاهك كوچك و ۵۰موشك هستهاي از نوع ريما ساختند. اسراييل همچنين در دهه ۹۰ميلادي سه زير دريايي از آلمان خريداري كرد. اين زيردرياييها بسيار پيشرفته كه دولفين ، لوياتان و تكوما نام دارند ، با كمك مالي كشورهاي آلمان و آمريكا ساخته شدهاند و قادر به شليك موشكهاي كروز با بار هستهاي هستند .اين زيردرياييها در ماه مارس ۱۹۹۹و اوت ۲۰۰۰عملياتي شده اند. با اين حجم گسترده فعاليتهاي هستهاي اسراييل ، آمريكا و كشورها اروپايي كه مدعي عاريسازي جهان و منطقه خاورميانه از سلاحهاي هستهاي ميباشند، نه تنها هيچ اعتراضي نكرده بلكه همواره از اين فعاليتها چشم پوشي كردهاند و زماني كه آريل شارون، نخست وزير اين رژيم براي اولين بار در ۲۰۰۴/۷/۳۱با اعتراف به داشتن سلاح اتمي گفت اسراييل سلاحهاي اتمي خود را با موافقت و رضايت آمريكا در اختيار دارد جامعه ي جهاني و آژانس بينالمللي نه تنها هيچ عكس العملي نشان ندادند، بلكه با سكوت خود و دادن آدرس غلط ! اين فعاليتها را تاييد كردند.
براي مطالعه بيشتر در خصوص برنامههاي هستهاي اسراييل و چگونگي حمايت آمريكا و اروپا از اين رژيم و تهديداتي كه از اين ناحيه متوجه صلح و امنيت جهاني است ، مطالعه منابع زير توصيه ميشود: -۱خبرگزاري فرانسه ۳۰ / - ۲- ۸۳/۱۰اسراييل و سلاحهاي هسته اي- نوشته آونر كوهن- ترجمه رضاسعيد محمدي- ناشر: دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي وزارت خارجه -۳روزنامه ايران -۴- ۸۳/۴/۱۹روزنامه جمهوري اسلامي _۵ - ۸۳/۲/۲۶روزنامه همشهري ۸۳/۲/۲۶و -۶وبلاگ .http://r-pishdar.blogfa com
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]