واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دالايي لاما در قالب سفري 11 روزه وارد لندن شد
خبرگزاري فارس: رهبر تبعيدي بودائيان تبت صبح امروز بمنظور انجام ديداري 11 روزه از انگليس و مذاكره با نخستوزير اين كشور، وارد لندن شد.
به گزارش فارس به نقل از راديو بينالمللي فرانسه، "دالايي لاما" امروز در نخستين سفر خارجي خود پس از شورشهاي خونين ماه مارس گذشته در تبت، به آلمان عزيمت كرد و پنج روز در اين كشور اقامت كرد و هماكنون نيز در ادامه سفر خود به انگليس عزيمت كرده است.
وي قرار است پايان هفته آينده در كاخ "لمبث" كه محل استقرار "اسقف اعظم كانتربري" رهبر معنوي انجليكنهاي انگليس است، با "گوردون براون" نخست وزير اين كشور ديدار كند.
تصميم گوردون براون براي پذيرش دالايي لاما مشاجرات زيادي برانگيخته است.
ابتدا قرار بود براون در "داونينگ استريت" ساختمان نخستوزيري انگليس با دالايي لاما ديدار كند اما سپس براي نشان دادن اين مطلب كه از نظر وي دالايي لاما يك شخصيت مذهبي است و نه سياسي، مكان ملاقات را به كاخ لمبث كه محل استقرار "اسقف اعظم كانتربري" رهبر معنوي انگليكنهاي انگليس است، تغيير داد.
اين در حالي است كه "توني بلر" و "جان ميجر" نخستوزيران پيشين انگليس در دوران نخستوزيري خود در ساختمان نخستوزيري "داونينگ استريت" با اين رهبر تبتي ديدار كردهاند.
دالايي لاما قرار است طي اقامت 11 روزه خود در انگليس ، درباره وضع حقوق بشر در چين در كميسيون پارلماني اين كشور سخنراني كند و همچنين كنفرانسهايي را در شهرهاي "لندن" ، "ناتينگهام" (از شهرهاي مركزي انگلستان) و "آكسفورد" برگزار كند.
دولت چين همواره از سال 1959تاكنون از دالايي لاما به عنوان يك "خائن" ياد كرده است.
در سال 1956، مردم تبت عليه آن چه كه فشار دولت چين بر دولت محلي خود ميدانستند قيام كردند كه تا سال 1959 و سركوب خشونت آميز اين قيام به دست ارتش سرخ چين ادامه داشت.
پس از سركوب اين قيام، دالايي لاما به همراه جمعي از رهبران تبتي اين سرزمين را ترك كرد و در هند دولت در تبعيد تبت را تشكيل داد.
دالايي لاما در سال 1986 جايزه صلح نوبل را دريافت كرد، در سال 2006 شهروند افتخاري كانادا را پذيرفت، در سال 2007 نشان طلاي كنگره آمريكا به او اهدا شد و چندي پيش نيز عنوان شهروند افتخاري پاريس را از آن خود كرد.
پكن همواره آنچه دولتهاي چين "محفل دالايي" ميخوانند را مسئول آشوبها در منطقه تبتينشين اين كشور دانسته است.
اين در حالي است كه دالايي لاما بارها اين ادعا را قاطعانه رد كرده و تأكيد كرده هيچ نقش سياسي ندارد و هيچ دخالتي در اعتراضات اخير نداشته است.
مقامات چين به مدت چند دهه به طور نامنظم با نمايندگان دالايي لاما در تماس بوده و گفتوگوهايي را با آنها انجام دادهاند.
اين در حالي است كه اين مقامات از سال 1979 ميلادي بيش از 20 هيأت نمايندگي را از سوي اين رهبر تبتي پذيرفتهاند.
در حد فاصل سالهاي 2002 تا 2007 ميلادي شش دوره مذاكره ميان مقامات چين و دولت در تبعيد تبت صورت گرفت كه اين مذاكرات معمولا به صورت محرمانه انجام شد و جزئيات كمي درباره آن منتشر شد.
در اين مذاكرات همواره سعي بر آن بوده كه استقلال تبت معنا و مفهومي مجزا پيدا كند اما براساس گزارشهاي رسيده اين مذاكرات معمولا به دليل عدم توافق درباره نقش دالايي لاما نتيجهاي در بر نداشته است.
دالايي لاما همواره بيان كرده خواهان استقلال تبت است و اين در حالي است كه دولت چين بر اين باور است كه او جدايي طلبي خطرناك است كه قصد دارد با توسل به خشونت باعث ايجاد آشوب و تفرقه در روند برگزاري بازيهاي المپيك پكن شود.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 335]