واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سه خبر نجومي جالب!
دورترين کهکشان رصد شد پژوهشگران در اين باره اعلام کردند مشاهده اين کهکشان به ما نشان مي دهد اوضاع جهان پس از وقوع انفجار بزرگ در چهارصد و هشتاد ميليون سال قبل چگونه بوده است.اخترشناسان اعلام کردند تلسکوپ فضايي هابل موفق شده است دورترين کهکشان را در فضا رصد کند. اين کهکشان سيزده ميليارد و دويست ميليون سال نوري از کره زمين فاصله دارد و به دانشمندان در خصوص پيدايش جهان ديدگاه جديدي مي دهد.پژوهشگران در اين باره اعلام کردند مشاهده اين کهکشان به ما نشان مي دهد اوضاع جهان پس از وقوع انفجار بزرگ در چهارصد و هشتاد ميليون سال قبل چگونه بوده است.گارث ايلينگورث اخترشناس دانشگاه کاليفرنيا در سانتا کروز در اين باره گفت رصد اخير تلسکوپ هابل ما را به کهکشانهاي نخستين بسيار نزديک کرده است. ايلينگورث و همکارانش از تلکسوپ هابل براي پيگيري تغييرات ايجاد شده در کهکشانها در فاصله زماني چهارصد و هشتاد تا ششصد و پنجاه ميليون سال پس از وقوع انفجار بزرگ استفاده مي کنند. اين پژوهشگران تا کنون به اين نتيجه رسيده اند که شمار ستاره هايي که طي اين دوره زماني به وجود آمده است در مقايسه با ساير دوره هاي زماني بسيار زياد بوده است.
خبري از بيگانگان فضايي نيست! ما در جهان تنها هستيم يک ستاره شناس و استاد دانشگاه هاروارد پس از مطالعه بر روي تمام 500 سياره مشابه زمين که تاکنون کشف شده اند اعلام کرد که احتمالا ما زميني ها در جهان تنها هستيم و موجودات فضايي وجود ندارند.هوارد اسميت استاد برجسته فيزيک نجوم در دانشگاه هاروارد ضمن اعلام اينکه به احتمال بسيار زياد ما در جهان تنها هستيم گفت: «شرايط بينهايت سخت و دماي بسيار بالا حتي در اين سيارات اين فکر را بر مي انگيزند که هيچ اميدي براي يافتن اشکال ديگر حيات هوشمند در جهان وجود ندارد.»وي افزود: «ما بررسي کرديم که بخش وسيعي از سيارات و منظومه هاي خورشيدي ديگر به طور بنيادي با سياره و منظومه ما متفاوتند و موانع بسياري در ايجاد حيات به اشکالي که مي شناسيم وجود دارند.»اين اظهارات در شرايطي گفته شد که سال گذشته استفان هاوکينگ فيزيکدان نجوم دانشگاه کمبريج و کاشف سياه چاله ها اعلام کرد که تقريبا مطمئن است که اشکال بيگانه در بخشهاي ديگر جهان وجود دارند و ما بايد از ملاقات با آنها دوري کنيم چرا که احتمالا برخورد دوستانه اي با ما نخواهند داشت. به عبارتي ديگر، ما دو گزينه پيش روي خود داريم: اول اينکه مورد هجوم و حمله موجودات فضايي باهوشتر و قويتر از خود قرار بگيريم و يا محکوم به تنهايي ابدي شويم.هوارد اسميت در خصوص بررسيهاي خود توضيح داد: «ما دريافتيم سياراتي که تاکنون به عنوان سيارات مشابه زمين در ساير منظومه ها يافته ايم شرايط بسياري سختي براي ايجاد حيات دارند. يافته هاي جديد ما نشان مي دهد که ما مي توانيم در جهان تنها باشيم. تعداد بسيار کمي منظومه خورشيدي و سيارات مشابه ما وجود دارند.»براساس گزارش ديلي ميل، بنابراين درحالي که هاوکينگ معتقد است بيگانگان فضايي مي توانند در يکي از 40 هزار سياره ديگر سکونت داشته باشند، اسميت معتقد است که اين ارزيابيها بسيار خوش بينانه است.
حيات با شهاب سنگها به زمين رسيده است نتايج تحقيقات دانشمندان آمريکايي نشان مي دهد که حيات همراه با شهاب سنگها به روي زمين رسيده است. پس از سالها فرضيه و تئوري سرانجام نتايج يک سري آزمايشات تجربي در خصوص اينکه حيات بر روي زمين با شهاب سنگها آمده است منتشر شد.گروهي از دانشمندان دانشگاه آريزونا به سرپرستي "ساندرا پيتزارلو" اين آزمايشات را بر روي يک نوع از شهاب سنگهاي بسيار اوليه که در قطب جنوب کشف شده اند انجام دادند.اين دانشمندان با بررسي بر روي ترکيبات اين شهاب سنگ دريافتند که اين سنگ آسماني محتوي ترکيباتي کربن دار است که قديمي ترين ترکيبات فسيلي کربن دار در منظومه شمسي به شمار مي روند."ساندرا پيتزارلو" در اين خصوص توضيح داد: "ما کشف کرديم که ترکيبات اين شهاب سنگ بسيار اوليه تر از ترکيبات ساير شهاب سنگها است. به ويژه گرد و غبار اين شهاب سنگ حجم زيادي از آمونياک را در دوره اي آزاد کرده است که در آن دوره آمونياک بر روي زمين نخستين با دما و فشار بسيار بالا در حال توليد بود."به گفته اين دانشمند، بنابراين بسيار متحمل است آمونياکي که به خاطر آن حيات بر روي زمين متولد شده است از فضا رسيده باشد.آمونياک بين 4.4 تا 2.7 ميليارد سال قبل منشاي تشکيل اولين مولکولهاي آلي بوده است. براساس گزارش يونيورس تودي، ترکيبات کربن دار از خانواده نوع "رناتزو" (CR) که در اين شهاب سنگ قديمي پيدا شده اند، مولکولهاي آلي حل پذير بسيار کوچکي هستند که همچنين با عنوان "آمينواسيد گليسين و آلانين" نيز شناخته مي شوند. م.ح.اربابي فربخش دانش و زندگي تبياناخبار به نقل از: خبرگزاري مهر، تابناک
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 457]