واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني حداد عادل : مجلس هفتم لايحه جامع ايثارگران را به سرانجام برساند
تهران - حيات
رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به تذكر نماينده بجنورد كه از هيأت رئيسه مجلس خواست تا طرح خدمات رساني به ايثارگران را در دستور كار امروز مجلس قرار دهند گفت: بنده تأكيد دارم كه اين مجلس لايحه جامع ايثارگران را به سرانجام برساند.
به گزارش خبرنگار پارلماني حيات،نماينده بجنورد نسبت به عدم بررسي لايحه جامع ايثارگران در جلسه علني روز يكشنبه تذكر داد و خواستار بررسي اين لايحه در جلسه امروز سه شنبه شد.
ثروتي عضو كميسيون اجتماعي در جلسه علني امروز طي يك تذكر آيين نامه اي اظهار داشت: لايحه جامع ايثارگران كه اصل هشتاد و پنجمي شده و به مجمع تشخيص مصلحت رفت، 7 ايراد داشت كه قرار بود به صورت طرح مرتفع شود.
وي افزود: اين كار انجام شد و اين لايحه به صحن آمد اما به دليل ابهامات در مورد بار مالي به كميسيون بازگشت و دوباره به صحن آمد.
ثروتي با بيان اينكه حاجي بابايي روز يكشنبه اظهارداشته اين لايحه مطرح مي شود اما اين اتفاق نيافتاده است تاكيد كرد: با توجه به اينكه ايثارگران منتظر اين لايحه اند خواهش من اين است كه امروز اين لايحه بررسي شود.
حداد عادل در پاسخ ثروتي گفت: من هم تاكيد دارم كه اين مجلس لايحه خدمات ايثارگران را به سرانجام برساند.
درصورت تصويب نهايي اين لايحه، تامين صددرصد هزينه ارايه خدمات خاص درماني به جانبازان و صددرصد هزينه بيمه درمان همگاني و مكمل خانواده شاهد، جانبازان، آزادگان و خانواده آنان، به عهده دولت خواهد بود و اعتبارات آن بايد هر سال در قوانين بودجه سنواتي، منظور شود.
بر اساس لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران، همسران شاهد سرپرست خانوار و همسران جانبازان هفتاد درصد و بالاتر و نيز جانبازان شيميايي و اعصاب و روان، درصورت شاغل بودن مي توانند با داشتن حداقل بيست وپنج سال سابقه خدمت و پنج سال سنوات ارفاقي، از مزاياي بازنشستگي پيش از موعد با دريافت حقوق و مزاياي كامل، بهره مند شوند.
اين لايحه درصورت تصويب نهايي در مجلس شوراي اسلامي، سازمان تامين اجتماعي را نيز ملزم مي سازد از محل هزينه عمليات جاري خود، كسور بيمه درمان همگاني و تكميلي و كسور بازنشستگي سهم جانبازان شاغل در بخش غيردولتي مشمول قوانين كار و تامين اجتماعي را تامين كند.
در حالي كه براساس ماده 37 قانون برنامه سوم توسعه، جانبازان شاغل در دستگاه هاي دولتي در طول سال هاي اجراي اين قانون از پرداخت حق بيمه همگاني و مكمل و هزينه هاي درمان خاص، معاف بودند، جانبازان شاغل در كارگاه ها و كارخانه هاي مشمول قانون كار و تامين اجتماعي، مشمول اين معافيت نشدند اما مقررات لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران به اين گروه از جانبازان نيز تسري يافته است.
اين لايحه، خدمات قابل ارايه به ايثارگران را در شش بخش مسكن، بهداشت و درمان، اشتغال و كارآفريني، تسهيلات اداري و استخدامي، معيشت و رفاه و امور فرهنگي و آموزشي و ورزشي، طبقه بندي كرده است و كليه وزارتخانه ها، سازمان ها و مؤسسات و شركت هاي دولتي و ملي شده تحت پوشش يا داراي مديريت دولتي و كليه سازمان ها و شركت هايي كه از بودجه عمومي دولت استفاده مي كنند، بانك ها، مؤسسات بيمه اي، شهرداري ها و دستگاه ها، سازمان ها و شركت هاي تحت پوشش قانون كار يا مقررات تامين اجتماعي، مشمول آن اعلام شده اند.
در اين لايحه پيش بيني شده است كه كليه دستگاه هاي مشمول لايحه، مكلف هستند حداقل 20 درصد از نيازهاي استخدامي خود را به خانواده شاهد، آزادگان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان ازكارافتاده كلي و همسر و فرزندان آزادگان و خواهر و برادر شاهد واجد شرايط سني، تحصيلي، تخصصي و مهارتي لازم، اختصاص دهند.
براساس يكي از مواد اين لايحه، بنياد شهيد و امور ايثارگران مكلف مي شود مستمري آن عده از والدين شاهد را كه تنها درآمد آنان مستمري دريافتي از اين بنياد است، به ميزان 150 درصد حداقل حقوق كاركنان دولت، تامين و پرداخت كند.
درصورت تصويب اين لايحه، همچنين همسران شاهد سرپرست خانوار و همسران جانبازان 70 درصد و بالاتر و همسران جانبازان شيميايي و اعصاب و روان، درصورت شاغل بودن، مي توانند با داشتن حداقل بيست و پنج سال سابقه خدمت با بهره مندي از 5 سال سنوات ارفاقي، از امتياز بازنشستگي پيش از موعد با دريافت حقوق و مزاياي كامل، بهره مند شوند.
چندي پيش نيز دفتر اطلاع رساني مركز پژوهش ها گزارش كارشناسي خود در مورد اين لايحه را منتشر كرد.
دفتر مطالعات اجتماعي اين مركز در گزارش كارشناسي خود پيرامون لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران خاطرنشان ساخت كه مهمترين هدف لايحه جامع، خدمات رساني به ايثارگران، تحقق اهداف به جاي مانده از برنامه سوم توسعه، تحقق مواد قانوني برنامه چهارم توسعه و نيز مفاد قانون بودجه سال 1384 كل كشور بوده و در مجموع اين لايحه براي قانونمندكردن دستورالعملها و افزايش خدمات رساني به ايثارگران تهيه و تنظيم شده است.
دفتر مطالعات اجتماعي هدف كلي از تهيه اين لايحه را ايجاد وحدت رويه و سازماندهي متمركز و مديريت واحد در خصوص خدمات رساني به ايثارگران ذكر كرده و افزود: اين لايحه مجموعه قوانين پراكنده، موردي و ناهماهنگ را كه توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران از يك طرف و مجموعه دستگاههاي اجرايي نيروهايمسلح از طرف ديگر اجرا ميگردد، جمعآوري و يكپارچه خواهد كرد.
بر اساس اعلام مركز پژوهشها در اين لايحه سعي شده است با تاكيد بر تكريم و رعايت و حفظ شان، كرامت و منزلت ايثارگران، جهت توسعه و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از طريق شناسايي نيازهاي واقعي آنها درحوزههاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و رفاهي و در چارچوب يك برنامهريزي دقيق با توجه به امكانات، منابع و ظرفيتهاي موجود كشور اقدام شود.
دفتر مطالعات اجتماعي مركز پژوهشها يادآور شد كه اين لايحه داراي پشتوانه قانوني نيز ميباشد زيرا قانونگذار در ماده 99 برنامه چهارم توسعه دولت را موظف به تدوين و ارائه نظام جامع خدمات رساني به ايثارگران كرده است.
پايان پيام
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1341]