واضح آرشیو وب فارسی:الف: احتمال وقوع سونامي در سواحل ايران
رئيس مركز ملي اقيانوس شناسي با هشدار نسبت به احتمال وقوع سونامي در سواحل شمالي و جنوبي ايران گفت بايد تمهيدات لازم براي برخورد با اين پديده انديشيده شود.
به گزارش ايرنا، دكتر "وحيد چگيني" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود به منظور ايجاد آمادگي لازم در برخورد با اين پديده ، بايد اطلاع رساني در اين زمينه صورت گيرد كه لازمه اين اطلاع رساني راه اندازي ستاد هشدار مركز سونامي است.
وي گفت همانطور كه پيش بيني زلزله امكان پذير نيست گفتن اينكه چه زماني سونامي اتفاق مي افتد هم امكان ندارد، اما در هر حال بايد اقدامات لازم براي مواجه شدن با اين مخاطره دريايي فراهم شود.
وي با بيان اينكه وقوع سونامي در ايران با فاصله نزديك از سواحل ما اتفاق مي افتد گفت محاسبات انجام شده نشان مي دهد اگر سونامي در درياي عمان رخ دهد 15تا 30ثانيه زمان لازم است تا امواج ناشي از آن به سواحل ايران برسد كه فرصت براي هشدار به مردم و تخليه سواحل بسيار اندك است.
دكتر چگيني اضافه كرد در مورد سواحل شمالي كشور نيز در صورت وقوع سونامي حدود يك ساعت طول مي كشد تا امواج آن به سواحل كشور ما برسند.
رئيس مركز تحقيقات اقيانوس شناسي گفت سونامي امواج بلندي هستند در اثر عواملي همچون زمين لرزه هاي دريايي، زمين لغزه و فوران آتش فشان هاي زير دريايي ايجاد مي شوند.
دوره تناوبي امواج سونامي از چند دقيقه تا حدود يك ساعت است و بيشتر سونامي ها در سواحل كشورهايي همچون ژاپن و بيشتر بر اثر زلزله هاي زير دريايي به وجود مي آيند.
بزرگي سونامي رابطه نزديكي با شدت زلزله دارد ، سونامي مي تواند طول اقيانوس را با سرعتي بيش از 800كيلومتر در ساعت طي كند.
شديدترين سونامي در دسامبر 2004 مناطق جنوب شرقي آسيا و شرق آفريقا را تحت تاثير قرار داد كه بر اثر آن حدود 300هزار نفر جان خود را از دست دادند.
دكتر چگيني با اشاره به اينكه از ديگر مخاطرات دريايي مي توان به امواج ناشي از طوفان، خيزاب طوفان، جريان هاي شكافنده ، نشت نفت و رشد جلبك هاي مضر دريايي اشاره كرد گفت در صورت عدم آمادگي وقوع هر كدام از اين مشكلات مي تواند آسيب هاي فراواني را وارد آورد.
رئيس مركز ملي اقيانوس شناسي با اشاره به اينكه امواج شكافنده دريا همزمان با ايام تعطيلات تابستاني جان بسياري از مسافران سواحل شمالي كشور را مي گيرد گفت به منظور اظلاع رساني و آگاهي مردم ، با همكاري سازمان گردشگري كشور بروشورهايي تهيه شده كه در بين مردم توزيع خواهد شد.
وي گفت در اين بروشورها اطلاعاتي در خصوص امواج شكافنده دريا ، نحوه حركت آنها و اينكه در صورت گرفتار شدن دراين امواج چه بايد كرد گنجانده شده است.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]