واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: اعتراض چهارهزار دانشجو پزشكي نسبت به سهميه مديران در آزمون دستياري
كساني كه سابقه مديريتي دارند هيچ توجيهي وجود ندارد كه از لحاظ علمي نيز صلاحيت ورود به دوره تخصص را داشته باشند .
آفتاب: بيش از چهار هزار تن از دانشجويان رشته پزشكي دانشگاههاي سراسر كشور طي نامهاي سرگشاده خطاب به رياست مجلس شوراي اسلامي نسبت به اعمال سهميه مديران براي آزمون دستياري پزشكي، اعتراض كردند.
به گزارش خبرنگار دانشجويي آفتاب، در اين نامه كه به امضاي بيش از چهارهزار تن از دانشجويان دانشگاههاي علوم پزشكي شيراز، تهران، تبريز، زاهدان، كرمانشاه، بندرعباس، مشهد، زنجان و يزد رسيده است با اشاره به اعمال سهميه مديران در آزمون دستياري پزشكي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آنرا اقدامي خودسرانه از سوي اين وزارتخانه اعلام كردهاند.
در اين نامه دانشجويان از طرح ديگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي گزينش دانشجويان پزشكي از بين فارغالتحصيلان كارشناسي ساير رشتهها سخن به ميان آمده و از آن به عنوان اقدامي ناصحيح يادشده است.
در ابتداي نامه خطاب به رياست مجلس شوراي اسلامي بدون نام بردن از آقاي حداد عادل چنين آمده است: « احتراماً چندي است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تغييراتي را در آموزش پزشكي اعمال كرده است كه ما دانشجويان پزشكي به عنوان گروهي كه اين سياست هاي جديد در موردشان اعمال ميگردد، معتقديم در آينده اي نه چندان دور باعث پسرفت آموزش پزشكي و به تبع آن آسيب شديد در بهداشت و درمان جامعه خواهد شد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در امتحان دستياري سال قبل اقدام به ايجاد سهميه جديد به نام «سهميه مديران» كرده است و بر مبناي آن يكصد و سي نفر دستيار را به دوره تخصص پزشكي راه داده است. اين دستياران از بين كساني انتخاب شده اند كه حداقل سابقه پنج سال مديريت بهداشت و درمان را در مناطق محروم بر عهده داشتهاند. در اين اقدام غيرقانوني و توجيه ناپذير چند نكته مستتر است. اولاً تاكنون نوع و شرايط سهميهها را در آزمونهاي ورودي، مجلس تعيين ميكرده است. اما اين بار وزارت بهداشت خودسرانه اقدام به ايجاد سهميه مذكور نموده است. ثانياً كساني كه سابقه مديريتي دارند هيچ توجيهي وجود ندارد كه از لحاظ علمي نيز صلاحيت ورود به دوره تخصص را داشته باشند و ثالثاً همانگونه كه مستحضريد كمبود نيروي متخصص پزشكي در مناطق محروم به علت كمبود متخصص نيست، بلكه ناشي از توزيع نامناسب ميباشد. و مورد چهارم اينكه هم اكنون در بسياري از رشته هاي تخصصي پزشكي، نيروي متخصص نياز جامعه به حد اشباع رسيده است و اگر اينگونه سياست ها در افزايش پذيرش ادامه يابد، سرنوشت شغل متخصصان رشته پزشكي نيز به سرنوشت شوم پزشكان عمومي كه آن نيز نتيجه سياستهاي نادرست پيشينيان وزارت بهداشت بود، دچار مي شود».
در قسمت ديگري از اين نامه آمده است:
«متأسفانه وزارت بهداشت به اين هم بسنده نكرده است و در طرحي ديگر قصد دارد دانشجوي پزشكي را از مقاطع ليسانس پذيرش نمايد و هدف از آن را انتخاب رشته پزشكي بر اساس شناخت عنوان كرده است. در صورتي كه تحصيل در يك رشته كارشناسي به هيچ وجه نمي تواند شناختي را نسبت به رشته پزشكي ايجاد نمايد كه عواقبي چون سردرگمي دانشجويان، افزايش فارغ التحصيلان بيكار را در پي دارد».
در پايان اين نامه خطاب به رياست مجلس شوراي اسلامي آمده است:
«موارد ذكر شده در بالا بخشي از انبوه نگرانيهاي ما در مورد آينده رشته پزشكي و سلامت جامعه است كه تاكنون اعتراضات و نگرانيهاي خود را به اشكال مختلف به سمع برنامهريزان بهداشت و درمان اين مملكت رسانده ايم ولي متأسفانه نه تنها جوابي نشنيدهايم بلكه هر روز شاهد آنيم كه بر دامنه برنامه هاي نادرست در حوزه آموزش پزشكي افزوده ميشود. لذا از حضرتعالي و ساير نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستاريم با توجه به جايگاه قانوني خود، نسبت به رسيدگي به دغدغه هاي ما دانشجويان پزشكي اقدامات لازم مبذول فرماييد».
لازم به ذكر است تعداد افراد امضاكننده اين نامه رو به افزايش ميباشد و دانشجويان دانشگاههاي علوم پزشكي ساير نقاط كشور نيز دانشجويان مذكور را همراهي ميكنند.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2270]