واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: واکنش شدید مخالفان به شبه انتخابات مصر در بیانیه اخوان المسلمین آمده است: آنچه که از تقلب ، تروریسم، خشونت نیروهای امنیتی و اقدامات اوباش گرانه حزب حاکم در روز برگزاری انتخابات پارلمانی و دیگر روزها صورت گرفت باعث شد تا تصمیم بگیریم در مرحله دوم انتخابات پارلمانی شرکت نکنیم.
عصر ایران - احزاب مخالف در مصر با واکنشی شدید نسبت به روند برگزاری انتخابات پارلمانی، دور دوم آن را تحریم کردند. در مرحله نخست این انتخابات که تکلیف 90 درصد از کرسی ها مشخص شد تنها پنج کرسی به مخالفان رسید و حزب حاکم بیش از 96 درصد از کرسی ها را از آن خود کرد. حزب اسلامگرای اخوان المسلمین مصر که در پارلمان گذشته 88 کرسی داشت در این دوره حتی از به دست آوردن یک کرسی هم بازماند. احزاب اخوان المسلمین و الوفد در بیانیه های جداگانه ای اعلام کردند در دور دوم انتخابات پارلمانی مصر مشارکت نمی کنند چرا که معتقدند در دور نخست، تقلب صورت گرفت. مرحله نخست انتخابات روز یکشنبه گذشته بود و مرحله دوم روز یکشنبه آینده برگزار می شود. در بیانیه اخوان المسلمین آمده است: آنچه که از تقلب ، تروریسم، خشونت نیروهای امنیتی و اقدامات اوباش گرانه حزب حاکم در روز برگزاری انتخابات پارلمانی و دیگر روزها صورت گرفت باعث شد تا تصمیم بگیریم در مرحله دوم انتخابات پارلمانی شرکت نکنیم. این در حالی است که اخوان المسلمین در مرحله دوم، 27 کاندیدا دارد. در ادامه این بیانیه آمده است: اقدامات زیادی از سوی دولت و حزب حاکم برای تحریک اخوان المسلمین و کشیدن این مجموعه به سمت خشونت انجام شد ولی چنین هدفی محقق نشد. از طریق اقدامات حقوقی که متقلبان و مفسدان را تحت تعقیب قرار می دهد برای ابطال این انتخابات جعلی تلاش می کنیم. با این حال ستاد برگزاری انتخابات اعلام کرد که روند انتخابات در کل، سالم بوده البته با بی قانونی هایی روبه رو بود که در حال بررسی آنهاست. این در حالی است که فعالان حقوق بشر در مصر گفته اند که نقض گسترده قانون در انتخابات مصر صورت گرفته که می توان به رای دهندگان غایب و تهدید حامیان کاندیداهای خاص اشاره کرد. اخوان المسلمین مصر در مرحله نخست انتخابات، حتی یک کرسی را نیز نتوانست دراختیار خود بگیرد. این تشکل تلاش کرد تا کاندیداهای وابسته خود را برای تصدی 130 کرسی ، وارد پارلمان کند . اخوان المسلمین در انتخابات گذشته (2005 ) توانست 88 کرسی را تصاحب کند که یک پنجم کرسی های پارلمان راتشکیل می دهد. براساس نتایج دور نخست انتخابات پارلمانی در مصر، 96 درصد از کرسی ها در اختیار حزب حاکم قرار گرفته است. در دور نخست، سرنوشت 90 درصد از کرسی های پارلمان مشخص شده است.
حزب "ملی دموکراتیک" حزب حاکم در مصر به ریاست حسنی مبارک (رئیس جمهور) بیش از 30 سال است که اکثریت پارلمانی و قدرت را در مصر در اختیار خود دارد.حزب اخوان المسلمین از سال 1954 تاکنون در مصر ، مجموعه ای غیرقانونی است که حق فعالیت ندارد لذا کاندیداهای این تشکیل با عنوان رسمی مستقل در انتخابات حاضر می شوند گرچه مقامات، مردم و رسانه ها این موضوع را می دانند و آنها را کاندیداهای اخوان خطاب می کنند. پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی نیز درگیری ها میان نیروهای امنیتی مصر و اعضای اخوان المسلمین به اوج خود رسید و در ماه های منتهی به انتخابات پارلمانی، حدود یک هزار نفر از اعضای اخوان، بازداشت و جمع دیگری مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.اخوان المسلمین را می توان مهمترین حزب مخالف در مصر نامید. البته این مجموعه به رغم محدودیت های دولتی، برنامه های خود را ادامه می دهد به عنوان مثال کنگره برگزار می کند و رئیس آن ، کنفرانس های مطبوعاتی منظمی را دارد. حزب لیبرال "الوفد" دیگر حزب مخالف در مصر نیز که در مرحله نخست در انتخابات شرکت کرده بود، مرحله دوم را تحریم کرد. در بیانیه این حزب آمده است: از بروز اقدامات خشونت آمیز ، اوباش گرایانه و تقلب کارانه در انتخابات پارلمانی، خشم زیادی در میان اعضای این حزب به وجود آمده است. حزب الوفد برای 175 کرسی ، کاندیدا معرفی کرد ولی تنها دو کرسی پارلمان را در اختیار گرفت و 9 کاندیدای دیگر نیز به مرحله دوم رفته اند. این مجموعه در انتخابات 2005 شش کرسی را به دست آورده بود اما پس از انتخابات شش نماینده مستقل نیز به فراکسیون این حزب پیوستند. در مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر پنج کاندیدا از احزاب مخالف و هفت نفر از کاندیداهای مستقل به مجلس راه یافتند و بقیه نیز از حزب حاکم بودند. لذا می توان گفت حزب حاکم بیش از 96 درصد از کرسی های پارلمان را در این مرحله از آن خود کرد. بسیاری از تحلیلگران سیاسی در مصر می گویند که حزب حاکم با توجه به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری، به دنبال ایجاد پارلمان همسو و بدون مخالف است. مصر در سال آینده، با برگزاری انتخابات
ریاست جمهوری روبه رو است و قطعا انتخابات پارلمانی کنونی، گام محکم حزب حاکم برای ادامه حکمرانی به سرزمین فراعنه است. صفوت شریف دبیر کل حزب ملی دموکراتیک (حزب حاکم) نیز در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا حزب حاکم برای ایجاد پارلمان بدون مخالف برنامه ریزی کرد گفت:" مسئله ، پارلمان بدون مخالف نیست بلکه مسئله ، پارلمانی است که نمایانگر صحیح و واقعی اراده رای دهندگان و انتخاب آنها باشد." نسبت مشارکت در انتخابات پارلمانی مصر نیز به شدت پائین و نشانه ای آشکار از چالش مهم مشروعیت حکومت در میان مردم است. در این انتخابات تنها 30 درصد از افراد واجد شرایط در انتخابات پارلمانی مصر شرکت کردند. بیش از 40 میلیون واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد، تنها 15 میلیون نفر پای صندوق های رای حاضر شدند. انتخابات اخیر در مصر با محدودیت های رسانه ای بسیاری همراه بود. از جمله اینکه ماموران امنیتی از ضبط یکی از برنامه های بی بی سی عربی در قاهره جلوگیری کردند و بارها تماس های خبرنگار این شبکه در قاهره به طرز مشکوکی قطع می شد. البته پس از برگزاری انتخابات احزاب مخالف دولت، بارها از تقلب، اعمال فشار و محدودیت و تغییر مسیر انتخابات سخن به میان آوردند. همچنین فیلم هایی از تقلب درانتخابات یا تطمیع رای دهندگان منتشر شد که به نظر می رسد با استفاده از گوشی موبایل فیلمبرداری شده اند. در یکی از این فیلم ها که در سایت یوتیوپ نیز منتشر شد افرادی به نمایش در آمده اند که در یکی از حوزه های انتخابیه در حال پر کردن تعرفه ها به سود فردی مشخص هستند. در یکی دیگر از حوزه نیز حجم زیادی از باقی مانده ساندویچ و غذایی است که گفته می شود در مقابل رای افراد، به آنها داده می شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 356]