تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826736751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تدوين استانداردهاي آزمايشگاه‌ تشخيص پزشكي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تدوين استانداردهاي آزمايشگاه‌ تشخيص پزشكي


درمان- مريم غفاري:
استانداردهاي آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي در حوزه مستندسازي مدارك، فضا، تجهيزات و ايمني براي اولين بار در كشور تدوين شد.

دكتر افشين صفايي، مديركل آزمايشگاه‌هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت و درمان به همشهري گفت: بيش از ۴ هزار و ۵۰۰ آزمايشگاه تشخيص پزشكي خصوصي و دولتي وجود دارد كه متأسفانه تاكنون استاندارد مدوني براي نحوه فعاليت آنها وجود نداشته است و بر اين اساس، استانداردهاي عملياتي خاص با الهام از مراجع بين‌المللي، براي آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي، بومي و تدوين شده است.

دكتر افشين صفايي با تأكيد بر اينكه آزمايشگاه‌هاي تازه تأسيس موظف به رعايت اين استانداردها هستند، گفت: چنانچه اين استانداردها در آزمايشگاهي لحاظ نشده باشد، پروانه تأسيس براي آن صادر نمي‌شود و همچنين، پروانه تأسيس آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي موجود براي رسيدن به استانداردهاي تدوين شده، به‌مدت 2 سال تمديد مي‌شود.

به گفته او، آزمايشگاه، تغييرات سلامت را با زبان رياضي نشان مي دهد و هرچه اين دقت را بالاتر ببريم بيماري در مرحله اي كه قابل پيشگيري و درمان است، بهتر مشخص مي گردد و از اين رو توجه به كيفيت آزمايشگاه‌ها بسيار مهم است، زيرا يك اشتباه آزمايشگاهي مي تواند ما را از تشخيص بيماري گمراه كند.

دكتر صفايي با بيان اينكه هدف اصلي ما در سال جاري تقويت شبكه آزمايشگاهي كشور است، افزود: پتانسيل‌هاي بالايي در اقصي نقاط كشور در سطوح مختلف نظام شبكه وجود دارد كه اگر به هم متصل شوند و به شكل شبكه درآيند مي توانيم از آن استفاده بهتري ببريم.

دكتر افشين صفايي با بيان اينكه مي‌توان از اطلاعات مهم آزمايشگاه‌هاي كشور درباره برنامه‌ريزي نظام سلامت، پيشگيري و كنترل بيماري‌ها و سياستگذاري در زمينه تجهيز آزمايشگاه‌ها بهره برد، گفت: الگوي اصلي شبكه آزمايشگاهي بر مبناي نظام شبكه بهداشتي - درماني كشور است و اين شبكه آزمايشگاهي با اطلاعات ۴۵۰۰ آزمايشگاه به‌زودي به شبكه بهداشتي - درماني كل كشور متصل مي‌شود.

مديركل آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي وزارت بهداشت در مورد برنامه‌هاي جديد اين اداره كل براي ساماندهي وضع آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي در كشور توضيح داد: طي 5 ماه گذشته اقدامات زيادي براي بازنگري و نظارت بهتر بر مجموعه آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي كشور انجام شده است كه اولين آن ادغام دو اداره آزمايشگاه‌هاي رفرانس كشور در اداره كل آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي به‌منظور جلوگيري از موازي كاري در اين عرصه بود و اقدام مهم ديگر تلاش براي استاندارد‌سازي‌ و اعتباربخشي آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي و شناسايي و جمع‌آوري آمار دقيق اين آزمايشگاه‌ها با استفاده از فناوري IT در كشور بود.

به گفته وي، به همين منظور، سايت مرجع آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي ايران ايجاد شد كه تلاش اين سايت، اين است كه بتواند با همه آزمايشگاه‌هاي كشور ارتباط آنلاين داشته باشد.

مديركل آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي وزارت بهداشت گفت: تاكنون اطلاعات و آمارگيري دقيقي از تعداد آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي كشور در وزارت بهداشت وجود نداشته است و به همين علت نظارت دقيقي نيز در اين حوزه نبوده است، اكنون اطلاعات 2907 ‌آزمايشگاه در كشور در سايت وجود دارد و در تلاشيم اطلاعات همه آزمايشگاه‌هاي كشور را كه حدود 4500 واحد برآورد مي‌شود، در اين سايت ثبت كنيم.

وي افزود: برآورد ما اين است كه حداكثر 2600 آزمايشگاه تشخيص طبي خصوصي در كشور فعالند، تعداد آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي مراكز بهداشت و درمان وزارت بهداشت نيز حدود 1357 واحد است و تعدادي آزمايشگاه نيز در بيمارستان‌هاي مراكز غيردولتي ارگان‌هاي ديگر وجود دارند.

وي گفت:‌آزمايشگاه‌هاي دولتي به 4 سطح، آزمايشگاه‌هاي مراكز بهداشت روستايي، مراكز بهداشتي - درماني شهري، آزمايشگاه‌هاي شهرستان و آزمايشگاه‌هاي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در مراكز استان تقسيم‌بندي مي‌شود.

صفايي افزود: يكي از اولويت‌هاي مهم وزارت بهداشت براي ساماندهي وضع آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي كشور، نظارت بر نحوه خريد و ورود تجهيزات آزمايشگاهي است كه متأسفانه سال‌هاست اين كار بدون حساب و كتاب و نظارت مناسبي در كشور انجام مي‌شود.

تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 17:16 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 21:05 تاريخ به روز رساني: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 20:55
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن