واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سياسيهاي چند روز اول كن
جشنواره- گروه ادب و هنر:
جشنواره كن 61 بدون اتكا به فيلمهاي درخور تامل و تنها به پشتوانه فرش قرمز خود، كار را آغاز كرد.
چهارشنبه گذشته، ساعاتي پيش از آغاز مراسم افتتاحيه جكبلك صداپيشه انيميشن «كنگ فوپاندا» به همراه دهها بازيگر با لباس پاندا يك نمايش تبليغاتي براي اين فيلم جديد دريم وركس راه انداخت تا در بخش خارج از مسابقه كن اكران شود.
آنجلينا جولي، لوسي ليو، جكي چان و داستين هافمن ديگر صداپيشگان اين انيميشن كمدي هستند كه حدود يك ماه ديگر در آمريكا به نمايش درميآيد. حضور اين ستارگان روي فرش قرمز كن كه شايد مهمترين بخش كن امسال باشد، رونقي به روزهاي اول اين جشنواره 12 روزه داد تا چند روز ديگر كه ستارگان جديدترين فيلم اينديانا جونز به كن برسند.
جفري كتزنبرگ مغز متفكر دريم وركس پس از نمايش اين فيلم در كن، آن را نامهاي عاشقانه به چين دانست و ستارگان فيلم نيز در نشست مطبوعاتي با خانوادههاي قربانيان زلزله اخير در چين و توفان ميانمار همدري كردند.
اين كارتون درباره يك خرس پانداي دست و پا چلفتي و شكم گنده با صداي بلك است كه علاقه به ورزشهاي رزمي او را از كار در يك رستوران به حضور در نقش يك ابرقهرمان سوق ميدهد.
داستين هافمن 70 ساله كه براي اولين بار است صداي خود را در اختيار يك انيميشن ميگذارد، در پاسخ به يك خبرنگار كه حضور در چنين نقشي را براي ستارهاي چون او يك لغزش توصيف كرد، گفت: فرهنگ با نزول مواجه شده و اين سقوط به حرفه شما هم رسيده است. هافمن با اشاره به موضوع ابرقهرمان بودن در اين انيميشن افزود: ابرقهرمانان در فرهنگها حضور دارند، چرا كه مردم در وجود خود احساس ضعف ميكنند. شما به يك ابرقهرمان نياز نداريد. ابرقهرمان درون شماست.
انتقاد دوباره از بوش
شون پن ساعاتي قبل از آغاز رسمي جشنواره در گفتوگو با خبرنگاران در حالي كه بياعتنا به قانون منع دخانيات در فرانسه، سيگار ميكشيد، گفت: تراژديهاي اخير بار ديگر ناتواني حكومتها را در نشان دادن واكنش صحيح به اين حوادث ثابت كرد. او به خبرنگاران گفت: وقتي اين جور اتفاقها روي ميدهد، تمام اين دولتها از جمله دولت خود من اجازه كمك به مردم خود را نميدهند. مردم بايد آنها را از سر راه خود كنار بزنند.
رئيس هيات داوران جشنواره امسال كه از منتقدان سرسخت سياستهاي جنگطلبانه جورج بوش است، بار ديگر رئيسجمهوري آمريكا را مورد انتقاد قرار داد و افزود: وقتي كسي كارها را بدون استفاده از عقل و قلب خود انجام ميدهد، نتيجهاش كشته شدن صدها هزار نفر در سراسر دنياست.
اما بهجز اين انتقاد فيلمهاي ديگري نيز در اعتراض به سياستهاي حكومتها در گوشه و كنار دنيا به نمايش درآمدند و فيلمسازان در نشستهاي خبري نسبت به وضع موجود انتقاد كردند. مستند انيميشني «والس با بشير» ساخته آري فولمن از رژيم صهيونيستي درباره قتل عام سال 1982 در2 اردوگاه صبرا و شتيلا در لبنان به دست شبهنظاميان مسيحي كه با حمايت اسرائيل انجام شد، يكي از اين فيلمها بود.
اين نخستين مستند تمام انيميشن نمايش داده شده در تاريخ جشنواره فيلم كن است. فولمن كه در سالهاي 1980 و در جريان جنگ لبنان سرباز ارتش رژيم صهيونيستي بود، در فيلم خود خاطرات مدتها سركوب شده و كابوسوارش را تصوير كرده است.
او فيلم را بر مبناي گفتوگو با تعدادي از دوستان و همخدمتيهاي خود ساخته و در آن ميكوشد قتل عام فجيع پناهندگان در دو اردوگاه صبرا و شتيلا را يادآوري كند. فولمن و ديگر سربازان اسرائيلي هنگام كشتار جايي در نزديكي اين 2 اردوگاه بودند.
در نشست مطبوعاتي فيلم يك خبرنگار لبنانيتبار از فولمن پرسيد چرا او در فيلم خود بر نقش اسرائيل در اين قتل عام بيشتر تاكيد نكرده است. پس از كشتار در اين 2 اردوگاه كه قربانيان آن 700 تا 3500 نفر گزارش شد، يك كميسيون بازجويي در خود رژيم صهيونيستي نقش آريل شارون وزير دفاع آن زمان اسرائيل را در اين جنايت تاييد كرد و او ناچار به استعفا شد.
فولمن در پاسخ به خبرنگار لبناني، والس با بشير را فيلمي شخصي دانست و گفت: اين فيلم درباره خاطره است. نيازي به بررسي اين مسئله نبود كه كداميك از رهبران اسرائيل از قضيه اين كشتار سه روزه اطلاع داشتند.
كميسيون بررسي 25 سال پيش كار خود را انجام داد و مقصر را معرفي كرد. اگرچه اين انيميشن، اطلاعاتي جديد درباره كشتار صبرا و شتيلا ارائه نميدهد، اما پيام ضدجنگ آن ميتواند مورد توجه اعضاي هيات داوري كن به رهبري شون پن قرار بگيرد كه از منتقدان سرسخت جنگ عراق است.
همچنين بخش نوعي نگاه جشنواره كن نيز با نمايش فيلم سينمايي «گرسنگي» استيو مككوئين آغاز شد. اين فيلم درباره 6 هفته آخر زندگي بابي سندز مبارز ارتش جمهوريخواه ايرلند است كه سال 1981 پس از 66 روز اعتصاب غذا در زنداني در ايرلند شمالي درگذشت.
گرسنگي اين روزها در خود بريتانيا بحثهاي بسيار به همراه داشته و گروهي اعتقاد دارند
مككوئين در فيلم خود از يك تروريست چهره يك شهيد تصوير كرده است. اين در حالي است كه كارگردان اعتقاد ندارد سندز را در قالب يك قهرمان ترسيم كرده است.
او در اين باره گفت: نه با بابي سندز موافقم نه مخالف. اين فيلم درباره تصميم درست يا غلط آدمها و عواقب آن است، اما مك كوئين به شباهت ميان زندان اكنون بسته شده «ميز» در ايرلند شمالي و اتفاقات اخير در گوانتانامو كوبا و ابوغريب عراق كه هر دو زير نظر نيروهاي آمريكايي است، اشاره كرد.
ديروز در بخش مسابقه جشنواره كن فيلم «يك كريسمس» آرنو دپلشن به نمايش درآمد كه داستاني درباره اتحاد خانوادگي با حضور ستارههاي فرانسوي چون كاترين دونوو و ماتيو آمالريك است.
فيلم پليسي «سه ميمون:رؤياي بيداري» به كارگرداني نوري بيلگه جيلان كارگردان پيشتاز سينماي تركيه ديگر فيلمي است كه ديروز در بخش مسابقه پخش شد.
كن تحت تأثير زلزلهچين شصت و يكمين دوره جشنواره فيلم كن با نمايش فيلم تلخ «كوري» به كارگرداني فرناندو ميرليس آغاز شد كه وقوع فجايع طبيعي در آن سوي دنيا جشنواره امسال را تحتتأثير قرار داده است نگاه تلخ فيلم و همزماني نمايش آن با وقوع زمين لرزه هولناك در چين و توفان در ميانمار كه هزاران قرباني در پي داشت، شون پن رئيس هيات داوران بخش مسابقه رسمي جشنواره كن 61 را بر آن داشت تا در مراسم فرش قرمز، با بازماندگان اين حوادث ابراز همدردي كند.
تاريخ درج: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 22:46 تاريخ تاييد: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 23:03 تاريخ به روز رساني: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 23:03
جمعه 27 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]