واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نمایندگان مجلس درباره اعزام نیرو به لبنان چه می گویند؟ تصمیم گروه های استشهادی ایران برای اعزام به لبنان و کمک به نیروهای حزب الله در شرایطی صورت می گیرد که از یک سو، حزب الله اعلام کرده که در جنگ حاضر، نیازی به نیروی انسانی ندارد و از دیگر سو ... عصر ایران ـ زهرا نظری مهر: «حرکت استشهادیون ایرانی به سمت لبنان»؛ این خبری است که در چند روز اخیر، مورد توجه گسترده رسانه های جهان، به ویژه در غرب قرار گرفته است. تصمیم گروه های استشهادی ایران برای اعزام به لبنان و کمک به نیروهای حزب الله در شرایطی صورت می گیرد که از یک سو، حزب الله اعلام کرده که در جنگ حاضر، نیازی به نیروی انسانی ندارد و از دیگر سو، منافع ملی ایجاب کرده است که مسوولان نظام، هر گونه مداخله در درگیری های اخیر را نفی کنند و حتی رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز به صراحت اعلام نماید که ایران وارد فاز نظامی منازعه حاضر نخواهد شد. با این حال، گروهی حرکت به سوی لبنان را آغاز کردند و آن طور که در خبرها آمده بود، در مرز ایران و ترکیه نیز با اولین مشکل بین المللی برای خروج از کشور مواجه شدند. در این راستا، خبرنگار عصر ایران، با تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت و گو کرده و نظرات آنها را جویا شده است.
جهانگیر زاده: حزب الله علاقمند نیست حرکت مردمی اش وابسته به کشورهای دیگر قلمداد شودجواد جهانگیر زاده، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره به خبرنگار ما می گوید: هر چند اصل حمایت از مردم لبنان و فلسطین پدیده مثبتی است ولی نباید به حرکت های خارج از سیاست های خارجی نظام دست زد. وی می افزاید: تنها راهکار حمایت از مردم لبنان، حضور فیزیکی نیست. بنابراین باید روش هایی را انتخاب کرد که مصالح و منافع آتی جهان اسلام به ویژه جمهوری اسلامی را تامین کند. نماینده مردم ارومیه با اشاره به اینکه حزب الله نسبت به کمک های انسانی خارج از لبنان اعلام بی نیازی کرده است، گفت: اعلام موضع حزب الله، نوعی انتخاب آگاهانه و مبتنی بر سیاست های جهان امروز است زیرا حزب الله علاقمند نیست حرکت شجاعانه و مردمی اش را نزد افکار عمومی وابسته به سایر کشورها جلوه دهد. بنابراین باید در طراحی چنین حرکت هایی، دل نگرانی های آنان را نیز مد نظر قرار داد و از دادن هرگونه بهانه ای که به تخریب چهره بین الملل مقاومت اسلامی می انجامد، خودداری کرد.
جلالی: حزب الله نیازی به کمک های انسانی نداردکاظم جلالی، مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در این باره می گوید: مردم همه دنیا در حمایت از ملت لبنان، به نوعی احساسات خود را بروز داده اند و طبیعی است که برخی نیز با حرکت به سمت لبنان برای کمک به حزب الله حمایت خود را اعلام کنند ولی باید گفت که حزب الله نیازی به نیروی انسانی ندارد چون خودش با قدرت و صلابت در مقابل رژیم صهیونیستی ایستاده است. وی می افزاید: به نظر می رسد در شرایط کنونی کمک های اقتصادی به مردم لبنان منشأ اثر باشد و به آنها در ادامه مبارزه شان یاری رساند.
جعفر زاده: به صلاح نیستسلیمان جعفر زاده، عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره می گوید: همه مسلمانان جهان وظیفه دارند به یکدیگر کمک کنند ولی این کمک ها باید چارچوب دستورات ولی فقیه و مراجع معظم باشد و الا نقطه ضعف هایی پدید می آید که دشمن از آنها سوءاستفاده می کند. بنابراین هر گونه اقدامی در خارج از این چارچوب، به صلاح مملکت نیست. نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی می افزاید: البته کمک های معنوی و مالی در شرایط کنونی، هم میسر است و هم لازم ولی فراتر از آن، مقتضیات خاص خود را می طلبد که در آن صورت، خود من نیز آماده رفتن خواهم بود.
زادسر: قابل ستایش استعلی زادسر، اعزام نیروهای داوطلب به لبنان را قابل قبول می داند و می گوید: کار کسانی که اعلام آمادگی کرده اند، قابل ستایش است چون مطابق آموزه های دینی، هر کس صدای مسلمانی را بشنود که کمک می خواهد ولی به فریادش نرسد، مسلمان نیست. وی در پاسخ به این سوال که آیا این حرکت ها بهانه به دست دشمن نمی دهد، می گوید: ما به طور رسمی در لبنان حضور فیزیکی نداریم و اتهامات صهیونیست ها در این باره، خالی از حقیقت است و خودشان نیز این را می دانند. زادسر می افزاید: موضع ما، همان موضع رسمی دولت ماست ولی هر کاری که از دستمان برآید، برای پیروزی حزب الله انجام می دهیم، زیرا آنها را پاره تن خود می دانیم و پیروزی آنها را پیروزی خود می شماریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]