واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با احتساب خانواده معتادانوزير بهداشت:10ميليون نفر در كشور با معضل اعتياد درگيرند
خبرگزاري فارس: وزير بهداشت از راهاندازي مراكز پيشگيري از اعتياد به مواد روانگردان خبر داد و گفت: با احتساب خانواده معتادان ميتوان گفت حدود ۱۰ ميليون نفر در كشور با معضل اعتياد درگير هستند و مردان 95 درصد جمعيت معتادان كشور را تشكيل ميدهند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مرضيه وحيد دستجردي امروز در مراسم روز جهاني مبارزه با مواد مخدر كه در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد با اشاره به برنامههاي راهبردي وزارت بهداشت در كاهش بار اعتياد در كشور اظهار داشت: وزارت بهداشت در راستاي برنامه پنجم توسعه اهداف راهبردي را براي كاهش اعتياد و پيشگيري و درمان آن تا سال 94 طراحي كرده است كه كاهش شيب اعتياد حداقل به ميزان 50 درصد سال پايه و نهادينه كردن سهم و نقش سازمانهاي دولتي در تثبيت و كاهش بار بيماري اعتياد از آن جمله است.
وي ادامه داد: همچنين تدوين سند ملي مبارزه با الكل به صورت پيشگيري، مبارزه و درمان در راستاي كاهش سوء مصرف الكل يكي ديگر از برنامههاي وزارت بهداشت بوده است.
وزير بهداشت تأكيد كرد: وزارت بهداشت شعار امسال خود در روز مبارزه جهاني با مواد مخدر را «نسل جوان ايمن در برابر اعتياد، سرمايه ملي» قرار داده است چرا كه در وضعيت موجود 94.8 درصد جمعيت معتادان كشور را مردان و 5.2 درصد را زنان تشكيل ميدهند.
وي گفت: بيشترين شيوع اعتياد در گروه سني 25 تا 29 سال است كه 25.7 درصد معتادان را شامل ميشود و با احتساب خانواده معتادان كشور ميتوان گفت بين 5 تا 10 ميليون نفر از جمعيت كشور درگير معضل اعتياد هستند.
وحيد دستجردي اتخاذ تدابير لازم براي حضور و مشاركت جدي آحاد مردم و همچنين حمايت از تشكلهاي مردمي براي پيشگيري و درمان اعتياد را از سرفصلهاي وزارت بهداشت براي مبارزه با اعتياد عنوان كرد و افزود: توسعه مطالعات و پژوهشهاي كاربردي براي مبارزه با مواد مخدر از جمله ديگر برنامههاي ما است و اطلاعرساني به طور مستقيم و غير مستقيم، آموزش مهارتهاي زندگي، فرزندپروري و آموزش پيشگيري از اعتياد در گروههاي هدف مانند مدارس، دانشگاهها، محيطهاي كاري، گروه جانبازان و نظاميان از ديگر كارهايي است كه وزارت بهداشت انجام داده است.
وي تأكيد كرد: تدوين پروتكلهاي درماني و راهنماهاي باليني براي درمان اعتياد نقش حياتي دارد. پروتكل درماني براي سمزدايي با مواد دارويي، انواع پروتكل درمان سوء مصرف مواد مخدر، درمان نگهدارنده با داروي متادون و پروتكل درمان در دوران بارداري و شيردهي از جمله مواردي است كه تدوين شده و ميتواند در درمان اعتياد مؤثر باشد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ديگر كارهاي وزارت بهداشت را آموزش پزشكان در سطح گسترده براي مقابله با اعتياد عنوان كرد و گفت: از سال 84 تا سال 90 ، 11 هزار پزشك آموزشهاي مختلفي را براي درمان اعتياد گذراندهاند كه اين رقم در سال 84 ، حدود 500 نفر بود كه در سال 90 به 4 هزار و 550 پزشك رسيده است.
400 هزار معتاد تحت پوشش درمان هستند
به گفته وحيد دستجردي در حال حاضر بيش از 400 هزار نفر در مراكز درماني دولتي و خصوصي براي ترك اعتياد در حال درمان هستند كه47 هزار نفر در بخش دولتي و 385 هزار نفر در بخش خصوصي درمان ميشوند.
مراكز پيشگيري سرپايي اعتياد به مواد محرك راه اندازي شد
وي به آمار مراكز درماني ترك اعتياد كه زير نظر وزارت بهداشت فعاليت ميكنند اشاره كرد و گفت: 189 مركز دولتي و 2 هزار 162 مركز خصوصي در سطح كشور به طور رسمي در اين زمينه فعاليت ميكنند. همچنين با توجه به تغيير چهره اعتياد از سنتي به مدرن مراكز پيشگيري سرپايي مواد محرك را راهاندازي كردهايم.
وي تصريح كرد: همچنين 89 مركز گذري و مثلثي براي پيدا كردن معتادان پر خطر و ارائه خدمات به آنها فعال است كه تهيه وسايل استريل تزريق و در دسترس قرار دادن وسايل پيشگيري در تماس جنسي، تهيه غذا و لباس براي معتادان و استحمام آنها از جمله كارهاي اين مراكز است.
به گفته وزير بهداشت با كارهاي انجام شده توانستهايم شيوع ايدز از طريق تزريق مواد مخدر را از 90 درصد به 62.5 درصد برسانيم.همچنين كنترل شيوع ايدز بين معتادان از طريق تماس جنسي هم بسيار كاهش يافته است.
ادغام ترك اعتياد در برنامه پزشك خانواده
وحيد دستجردي گفت: بنا داريم تا خدمات درماني اعتياد را در برنامه پزشك خانواده بگنجانيم چرا كه معتقديم اين كار انقلابي را در درمان اعتياد و كمك به خانواده معتادان به همراه دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به راهاندازي دورههاي تحصيلات تكميلي در وزارت بهداشت اشاره كرد و گفت: تأسيس دورههاي تحصيلات تكميلي MPH مديريت اعتياد از جمله برنامههاي ما بوده كه تاكنون 150پزشك اين دورهها را گذراندهاند و در شبكه ملي درمان اعتياد به كار گرفته شدهاند.
همچنين PHDاعتيادشناسي هم راهاندازي شده كه 15 نفر در اين رشته مشغول به تحصيل هستند از طرفي دستياران تخصصي روانپزشكي موظفند دورهاي را براي اعتياد طي كنند كه بعدها در درمان اعتياد به كار گرفته ميشود.
وي به تأسيس 157 اتاق مشاوره در داخل خوابگاههاي دانشجويي وزارت بهداشت اشاره كرد و گفت: 35 خط به صورت آنلاين در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در راستاي مبارزه با اعتياد به دانشجويان مشاوره ميدهند.
وحيد دستجردي گفت: تأسيس مراكز تحقيقاتي اعتياد در دانشگاههاي علوم پزشكي نيز ما را براي انجام پژوهشهاي كاربردي كمك ميكند كه نمونه آن تخمين شيوع سوء مصرف الكل و مواد مخدر در كشور به روش غير مستقيم است كه در مرحله انتهايي است.
سامانه شيوع اعتياد راه اندازي شد
وي گفت: همچنين تأسيس سامانه شيوع اعتياد با همكاري ستاد مبارزه با مواد مخدر و تأسيس سامانه جديد مواد مخدر نوين از ديگر كارهاي لازم در حوزه وزارت بهداشت است.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|6|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]