واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مديرتعاون،كارورفاه اجتماعي گلستان وضعيت اشتغال در استان راتشريح كرد
گرگان - مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان با بيان اينكه تعهد اشتغال استان در سال 90، 62 هزار شغل بود، گفت: از مجموع اين تعهد 37 هزار شغل به بخش مسكن اختصاص داشت كه بيش از تعهد استان انجام شد.
"حسينعلي خواجه مظفري" روز پنج شنبه به مناسبت هفته كار و كارگر در گفت و گو با خبرنگاران افزود: 25 هزار شغل هم به بخش غيرمسكن اختصاص داشت كه حدود 90 درصد آن در سال 90 محقق شد.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار ايرنا درباره دلايل اخراج كارگران كارخانه "خاوردشت" علي آباد كتول و اقدامات انجام شده براي بازگشت به كار آنها خاطرنشان كرد: در استان گلستان 4 واحد توليدي روغن كشي فعاليت مي كنند كه هر 4 واحد به دليل تحريمهاي اقتصادي با مشكل مواجه شده اند.
خواجه مظفري افزود: صاحبان كارخانه ها نيز از اين فرصت استفاده كرده و در صدد تعديل نيرو برآمدند.
به گفته وي، مسئولان كارخانه خاور دشت تلاش زيادي براي اخراج كارگران كردند و حتي نشستهايي با اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي به منظور متقاعد كردن مسئولان مربوطه تشكيل دادند، اما ما به هيچ عنوان با اخراج كارگران موافقت نكرديم.
اين مقام گلستاني با بيان اينكه مسئولان شركت خاوردشت علي آباد كتول حدود 180 نفر از كارگران را اخراج كردند، ادامه داد: با اقداماتي كه انجام شده تعدادي از كارگران دوباره مشغول بكار شدند و بقيه نيز به طور قطع و يقين مجدد به كار خود بازمي گردند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان درباره اقدامات انجام شده در زمينه مشاغل خانگي گفت: در سال 90 مبلغ 410 ميليارد ريال اعتبار از منابع قرض الحسنه تصويب و 18 هزار پرونده هم در اين راستا تشكيل و بررسي شد.
خواجه مظفري افزود: از آنجاييكه اعتبار اين منابع تا پايان همان سال بود بانكها تعلل كردند تا زمان انقضاء پرداخت فرا رسد و به اين بهانه تسهيلات را پرداخت نكنند.
به گفته وي، در همين راستا از مجموع 18 هزار پرونده تشكيل شده به 7 هزار پرونده مبلغ 120 ميليارد ريال اعتبار پرداخت شد و مقرر شد كه باقيمانده تسهيلات پرداخت نشده بخش مشاغل خانگي در سال 91 پرداخت شود.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان آمار اخراج كارگران استان را در سال 89 تعداد 5 هزار و 952 كارگر و در سال 90 حدود 5 هزار كارگر برشمرد و گفت: مسئولان اين نهاد همواره در گذشته سعي كرده اند تا از حقوق كارگران دفاع كنند و در صورت امكان آنها را دوباره به كار بازگردانند و اگر اين كار ميسر نبود براي دريافت بيمه بيكاري به تامين اجتماعي معرفي كردند.
خواجه مظفري افزود: در اين راستا سال 90 از مجموع حدود 5 هزار كارگر اخراج شده 3 هزار و 300 نفر براي دريافت بيمه بيكاري به تامين اجتماعي معرفي شدند، تعدادي در جاهاي ديگر مشغول بكار شدند و درصد زيادي نيز دوباره به كار بازگشتند.
وي با اشاره به بيمه كارگران ساختماني ادامه داد: ماده 148 قانون كار، كارفرمايان را ملزم مي كند كه كارگران را از بدو استخدام تحت پوشش بيمه درآورند، كارگران ساختماني براي استفاده از پوشش بيمه بايد ابتدا آموزش ببينند.
به گفته وي، در همين راستا در سال گذشته بيش از 3 هزار كارگر ساختماني پس از گذراندن دوره هاي آموزشي در فني و حرفه اي به تامين اجتماعي معرفي شدند.
وي بر اهميت آموزش و رعايت نكات بهداشتي در محيط كار تاكيد كرد و گفت: اولين مركز تحقيقات و تعليمات فني و بهداشت محيط كار شمال كشور با اعتباري بالغ بر 10 ميليارد ريال آماده بهره برداري است.
خواجه مظفري ادامه داد: به استناد ماده 120 قانون كار اتباع بيگانه براي اشتغال در ايران بايد پروانه كار داشته باشند و در حال حاضر 3 هزار و 100 تبعه بيگانه داراي پروانه كار در استان گلستان فعاليت مي كنند.
وي تاكيد كرد: بازرسان اداره كار و بازرسان دفتر اتباع بيگانه استانداري از واحدهاي اقتصادي استان بازديد مي كنند و چنانچه اتباع بيگانه به صورت غيرقانوني فعاليت كنند با افراد متخلف برابر قانون برخورد مي كنند.
به گفته وي، تاكنون 250 تبعه بيگانه كه به صورت غيرفانوني فعاليت مي كردند شناسايي و كارفرمايان خاطي نيز 5 برابر حداقل دستمزد روزانه جريمه شدند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان بر لزوم جمع آوري آمار دقيق و مستند در خصوص افراد شاغل و جوياي كار استان تاكيد كرد و گفت: از 15 سال گذشته موسسات كاريابي به عنوان بخش خصوصي در استان فعاليت خود را آغاز كردند و اكنون 22 موسسه در حال فعاليت هستند و 90 هزار نفر هم در اين موسسات براي كاريابي ثبت نام كردند.
خواجه مظفري افزود: از آنجاييكه ثبت نام در اين موسسات هوشمند نيست، هر فردي ممكن است در بيش از يك موسسه براي اشتغال ثبت نام كرده باشد و حتي آنهايي هم كه در جايي مشغول بكار شدند هنوز اسمشان به عنوان جوياي كار در اين موسسات ثبت است.
وي تاكيد كرد: بنابراين نمي توان به آمار 90 هزار نفري جوياي كار در استان كه از سوي موسسات كاريابي اعلام مي شود اعتماد كرد، تنها راه دريافت آمار قطعي بيكاران استان هوشمند سازي ثبت نام آنهاست و اين كار توسط سامانه رصد در آينده انجام مي شود.
وي با اشاره به فعاليتهاي بخش تعاون استان گلستان گفت: تاكنون از ظرفيتهاي علمي استان در بخش تعاون و كار كمتر استفاده شده است و يكي از برنامه هاي اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي در سال جاري تقويت ارتباط با مراكز علمي و نخبگان است.
خواجه مظفري اضافه كرد: براي اولين بار در تاريخ جمهوري اسلامي ايران دانشكده تعاون در مقطع تحصيلات تكميلي در 3 رشته مديريت اقتصاد تعاون، مديريت تعاون و كارآفريني تعاون در استان گلستان راه اندازي مي شود.
وي خاطرنشان كرد: اعتبار تصويب شده در اين زمينه 28 ميليارد ريال است كه تاكنون 15 ميليارد ريال آن براي انجام كارهاي سخت افزاري به حساب دانشگاه جامع گلستان واريز شد و احتمالا از مهرماه سال جاري اولين گروه دانشجويان متقاضي اين بخش را جذب مي كند.
به گفته وي، با راه اندازي دانشكده تعاون و حجم فعاليت تعاونيها در استان گلستان در آينده اين استان به قطب تعاوني كشور تيديل مي شود.
خواجه مظفري هدف از راه اندازي دانشكده تعاون را توجه به نخبگان و فارغ التحصيلان و تقويت ارتباطات با جامعه علمي كشور برشمرد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان ادامه داد: در كارگروه توسعه كشاورزي استان مقرر شد در راستاي سفر هيات دولت به استان به منظور بهره گيري از توان علمي فارغ التحصيلان بخش كشاورزي كميته توسعه كشاورزي مهر به رياست استاندار و دبيري سازمان جهاد كشاورزي تشكيل و زمينهايي كه در منابع طبيعي بدون استفاده هستند را شناسايي و به فارغ التحصيلان بخش كشاورزي اجاره دهند.
خواجه مظفري اعتبار تصويب شده در اين زمينه را 192 ميليارد و 600 ميليون تومان عنوان كرد و افزود: در حال حاضر منطقه آبزي پروري گميشان و زميني به مساحت 2 هزار و 500 هكتار در گنبد براي ايجاد باغ شناسايي شدند و به ترتيب در اختيار 36 تعاوني بخش شيلات و يك هزار و 500 نفر در بخش باغ قرار مي گيرند.
وي با بيان اينكه 500 ميليارد ريال براي فعاليت تعاونيهاي فراگير در سال 90 اختصاص يافت خاطرنشان كرد: از مجموع اين اعتبارات 30 ميليارد به صورت ريالي و 8 ميليون يورو و 350 هزار دلار به صورت ارزي به تعاوني اينچه برون اختصاص يافته اند، بخشي از اين اعتبارات به صورت بلاعوض پرداخت شدند و باقيمانده نيز پس از تشكيل پرونده پرداخت مي شوند.
وي با اشاره به مصوبات سفر هيات دولت به استان گلستان گفت: بخش تعاون استان در سفرهاي هيات دولت 18 مصوبه داشت كه 11 مصوبه به طور 100 درصد و 7 مصوبه بيش از 20 درصد عملياتي شدند و در بخش كار نيز 11 مصوبه داشتيم كه 7 مصوبه به طور 100 درصد و 4 مصوبه بيش از 20 درصد عملياتي شدند.
به گفته وي، به دليل تخصيص نيافتن منابع مالي، برخي از طرحها به كندي پيش مي روند و براي سفر چهارم هيات دولت 948 پرونده با پيش بيني 12 هزار ميليارد ريال اعتبار در كارگروه توسعه اشتغال استان تصويب و آماده شده است.
وي درباره تعاوني مسكن كارگران و اقدامات انجام گرفته در اين زمينه گفت: در گذشته اين تعاوني توسط هيات مديره اداره مي شد و آنها زميني را تهيه كردند، اما 4 ميليارد ريال از پول خريد زمين باقي ماند و به همين دليل فروشنده زمين را در اختيار آنها قرار نداد.
خواجه مظفري ادامه داد: هيات مديره انتصابي از سوي اداره كار روند امور را در دست گرفت و فروشنده خواهان فروش زمين به قيمت روز شد و اين موضوع هنوز در دست پيگيري است.
وي درباره تعاوني مصرف كارگران و شكايات انجام شده در اين زمينه نيز گفت: شكايت كارگران در اين زمينه در دست پيگيري بود، اما از آنجاييكه راي دادگاه قاطع نبود، نتوانستيم كارگران را به حقوقشان برگردانيم.
وي تعداد تعاونيهاي ثبت شده استان گلستان را 10 هزار تعاوني اعلام كرد و گفت: 3 هزار و 700 تعاوني به دلايلي از جمله كمبود اعتبار و جدي نبودن مسئولان تعاوني ها براي پيگيري كارها نيمه فعال و غيرفعال هستند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان گلستان اضافه كرد: 54 درصد اين تعاونيها به بخش كشاورزي اختصاص دارند و بيشتر تعاونيهاي نيمه فعال و غيرفعال هم از همين بخش هستند.
خواجه مظفري توانمندي بخش تعاون استان گلستان براي ايجاد اشتغال را 25 هزار شغل اعلام كرد و گفت: چنانچه بانكها به تعهدات خود عمل كنند مي توانيم 25 هزار شغل در بخش تعاون استان ايجاد كنيم.
به گفته وي، استان گلستان در شاخصهاي عملياتي بخش تعاون رتبه 2 كشور و در سامانه نظارت رتبه 1 كشور دارد و در بخش كار نيز رتبه 1 تا 5 را به دست خواهد آورد.
7467/579/506
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80098169
پنجشنبه|ا|7|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]