واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كعبي :تحول در علوم انساني يك امر بنيادين و پايهاي است
تحول در علوم انساني يك امر بنيادين و پايهاي است
قم - خبرگزاري مهر: عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: بحث تحول در علوم انساني يك بحث صرفا انتزاعي و تئوري و آكادميك مدرسه اي نيست، بلكه يك امر بنيادين و پايهاي است كه از دل آن، راهبرد و كاربرد براي نظام به وجود ميآورد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام والمسلمين عباس كعبي در ديدار با اعضاي كميته راهبردي مركز رشد علوم انساني استان قم، گفت: موضوع علوم انساني از اول انقلاب مطرح بود و به دليل اين مسئله حتي يك سال دانشگاه ها تعطيل شدند و ستاد انقلاب فرهنگي به بررسي موضوع پرداخت.
وي ادامه داد: به دنبال آن ستاد مقرر شد تا از حوزه نيز به دستور امام خميني(ره) در جامعه مدرسين در اين خصوص بحث شود و آيت الله مصباح يزدي و آيت الله خرازي ماموريت اين كار را بر عهده گرفتند.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: در ذيل اين موضوعات دفتر همكاري حوزه و دانشگاه ايجاد شد كه امروز به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تغيير نام داده است.
وي با اشاره به تحول در علوم انساني گفت: اين موضوع در سفر مقام معظم رهبري به قم نيز مورد تاكيد ايشان بود و به صورت جدي نيز مطرح شد و آنچه در اين مرحله حائز اهميت است تحول بر پايه منويات مقام معظم رهبري است.
نقش علوم انساني بايد بر پايه معرفت ديني، قرآن و سنت متحول شود
حجت الاسلام كعبي افزود: بايد علوم انساني جايگاه و نقش خود را داشته باشد و در پيشرفت، تحقيق و برنامه ريزي در كشور نقش علوم انساني بايد بر پايه معرفت ديني و آموزه هاي قرآني و سنت متحول شود.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: اگر اين تحول به صورت اساسي انجام شود مي تواند در نظامات اسلامي موثر باشد و براي اينكه نظامات اسلامي تدوين شود نياز به پيش نياز دارد به نام تحول در علوم انساني و رويكرد ما در تحول بايد توجه به رويكرد ارائه نظريه هم باشد.
وي تصريح كرد: بحث تحول در علوم انساني يك بحث صرفا انتزاعي و تئوري آكادميك مدرسه اي نيست، بلكه يك امر بنيادين و پايه اي است كه از دل آن راهبرد و كاربرد براي نظام به وجود مي آورد.
بايد بر شناسايي ظرفيت هاي قم در عرصه تحول علوم انساني تمركز شود
حجت الاسلام كعبي خطاب به اعضاي كميته راهبردي مركز رشد علوم انساني تاكيد كرد: ماموريت شما بايد استخراج نظريه ها باشد و تمركز استان بر شناسايي ظرفيت هاي استاني در عرصه تحول در علوم انساني و تدبير نظامات انساني قرار گيرد، اين ظرفيت ها بايد شناسايي شود و اين موضوعات توليد فكر مي خواهد.
وي ادامه داد: بايد يك كار ميداني صورت گيرد تا متوجه شويد در قم چه قدر در بحث علوم انساني به حلقه هاي فتح متصل و چه ميزان فاصله وجود دارد.
آموزش و پژوهش در زمينه علوم انساني بايد بر اساس نيازها صورت گيرد
استاد حوزه علميه قم بيان داشت: تربيت نيروي انساني مناسب نيز بسيار اساسي است و آموزش ها و پژوهش ها بايد بر اساس نيازها صورت گيرد، همچنين بايد با برگزاري نشست هاي بحث و هم انديشي علمي انجام دهيد و مصاحبه ها و تدوين طرح ها و سئوالات كليدي علمي نيز در اين راستا موثر است.
بر پايه اين گزارش، در پايان اين ديدار محسن محرري، معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار قم گزارشي از اقدامات انجام شده در كميته راهبردي مركز رشد علوم انساني استان ارائه كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]