واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: نگاهي به هزينههاي آبراموويچ در چلسي
به گزارش فارس، رومن آبراموويچ زماني كه روسيه در حال فروپاشي بود با برخي از افراد سرمايهدار اين كشور دوستي و همكاري نزديكي پيدا كرد و به ارتباطات زيادي دست يافت.
وي با استفاده از ارتباطاتي كه داشت برخي دوستانش را به مناصب سياسي رساند و پاداش اين خوشخدمتياش را با گرفتن زمينهايي كه در آنها چاه نفت هم وجود داشت گرفت؛ زمينهايي كه وي پولي براي آنها پرداخت نكرد.
اين مرد متمول روسي سپس با پيشنهاد پينهاس ذهابي دلال مشهور فوتبال اروپا تصميم گرفت وارد عرصه فوتبال شود و اين پيشنهاد را با خريد باشگاه چلسي عملي كرد.
آبراموويچ چندي پيش و در آخرين اقدام خود، آندره وياس بواس را به دليل كسب نتايج ضعيف از مربيگري چلسي كنار گذاشت تا هفتمين مربي دوران حضور خود در استمفوردبريج را اخراج كرده باشد.
در اين نوشتار قصد داريم به ميزان هزينههاي اين مرد روس در اين تيم لندني بپردازيم.
فصل اول: 04-2003
رومن آبراموويچ 60 ميليون پوند پول نقد براي خريد اين باشگاه پرداخت. او 80 ميليون پوند بدهي باشگاه را نيز پذيرفت. رومن حضورش در اين تيم را با خريدهاي ميليوني آغاز كرد و در همان فصل 17 ميليون پوند براي ديمين داف و 16.9 ميليون براي هرنان كرسپو پرداخت و به كلوديو رانيري، سرمربي وقت چلسي گفت كه انتظار دارد در جامهاي داخلي و اروپايي جزو مدعيان قهرماني باشد.
آبراموويچ در آن فصل بيش از 110 ميليون پوند در چلسي براي خريد بازيكنان بزرگ خرج كرد ولي در نهايت مقام دومي در ليگ نصيبش شد. البته اين نتيجه، بهترين رتبه شيرهاي لندن در ۴۹ سال گذشته اين تيم بود ولي آبراموويچ به اين راضي نبود.
اگرچه چلسي در ليگ برتر قافيه را به آرسنال باخت ولي در ليگ قهرمانان توانست در دور يك چهارم نهايي با نتيجه ۳ بر ۲ اين تيم را شكست داده و به مرحله بعد برود. در پايان آن فصل رانيري از چلسي اخراج شد و خوزه مورينيو جانشين وي شد كه در همان سال با پورتو ليگ قهرمانان را فتح كرده بود.
جامهاي بهدست آمده: صفر
ميانگين هزينه: 111.6 ميليون پوند
فصل دوم - 05-2004
مورينيو، آبراموويچ را به خرج انداخت و بازيكناني مانند ديديه دروگبا با 24 ميليون پوند و ريكاردو كارواليو را با 19.6 ميليون پوند به استمفورد بريج آورد. تاثيري كه آقاي خاص بر چلسي داشت بسيار محسوس بود. آنها پس از نيم قرن و با 95 امتياز توانستند قهرماني در ليگ انگليس را بهدست آورده و در طول فصل تنها يك شكست را پذيرفتند.
قهرماني در جام اتحاديه انگليس نيز به ويترين باشگاه آورده شد. در ليگ قهرمانان اروپا اظهار نظر معروف مورينيو در مورد آندرس فريسك در بارسلونا و محروميت دو جلسهاي وي، تنها نقطه تاريك آن فصل براي آقاي خاص بود كه در نهايت با گل بحث برانگيز لوئيز گارسيا و پيروزي يك بر صفر ليورپول همراه و مانع از راهيابي اين تيم به ديدار پاياني ليگ قهرمانان اروپا در استانبول شد.
جامهاي بهدست آمده: ليگ برتر، جام اتحاديه
ميانگين هزينه: 103.4 ميليون پوند
فصل سوم - 06-2005
مورينيو فصل بعد نيز بازيكناني جديدي را به تيم آورد. ميشل اسين با 24.4 ميليون پوند و شون رايت فيليپس با 20.6 ميليون. البته بازيكنان ديگري نيز به چلسي آمدند ولي با مبالغي كمتر. 9 پيروزي پياپي در آغاز ليگ برتر نويد يك فصل بسيار زيبا و بدون شكست را براي آبيها ميداد. در پايان آن فصل چلسي براي دومين سال پياپي توانست قهرمان ليگ برتر شود و حتي قهرماني خود را بسيار زودتر از موعد و در ماه آوريل با پيروزي برابر منچستريونايتد در استمفورد بريج جشن بگيرد.
جامهاي بهدست آمده: ليگ برتر
ميانگين هزينه: 37.6 ميليون پوند
فصل چهارم – 07-2006
شكافي كه در فصل گذشته بين مورينيو و آبراموويچ از آن نام برده ميشد خود را نشان داد. پرداخت 30 ميليون پوند به ميلان براي آندري شوچنكو كه بر اساس خواسته شخصي آبراموويچ بود به مذاق مورينيو خوش نيامد. اين بازيكن اوكرايني در طول فصل تنها ۴ گل براي چلسي زد و نتوانست خود را در اين تيم جا بيندازد. حضور او در برخي بازيهاي چلسي در حالي كه از آمادگي كامل برخوردار نبود نشان از آن داشت كه در چينش تركيب تيم دخالتهايي صورت ميگيرد.
از سوي ديگر مورينيو نيز در ديداري حساس برابر ليورپول شوچنكو را حتي روي نيمكت نيز قرار نداد. اين موضوع رابطه بين مربي و مالك باشگاه را به شدت خراب كرد. پس از آن پاي آورام گرانت به عنوان مدير فوتبالي به باشگاه باز شد. اين مرد اسرائيلي دوست صميمي آبراموويچ به شمار ميرفت و گفته ميشد به نوعي دست نشانده وي در تيم است. در ميان همه روابط تاريك و حتي صحبتهايي در مورد استعفاي مورينيو، قهرماني در جامهاي داخلي مورد توجه مرد روسي قرار نگرفت.
جامهاي بهدست آمده : قهرماني در جام حذفي، قهرماني در جام اتحاديه، رتبه دوم در ليگ
ميانگين هزينه: 28.8 ميليون پوند
فصل ششم – 08-2007
در طول تابستان نشانههايي از تغييرات در باشگاه ديده ميشد. مورينيو در آن زمان خود را مربي پختهاي ميدانست و به نظر ميرسيد اختلاف نظرهايش را با آقاي مالك تا حدودي حل كرده است. خط مشي باشگاه در زمينه نقل و انتقالات به شيوه سابق پيگيري شد و فلورنت مالودا با 13.5 ميليون پوند به چلسي پيوست.
تنها دو ماه بعد خوزه مورينيو به دليل نتايج ضعيفي كه در ابتداي فصل گرفت اخراج شد و گرانت جاي وي را گرفت. او در ژانويه با 15 ميليون پوند نيكلاس آنلكا را از بولتون به خدمت گرفت، در ليگ برتر دوم شد و به فينال ليگ قهرمانان اروپا رسيد. اگر جان تري و نيكلاس آنلكا در ديدار پاياني پنالتيهاي خود را به گل تبديل ميكردند، اين مربي جام قهرماني اروپا را بالاي سر برده بود. او نيز پس از پايان فصل اخراج شد. اخراج خوزه مورينيو، آورام گرانت و ۵ تن از اعضاي كادر فني 23.1 ميليون پوند هزينه روي دست آبراموويچ گذاشت.
جامهاي بهدست آمده: بدون جام
ميانگين هزينه: 10.7 ميليون پوند
فصل هفتم – 09-2008
لوئيز فيليپه اسكولاري كه با تيم ملي فوتبال برزيل در سال 2002 به قهرماني جهان رسيده بود سر از لندن درآورد و هدايت چلسي را به عهده گرفت. او با قراردادي ۳ ساله به ارزش هر سال 6 ميليون پوند سرمربي شيرهاي لندن شد. نخستين كاري كه انجام داد اين بود كه فرانك لمپارد كه به شدت مورد توجه اينترميلان بود را متقاعد به ماندن در تيم كرد. لمپارد با دستمزدي نزديك به 150 هزار پوند قرارداد خود را به مدت ۵ سال با چلسي تمديد كرد.
خوزه بوسينگوا و دكو بازيكناني بودند كه به چلسي پيوستند. اسكولاري شروعي بسيار خوب در چلسي داشت ولي در ماه فوريه همه چيز خراب شد و اين مربي برزيلي پس از ۷ ماه از چلسي اخراج شد. غرامت پرداخت شده به او براي اخراجش 12.6 ميليون پوند اعلام شد. گاس هيدينك جاي وي را گرفت و در جام حذفي قهرمان شد. او نيز در پايان فصل احتمال ماندن در لندن را رد كرد و به سراغ شغل اصلي خود كه مربيگري در تيم ملي روسيه بود رفت. آبراموويچ نيز با كارلو آنچلوتي به توافق رسيد و او را از ميلان به چلسي آورد.
جامهاي بهدست آمده: جام حذفي
ميانگين هزينه: 8.8 ميليون پوند
فصل هفتم – 10-2009
آنچلوتي با قراردادي ۳ ساله به ارزش هر فصل ۶ ميليون پوند با چلسي قرارداد بست. يوري ژيركوف با 16 ميليون پوند از زسكا مسكو به جمع بازيكنان اين تيم اضافه شد و در اين ميان جان تري نيز قراردادش را تمديد كرد و دستمزدش را به هفتهاي 150 هزار پوند در هفته رساند.
پيتر كنيون كه مدير اجرايي چلسي بود و سابقه كار با منچستريونايتد را نيز در كارنامه كاري خود داشت، از كادر اجرايي باشگاه جدا شد. انتقال غير قانوني گائل كاكوتا از لانس به چلسي موجب شد اين باشگاه از حضور در نقل و انتقالات محروم شود و نتواند بازيكني را به فهرست خود اضافه كند ولي اين حكم بعدها بهوسيله دادگاه حكميت ورزشي لغو شد.
آنچلوتي در ليگ، قهرمان شد و جام حذفي را نيز به خانه برد ولي او براي به دست آوردن جام قهرماني اروپا به لندن آمده بود. باخت به اينترميلان كه هدايت آن را خوزه مورينيو به عهده داشت براي هواداران چلسي و مالك آن بسيار ناراحت كننده بود.
جامهاي بهدست آمده: ليگ برتر، جام حذفي
ميانگين هزينه: 16 ميليون پوند
فصل هشتم – 11-2010
فصل دوم حضور آنچلوتي در چلسي با خروج بازيكناني مانند جو كول و ميشائيل بالاك همراه بود. آنچلوتي سعي كرد از بازيكنان جوان باشگاه چند نفر را به تيم اصلي وارد كند. بازيكناني مانند آرنسن و فابيو بوريني. اين داستان جواب نداد و در پنجره نقل و انتقالات ژانويه فرناندو تورس و داويد لوئيز با مجموع مبلغ 73.3 ميليون پوند به استمفورد بريج آمدند ولي اعتماد به مرد ايتاليايي با بركناري ري ويلكينز، دستيار وي زير سوال رفت.
در پايان فصل و در پي كسب مقام دومي در ليگ برتر، آنچلوتي نيز اخراج شد و تا پيوستن به پاري سن ژرمن در دسامبر 2011 به تفسير بازيها در شبكههاي مختلف پرداخت.
جامهاي بهدست آمده: بدون جام
ميانگين هزينه: 71.7 ميليون پوند
فصل نهم – 12-2011
به خدمت گرفتن آندره وياس بواس از پورتو در تابستان كه با اين تيم به قهرماني در ليگ اروپا رسيده بود براي رومن آبراموويچ 13.3 ميليون پوند هزينه داشت. خوان ماتا با 23 ميليون پوند، رائول ميرلز با 12 ميليون و گري كيهيل با 7 ميليون پوند به چلسي آمدند و مبالغي نيز براي تقويت تيمهاي پايه هزينه شد.
بازيكنان جواني مانند روملو لوكاكو، كوين دوبرواين، اوريل رومئو و تيبارت كورتويس به تيم اصلي راه يافتند و بازيكناني مانند فرانك لمپارد و اشلي كول كه با حضور جوانان بازيهاي كمتري به آنها ميرسيد، سر ناسازگاري گذاشتند و جو رختكن را به هم ريختند. نتيجه اين كار عدم توانايي مربي در راه اندازي سيستم جديد خود در باشگاه و فاصله گرفتن از تيمهاي بالاي جدول بود.
چلسي اكنون با 46 امتياز در رتبه پنجم جدول قرار دارد و در ديداري سخت بايد شكست ۳ بر يك ديدار رفت در ليگ قهرمانان اروپا برابر ناپولي را جبران كند. بواس پس از ۲۵۶ روز حضور در چلسي اخراج شد تا اين تيم همچنان تيمي نامتوازن باقي بماند. سرمربي بعدي آبيها كار سختي پيش رو خواهد داشت زيرا بايد با مالكي دمدمي مزاج كار كرده و هر فصل نيز جامهاي متعددي را به ويترين باشگاه اضافه كند.
او بايد از مربيان پيشين خود درسهاي زيادي گرفته باشد تا بتواند روي اين نيمكت داغ دوام بياورد. هرگونه انتخاب بدون فكر و يا شتاب زده ممكن است در پايان فصل تبعات سنگيني در پايان فصل داشته باشد و منجر به عدم راهيابي چلسي به ليگ قهرمانان اروپا در سال آينده شود. بدين ترتيب اين اتفاق براي نخستين بار در زمان حضور آبراموويچ در چلسي خواهد بود.
رتبه كنوني در جدول ليگ: پنجم
ميانگين هزينه: 46.5 ميليون پوند
آيا كسي ميتواند حدس بزند آبراموويچ بلندپرواز فصل آينده چقدر خرج ميكند؟
جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]