واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور:روند افت آب سفرههاي زيرزميني نگرانكننده استخبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور گفت: روند نشست زمين و افت آب سفرههاي زيرزميني در كشور به شدت نگرانكننده است.
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور گفت: روند نشست زمين و افت آب سفرههاي زيرزميني در كشور به شدت نگرانكننده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهركرد، به نقل از روابط عمومي دانشگاه شهركرد، محمد درويش در همايش «چالشهاي فرهنگي اجتماعي و پتانسيلهاي آموزشي با محوريت منابع طبيعي» در اين دانشگاه اظهار داشت: در حال حاضر اطلاعات موجود از محيط زيست تنها معادل 15 درصد از كل آن است.
وي افزود: گونههاي گياهي و جانوري كشف نشدهاي وجود دارد كه ممكن است بر اثر توسعه ناپايدار و بيتوجهي به محيط زيست، در احداث و بارگذاري سدها، مراكز صنعتي و جادههاي مختلف نابود شود.
درويش با اشاره به شتاب كاهش گونههاي زيستي در جهان، اظهار داشت: 50 درصد گونههاي آبزي رودخانههاي شيرين، 20 درصد گونههاي آبزي اقيانوسها، 12 درصد از 10 هزارگونه پرنده شناخته شده تاكنون از بين رفته است و اين نابوديها نشان ميدهد كه اولويت در سطح جهان با وجود همه شعارها حفظ محيط زيست نيست.
عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور به آتشسوزيهاي رخ داده در جنگلها اشاره كرد و افزود: در اين آتشسوزيها هزاران هكتار از جنگلهاي كشور سوخته كه اين رخداد در عرصه منابع طبيعي و محيط زيست بسيار نگرانكننده است.
درويش با اشاره به افت شديد سفرههاي آب زير زميني در سطح كشور، روند نشست زمين و افت آب سفرههاي زير زميني را به شدت نگرانكننده دانست و گفت: در حال حاضر 300 دشت ممنوعه در سطح كشور وجود دارد كه در 30 دشت ميزان افت آبهاي زيرزميني به بيش از دو متر در سال رسيده كه گوياي يك وضعيت بحراني است.
وي همچنين افزود: از سال 1351 تاكنون جدول تخليه سالانه آبهاي زيرزميني در كشور از تراز منفي 6 ميليارد مكعب بالاتر رفته است و در حالي است كه نرخ بحراني فرونشست سالانه زمين در كشورهاي پيشرفته چهار ميليمتر است.
به گفته وي در سال 85 اين نرخ در ايران 17 سانتيمتر بوده و در سال جاري به 36 سانتيمتر افزايش پيدا كرده است.
عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور با بيان اينكه نيازهاي بخش كشاورزي به آب در حال افزايش است، افزود: هيچ كس در كشور مخالف توسعه بخش كشاورزي نيست اما اين توسعه با افزايش راندمان آبياري و كاهش ضايعات در اين بخش مهم اقتصادي، پايدار خواهد شد.
درويش سرانه فضاي سبز، براي ايرانيان را در حال حاضر دو دهم هكتار اعلام كرد و گفت: اين ميزان يك چهارم استاندارد جهاني آن است.
وي با اشاره به اهميت فرهنگسازي در زمينه حفظ محيط زيست، تصريح كرد: نتيجه كمكاري در اين زمينه قطع درختان و از بين رفتن عرصههاي محيط زيست و منابع طبيعي است و بنابراين تبديل هر فرد به يك پزشك طبيعت و آموزش درست به كودكان مي تواند نقش موثري در حفظ عرصههاي طبيعي داشته باشد.
همايش «چالشهاي فرهنگي اجتماعي و پتانسيل هاي آموزشي با محوريت منابع طبيعي» به همت انجمنهاي علمي دانشجويي رشتههاي منابع طبيعي دانشگاه شهركرد، با همكاري ادارهكل منابع طبيعي چهارمحال و بختياري و با حضور اساتيد، دانشجويان، مديران منابع طبيعي و سازمانهاي مرتبط در اين استان و محمد درويش عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور در سالن شهيد آويني دانشگاه شهركرد برگزار شد.
انتهاي پيام/ي30
جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]