واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني: فشار غربيها بر جايگاه ايران در منطقه و جهان بيتاثير است پايداري اقتصادي مستلزم تنيده شدن ملزومات سياسي و فرهنگي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي، ملزومات سياسي و فرهنگي را از نيازهاي اساسي جهاد اقتصادي دانست و تاكيد كرد: برخي از دعواهاي حيدري و نعمتي جز بر هم زدن آرامش و امنيت سرمايهگذاران نتيجهاي نداشته و مانع از سرمايهگذاري ميشود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي لاريجاني كه در همايش "جهاد اقتصادي با تكيه بر بهرهوري ملي" در دانشگاه عالي دفاع ملي سخنراني ميكرد، از آمادگي كميسيونهاي مجلس براي استفاده از نتايج اين همايش سخن گفت.
وي با بيان اينكه بايد ارزيابي اجمالي از نقاط قوت و ضعف كشور و اهدافي كه براي تحقق جهاد اقتصادي در نظر گرفته شده است، داشت، گفت: برخي از ويژگيها، جنبههاي طبيعي نظير موقعيت ژئوپلتيك يا منابع غني نفت و گاز كه امتيازات خدادادي برجستهاي به شمار ميرود داشته و برخي از آنها جنبهي بالقوه براي پرش دارد، اما برخي ويژگيها با تلاشهاي 33 سال گذشته حاصل شده است.
لاريجاني پيشرفتهاي علمي و فناوري به ويژه در تكنولوژيهاي هستهيي، نانو و بايو را از مهمترين اين فناوريها برشمرد و افزود: ايران در برخي از فناوريها رتبه بالايي را به دست آورده است و توليد ناخالص ملي به 800 هزار ميليارد تومان بالغ گرديده است كه از اين حيث جزو بيست كشور اول جهان قرار داريم.
رييس مجلس افزود: ضريب جيني كشور نسبت به گذشته بهتر شده ولي در حد مطلوب نيست، علاوه بر آن در برخي فناوريها مثل برق پيشرفتهايي خوبي داشتهايم و ميزان برق نصب شده كشور بالغ بر 62 هزار مگاوات است كه در سطح خاورميانه رتبه اول و در سطح جهان رتبه هفدهم را به دست آوردهايم. در زمينه خطوط برق به ساير كشورها اتصالات انجام شده و در اين حوزه نيروي انساني خوبي داريم.
نماينده مردم قم با تاكيد بر اينكه با وجودي كه موفق به صادرات برق به برخي كشورها و نفت به نيروگاه گازي در كشورهايي نظير عراق و عمان شدهايم ولي از دو مساله رنج ميبريم، گفت: هدررفت برق و عدم مديريت منابع برقي از جمله چالشهاي صنعت برق كشور است كه البته با فعال شدن و به خدمت گرفتن توان نيروي جوان بخش خصوصي قابل رفع است.
وي با تبيين شرايط داخلي و بينالمللي كشور، گفت: كشورهاي غربي چند موضوع را دنبال ميكنند از جمله تنگ كردن شرايط اقتصادي ايران كه مهمترين محور اقدامات آنان را تشكيل ميدهد. رييسجمهور آمريكا از استراتژي تحريمهاي اقتصادي ايران به صراحت نام برده است.
لاريجاني احياي دعواي شيعه و سني را يكي ديگر از سياست كشورهاي استعمارگر برشمرد و افزود: ايران كشوري شيعه است اما از همه قيامهاي اخيري كه در كشورهاي سنينشين در منطقه اتفاق افتاده است دفاع كرده، از جمله قيامهاي مردمي در كشورهاي مصر، الجزاير، ليبي و بحرين. دفاع ايران از حماس و كشورهاي سني يك استراتژي است و هدف اين استراتژي، عزتمند كردن جهان اسلام است.
رييس مجلس شوراي اسلامي پايدار شدن شرايط اقتصادي كشور را مستلزم به هم تنيده شدن ملزومات سياسي و فرهنگي دانست و خاطرنشان كرد: آرايش و مهندسي چنين صحنهاي از سوي دشمن با محوريت تحريمهاي بانكي و نفتي ايران در حال دنبال شدن است و نامگذاري سال جاري به اسم جهاد اقتصادي تيزهوشي مقام معظم رهبري را نشان ميدهد. استراتژي اقتصادي از راهبردهاي جهاد اقتصادي است كه بايد در كنار ملزومات سياسي و فرهنگي به كار گرفته شود تا در مسير توليد و صادرات نقش محوري ايفا كند.
لاريجاني افزود: با توجه به شرايط فعلي اقتصاد، توليد با كمتر از 80 درصد ظرفيت خود در حال فعاليت است.
به گفته وي، نوسانات قيمت ارز و طلا اصليترين دليل گرايش سرمايههاي كلان به اين بازار و تلاطم قيمتي نرخ طلا و ارز موجب حفظ ارزش سرمايهها و افزايش مبالغ سرمايهگذاري شده در اين بازار شده است.
نماينده مردم قم افزود: افزايش نقدينگي و عدم مديريت و هدايت اين منابع به توليد و سرمايهگذاري موجب هجوم حجم شديد نقدينگي به بازار طلا و ارز شد در حالي كه بايد رونق اقتصادي ايجاد ميشد و اين حجم عظيم نقدينگي صرف توسعه بازار كسب و كار ميشد.
لاريجاني سرمايهگذاري آسان در بخشهاي صنعت، كشاورزي، دامپروري و ساير بسترهاي اقتصادي را اصليترين راهكارهاي اقتصاديش بيان كرد و افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه، تصميمسازي با كمك مردم را دنبال ميكنيم، همچنين در قانون تسهيل فضاي كسب و كار نيز در پي فربه شدن توليد برآمديم.
وي تاكيد كرد: نبايد در پي واردات بود هر چند كه ممكن است اثر مسكني داشته باشد، ولي توليدكننده را مايوس ميكند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تسهيلات بانكي، اصلاح مقررات، تسهيل شرايط كسب و كار و مردمي كردن اقتصاد را از بسترهاي جهش اقتصادي عنوان كرد.
وي افزود: ملزومات سياسي و فرهنگي از نيازهاي اساسي جهاد اقتصادي است و البته رسانهها در اين مسير نقش تاثيرگذاري دارند.
لاريجاني با اشاره به برخي از رفتارهاي نادرست برخي رسانهها گفت: وقتي رسيدگي به طرح بهبود مستمر فضاي كسب و كار در مجلس آغاز شد يكي از رسانهها گفت كه اين طرح فقط يك درصد مردم را شامل ميشود در حالي كه اين سخن، سخن غيرعقلاني و عوامگرايانه است.
وي افزود: اگر فعل سياسي در درون خودش از عقلانيت برخوردار باشد از سوي جامعه پذيرفته ميشود. اگر بخواهيم كمي فضاي داخلي كشور را به سوي مسائل عقلاني هدايت كنيم بايد تنشها و دعواهاي داخلي كاهش يابد، چرا كه برخي از دعواهاي حيدري و نعمتي جز به هم زدن آرامش و امنيت هيچ حاصلي نداشته است. وقت براي دعوا و اوقات تلخي سياسي هست، بايد شرايط سياسي را براي توسعه سرمايهگذاري فراهم كرد، چرا كه برخي نزاعها كه جنبه كينهتوزانه دارد مانع از سرمايهگذاري شده است. به تعبيري روشنتر سايشهاي فرعي مانع از تمركز اذهان در بخش اقتصاد شده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش گفت: در ادبيات بينالملل سخن از تغيير توازن منطقهاي به دليل پيشرفتهاي علمي و اقتصادي ايران مطرح است. اين كشورها در موضوع هستهيي ايران برخوردهاي ماجراجويانهاي دارند و نشانههايي بروز ميدهند كه انسان متوجه ميشود كه مساله فشارهاي كشورهاي غربي، دستيابي ايران به پيشرفتهاي هستهيي نيست، بلكه آنان خواهان هموار ماندن مسير حركتشان در منطقه خاورميانه براي استمرار تامين منافعشان هستند.
وي با بيان اينكه مضاعف شدن فشارهاي غربي موجب كاهش جايگاه ايران در منطقه و جهان نميشود، يادآور شد: كشورهاي غربي براي آغاز مذاكرات مجدد با جمهوري اسلامي ايران توجه داشته باشند كه با فشار، موفقيتي كسب نخواهند كرد.
لاريجاني يادآور شد: كشورهاي پاكستان و اسرائيل سلاح هستهيي دارند، ولي چون رفقاي كشورهاي غربي هستند مخالفتي با اقدامات آنان نميشود.
رييس مجلس بار ديگر تاكيد كرد: با تهديد، فشار و ارعاب چيزي از ايران كاسته نميشود، ضمن آنكه آبروي اين كشورها در سطح منطقه ميرود.
وي در بخش ديگري از سخنانش ماجراي ترور سفير عربستان در آمريكا را ساختگي و مضحك خواند و افزود: كشورهاي غربي با مستمسك قرار دادن مبارزه با تروريسم، صحنه ساختگي ترور سفير عربستان را ايجاد كردند كه بعدا مشخص شد فردي كه دستگير كردهاند فردي ترياكي است. اين رفتار كشورهاي غربي حكايت از مسخره بودن چنين سياستهايي دارد.
لاريجاني پرونده حقوق بشر را از موضوعات مورد علاقه كشورهاي غربي عنوان كرد و افزود: اين كشورها با باز نگه داشتن پرونده حقوق بشر ميخواهند كاري كنند كه كشورهايي نظير ايران كه سران آنها با كشورهاي غربي همراهي ندارند به اسم حقوق بشر، از حقوقشان محروم شوند و به همين دليل است كه براي ايران دائما مشكلتراشي ميكنند و بايد بدانند كه موفقيت نصيبشان نخواهد شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]