تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826056573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايرج افشار پدر كتابشناسي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ايرج افشار پدر كتابشناسي ايران
ايرج افشار تحقيقات ارزشمندي درباره ايرانشناسي و كتاب شناسي انجام داد كه اين تحقيقات در نشريات معتبر ايراني و خارجي منتشر شده است به گونه‌اي كه در حال حاضر از او به عنوان پدر كتابشناسي ايران ياد مي‌شود.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران؛ ايرج افشار كه در تاريخ 16 مهرماه 1304 در تهران متولد شده و در خانه‌آي مملو از عشق ميان "محمود افشار "‌و " نصرت برازنده" پرورش يافته پس از گذر از تحصيلات ابتدايي در دبستان‌هاي زرتشتيان و شاپور تجريش وارد دبيرستان" فيروز بهرام" شده و در سال 1344 گواهينامه دبيرستان را در رشته ادبي اخذ نموده و در همان سال با شايسته افشاريه ازدواج كرد.

وي كه از سال 1324 به مدت چهار سال در دانشكده حقوق دانشگاه تهران در رشته قضايي تحصيل كرده و پس از ارائه رساله‌اي با عنوان اقليت‌ها در ايران مدرك دكتري خود را گرفته،در سال 1329 به عنوان دبير در دبيرستان هاي تهران مشغول به كار شده و در سال 1330 به تشويق محمد تقي دانش پژوه به كتابداري در كتابخانه دانشكده حقوق دانشگاه تهران پرداخت.

افشار در سال 1331 مجله فرهنگ ايران زمين را بنيان گذاشته و از تجارب افرادي چون محمد تقي دانش پژوه،‌منوچهر ستوده،‌مصطفي مقربي و عباس زرياب خويي بهره جست.

وي از سال 1333تا1335 سردبير مجله سخن با صاحب امتيازي "پرويز ناتل خانلري" بوده و در سال هاي پس از 1337 در سمت مدير و سردبير مجله راهنماي كتاب به خدمت براي تمامي علاقمندان به مطالعه پرداخته است.

افشار كه در زمان فعاليت در مجله راهنماي كتاب همكاري با احسان يار شاطر را تجربه كرده و همچنين از سال 1337 به تدريس در دانشسراي عالي وابسته به دانشگاه تهران پرداخته و در سال 1341 به رياست كتابخانه ملي ايران رسيد.

وي در سال 1342 به رياست مركز تحقيقات ايران شناسي دانشگاه تهران رسيده و در همان سال نيز فهرست نگاري مجموعه كتابهاي چاپي فارسي دانشگاه‌هاروارد آمريكا را به انجام رساند.

افشار كه از سال 1344تا1358 رئيس كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه تهران بوده از سال 1348 دانشيار و سپس استاد رشته تاريخ در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران شده و در سال 1374 فهرست نگاري نسخه‌هاي خطي فارسي در كتابخانه ملي اتريش در وين را به عهده گرفت و انجام داد.

وي تحقيقات ارزشمندي درباره ايرانشناسي و كتابشناسي انجام داد كه اين تحقيقات در نشريات معتبر ايراني و خارجي منتشر شده است،به گونه‌اي كه درحال حاضر از او به عنوان پدر كتابشناسي ايران ياد مي‌شود.

لازم به ذكر است؛ايرج افشار كه فهرست مقاله‌هاي فارسي در زمينه ايرانشناسي را در 6 جلد با هدف تدوين فرهنگنامه‌‌اي به عنوان ماخذ كارپژوهشگران در كارنامه حرفه‌اي خود ثبت كرده پس از ابتلا به بيماري و بستري شدن در بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان جم تهران در بعداز ظهر چهارشنبه 18 اسفندماه 1385 و در سن 85 سالگي در حالي كه در انتظار اخذ مدرك دكتراي افتخاري رشته تاريخ از دانشگاه اسكاتلند بود ، درگذشت./ه

چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن