واضح آرشیو وب فارسی:تکناز: در سال 1761 یک کابینت ساز به نام کسپر فابر در شهر نورمبرگ آلمان (Kaspar Faber) شروع به سرمایه گذاری برای تولید انواع مداد کرد که این کسب و کار تا پنج نسل در خانواده فابر باقی ماند.
کسب و کار فابر از سال 1850 رونق گرفت. در دوران ریاست لوتار فون فابر، نسل چهارم فابرها مداد شش ضلعی را ساخته و با مارک A. W. Faber نخستین علامت تجارتی را برای یک مداد به ثبت رساندند که این مدادها وارد بازار آمریکا نیز شدند. آنها در سال های 1849 تا 1855 شعبه هایی در نیویورک، لندن و پاریس تاسیس کردند و بیست سال بعد، فروشگاه های خود را تا وین و سن پترزبورگ هم گسترش دادند. آنها کارخانه ای در مرز آلمان شرقی و غربی برای تولید خط کش های مهندسی باز کرده و با همت لوتار، بزرگ ترین نتیجه کسپر، به توسعه بین المللی شرکت فابر و عرضه محصولات جدید پرداختند. در سال 1900 پس از ازدواج نوه لوتار با فرزند کوچک یکی از کنت های کستل و سرمایه گذاری وی بر روی کارخانه ها، نام شرکت به فابر-کستل (Faber-Castell) و لوگوی آن نیز تغییر یافت.
خانواده کستل کنت های امپراطوری روم مقدس را انتصاب می کردند و در سال 1901، بزرگ این خانواده، نشان موروثی پرنس را از شاهزاده باواریا دریافت کرد. «کنت الکساندر فردریش لوتار ون کستل رودن هاوزن» با «بارونس اوتیلی ون فابر» ازدواج کرد و خانواده فابر-کستل را تشكیل دادند.
الکساندر مدت کوتاهی پس از به عهده گرفتن این تجارت، در سال 1905 مدادهایی با کیفیت بسیار بالا تولید كرد و برای اینکه آنها را از سایر مدادهای رقبا متمایز کند، مدادها را به رنگ سبز زیتونی (رنگ لباس گروهان قدیمی خود) رنگ آمیزی نمود. این مدادها با نام کستل 9000 به بازار ارائه شده و خیلی زود توجه همگان را به خود جلب کردند و به عنوان نمونه و سمبل یک مداد خوب معرفی شدند. آرمی که برای جعبه های این مدادها در نظر گرفته شده بود، نشان دهنده 2 شوالیه در حال جنگ بود که برای مدت زیاد و به شکل های مختلفی بر روی جعبه های این نوع از مدادها مشاهده می شد.
الکساندر حتی پس از طلاق از اوتیلی در سال 1918، مدیریت شرکت و دفتر مرکزی آن را حفظ کرده و پس از بازسازی قصر خانوادگی در آن سکونت کرد. پس از فوت الکساندر، پسرش «کنت رولاند لوتار ولفگانگ» کارخانه را به ارث برد و ریاست آن را به عهده گرفت و در ابتدای دهه 19۳۰ در کارخانه ای در سائو کارلوس برزیل شریک شد، در دهه 19۶۰ کارخانه های دیگر فابر کستل در پرو و استرالیا تأسیس شدند و گراف ون فابر کستل به سمت ریاست منصوب شد.
آرم دو شوالیه قدیمی جلب توجه می كرد و مدت ها بود دیگر از آن استفاده نمی شد، تا اینکه در اوایل دهه 1990 به عنوان قسمتی از جنبش بازبینی مجدد کارخانه، این آرم به عنوان لوگوی اصلی شرکت برگزیده شد. شرکت در کارخانه سائو کارلوس مدادهای چوبی تولید می کرد و شروع به ایجاد ابداعاتی در لوازم التحریر نمود. یکی از این ابداعات که بسیار مورد توجه کودکان قرار گرفت، مدادهای رابط بود که شامل یک سری مداد کوچک بود که به یکدیگر متصل می شدند و یک مداد بزرگ تشکیل می دادند. فابر کستل همچنین شروع به تولید قلم های طراحی با مارک Pitt برای هنرمندان كرد. این قلم ها که بیشتر توسط کاریکاتوریست ها و طراحان مانگای ژاپنی استفاده می شد، جوهری از خود خارج می کرد که هم بدون اسید بوده و هم برای بایگانی مناسب بود و رنگ های مختلف زیبایی داشت. گراف ون یک ست کامل رومیزی برای طراحی نیز ساخت که بسیار جذاب و کارآ بود و قیمت آن به حدود 2000 دلار می رسید.
فابرکستل برای سال های متمادی به عنوان تولیدکننده اصلی خط کش های مهندسی شناخته می شد و اکنون یکی از بزرگ ترین کارخانه های تولید کننده انواع نوشت افزار و لوازم طراحی و هنری در جهان است. این شرکت دارای 14 کارخانه و 20 مرکز فروش در اروپا، آسیا، آمریکا و استرالیا است. تعداد کارمندان این شرکت از 7 هزار نفر تجاوز کرده و در بیش از 100 کشور دنیا مشغول به کارند. اکثر محصولات آن در برزیل تولید شده است و فقط تعداد محدودی از قلم های خاص را در آلمان می سازد. این شرکت حدود 2 میلیارد مداد در سال تولید کرده و فروش سالانه آن بالغ بر یک میلیارد یورو می باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تکناز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]