واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: قطعنامه جديد ضد سوريه در راه است ...
پس از وتوي چيني – روسي دو قطعنامه عليه دولت سوريه، و مشاركت حدود 60 درصدي سوري ها در همه پرسي قانون اساسي جديد كه كام نظام بشار اسد را شيرين كرد خبر از پيش نويس قطعنامه جديدي آمده است كه قرار است به زودي در شوراي امنيت سازمان ملل متحد با عنوان "كمكهاي بشر دوستانه"، مورد بررسي قرار گيرد.
گفته مي شود نگراني هايي از سوي كشورهاي غربي وجود دارد كه باز هم چين و روسيه از تصويب قطعنامه ممانعت به عمل آورند، آنچه كه وزير امور خارجه فرانسه را وادار ساخته به صورت مستقيم از اين دو دولت بخواهد بر سر تصويب آن ، مانعي ايجاد نكنند .
با وجود اين، به نظر مي آيد دست كم دولت چين مخالفت چنداني درباره اين قطعنامه جديد نداشته باشد، آنچه كه در روز راي گيري مشخص خواهد شد.
در حالي كه قطعنامه هاي قبلي با همكاري دولت هاي غربي و عربي تدوين شده بود، گفته مي شود اين قطعنامه، از سوي كشور مراكش تنظيم شده است.
نماينده آمريكا در سازمان ملل مي گويد كه قطعنامه جديد قرار نيست از تحريم، زور يا تهديد عليه دولت سوريه سخن بگويد و صرفا شرايط كنوني را محكوم مي كند تا دولت سوريه وادار شود به طرح اتحاديه عرب عمل كند.
پس از آغاز ناآرامي ها در سوريه، كه 11 ماه از شروع آن مي گذرد، درگيري ميان مخالفان بشار اسد و دولت آنچنان بالا گرفته كه مسئله داخلي اين كشور به سوژه اي بين المللي تبديل شده است.
اتحاديه عرب ابتدا از بشار اسد خواست كه ناآرامي ها را پايان دهد و هنگامي كه با ناتواني وي مواجه شد ، عضويت سوريه در اتحاديه را به حالت تعليق درآورد تا بشار تحت فشار براي عادي سازي شرايط در كشورش قرار گيرد.
پس از آن بود كه ناظران بين المللي ، به سوريه قدم نهادند تا با مشاهده شرايط در داخل كشور ، فكري براي پايان دادن به بحران بيانديشند، آنچه كه در نهايت هيچ كمكي نتوانست بكند.
دو قطعنامه پيشين مورد بررسي در شوراي امنيت نيز كه آخري، گزينه انتقال قدرت بشار اسد به معاونش را روي ميز گذارده بود و البته در صورت مخالفت بشار، اقدامات ديگر را مجاز شمرده بود، مورد وتوي روسيه و چين قرار گرفت.
پس از آن، 70 كشور در تونس، اولين كشوري كه انقلاب عربي را در سال 2011 تجربه كرده است، دور يكديگر جمع شدند تا به مسئله سوريه بپردازند، آنچه كه منجر به تصميم گيري براي قطعنامه جديد شده است .
البته گزارش شوراي حقوق بشر سازمان ملل كه ديروز قرائت شد نيز كاملا موثر بوده است.
گزارش شوراي حقوق بشر: خشونت ها در هر دو سوي متوقف شود
شوراي حقوق بشر با تنظيم گزارشي درباره اوضاع داخلي سوريه ، گفته است:
"با توجه به افزايش خشونت ها هم اكنون در نقطه بحراني قرار داريم و به نظر مي رسد شمار بيشتري از غيرنظاميان كشته مي شوند".
بر اساس اين گزارش، تابحال 7500 نفر در سوريه از هر دو سوي تخاصم قرباني شده اند.
شوراي حقوق بشر، درخواست فوري آتش بس در سوريه را كرده تا "كمك هاي بشر دوستانه"، به شهرهاي تحت حمله ارسال شود.
حال قرار است گزارش شوراي حقوق بشر همزمان با قطعنامه به شوراي امنيت برود و در كنار يكديگر مورد بررسي قرار گيرد تا هدف مشترك شورا و قعطنامه مبني بر "دسترسي فوري و بدون مانع به كمك هاي بشر دوستانه به ناآرام ترين شهرها و آسيب پذيرترين مردم" اجرايي شود.
حدود 26 روز است كه منطقه باباعمرو در سوريه كه گفته مي شود محل تجمع مخالفان بشار اسد است، تحت محاصره نيروهاي دولتي قرار دارد.
قرار است اتحاديه عرب يك كنفرانس بين المللي در 15 اسفند برگزار كنند و درباره كمك هاي بشر دوستانه تصميم گيري كنند.
"به بشار پناه خواهيم داد"
دولت تونس اعلام كرده است كه اگر اين كمكي به توقف خشونت ها در كشور سوريه خواهد كرد ، آنها به بشار اسد پناه خواهند داد تا وي قدرت را در سوريه وانهد.
القائده و ناآرامي هاي داخلي سوريه
پس از وتوي قطعنامه هاي پيشين و تصويب نشدن آن، ايده اي در عرصه بين الملل ميان حاميان مخالفان بشار اسد وجودداشت كه حال كه نمي توان اقدامي رسمي براي پيروزي مخالفان بر بشار اسد انجام داد، دست كم آنها مسلح شوند، آنچه كه به تازگي هيلاري كلينتون با آن مخالفت كرده است، چه آنكه مي گويد نگران است مبادا سازمان القاعده در سوريه از شرايط جاري به نفع خود استفاده كرده و قدرت را در دست گيرد.
البته اين همه مشكل نيست ؛ آنطور كه عبد الباري عطوان سردبير القدس العربي مي گويد : مسلح كردن معارضه در سوريه معنايي ندارد چون اساسا مخالفان خودشان چند دسته و دچار تفرقه اند.
اصلاحات و دولت سوريه
بشار اسد، در ميانه ناآرامي ها، اقدام به برگزاري همه پرسي براي قانون اساسي اصلاح شده اي كرد كه رسانه هاي دولتي سوري اعلام كرده اند، 8 ميليون و 400 هزار نفر از جمعيت 24 ميليون نفري سوريه در آن شركت كرده اند و البته حدود 90 درصد شركت كنندگان به قانون اساسي جديد راي مثبت داده اند.
مخالفان دولت سوريه، اين همه پرسي را تحريم كرده بودند و پس از اعلام نتايج، دولت هاي حامي مخالفان، گفتند نتايج قابل قبول نيست، آنچه كه موجب شد علي لاريجاني رئيس كنوني مجلس شوراي اسلامي بگويد:
"آمريكا غلط مي كند نتايج همه پرسي را قبول ندارد".
تحريم هاي بيشتر تصويب شد
از سوي ديگر كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بر سر اعمال تحريم هاي بيشتر عليه دولت سوريه به توافق رسيدند.
بر اساس تحريم هاي جديد، دارايي هاي بانك مركزي سوريه در كشورهاي اتحاديه اروپا مسدود ميشود و هفت نفر ديگر از نزديكان بشار اسد مشمول ممنوعيت سفر به اين اتحاديه ميشوند.
همچنين ، ممنوعيت پروازهاي باري از سوريه به اتحاديه اروپا و اعمال محدوديتهايي سخت تر براي تجارت طلا و فلزات گرانبها با سوريه از ديگر مصوبات اتحاديه اروپا است.
پيش از اين نيز، اتحاديه اروپا تحريمهايي نفتي و تسليحاتي عليه سوريه تصويب كرده بود.
پنجشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]