واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توصيه هاي امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات مجلس شوراي اسلامي
تهران - اهميت برگزاري نهمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي نشان مي دهد كه مروري بر توصيه هاي امام خميني(ره) و حضرت آيت الله خامنه اي ضروريست تا همه مسوولان و مردم اين سفارش ها را در انتخابات نهم نيز نصب العين خود قرار دهند.
برگزاري هشت دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي با تمام فراز ونشيب هاي آن، تجربه ارزشمندي است كه اينك مسوولان نظام، نامزدهاي انتخاباتي و مردم وفادار به نظام از آن بهره مي برند.
به عبارت ديگر اين تجربيات ارزشمند در ذيل سايه رهنمودهاي حضرت امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب و حركت قانونمدار مسوولان كشور و مردم حاصل شده است.
** تبليغات در چارچوب اخلاق
حضرت امام خميني(ره) به تمامي نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي تاكيد كردند: سعي كنيد تبليغات انتخاباتي شما در چهارچوب تعاليم اخلاق عاليه اسلام انجام شود و از كارهايي كه با شئون اسلام منافات دارد، جلوگيري گردد. بايد توجه داشت كه هدف از انتخاب در نهايت، حفظ اسلام است.
بنيانگذار جمهوري اسلامي، نامزدهاي انتخاباتي را از توهين به ديگران منع كرده و سووال كردند: اگر در تبليغات، حريم مسايل اسلامي رعايت نشود، چگونه منتخب، حافظ اسلام مي شود؟
** دقت در انتخاب نماينده اصلح
امام خميني(ره) درباره شناسايي نمايندگان اصلح فرمودند: لازم است در تهران كه بايد به 30 نفر راي داد و در شهرستان هايي كه چند نفر مورد انتخاب است، انتخاب كنندگان قبل از رفتن به سر صندوق انتخابات، منتخبين خود را با تحقيق و دقت كامل روي يك ورقه بنويسند كه در وقت راي دادن، با ذهن حاضر راي بدهند و لازم است كه خودشان مستقيما راي خود را به صندوق بياندازند و به احدي اعتماد نكنند كه فرصت طلبان در كمينند.
ايشان با تاكيد بر اين نكته كه ما نبايد مقلد كسي باشيم كه هر چه را عده اي تشخيص دادند، همان را عمل كنيم، افزودند: بايد كاملا توجه كنيم كه مثلا در تهران چه كساني لياقت دارند كه هم مسائل روز را بفهمند و هم متدين باشند و هم براي اسلام كار كنند، اشخاصي را انتخاب كنيم كه از هر جهت بازار اختيارش دست خودش است، آنچه بيني و بين الله تشخيص مي دهد، آن را انتخاب كند.
حضرت آيت الله خامنه اي نيز درباره ضرورت شناسايي و انتخاب نماينده اصلح فرمودند: مردم بايستي بگردند و در همين فرصتي كه تا انتخابات باقي است، بهعنوان يك وظيفه شرعي و اخلاقي، نامزدهايي را پيدا كنند كه وقتي در محضر خدا از آنها سووال ميشود كه چرا تو اين آقا يا اين خانم را به قوه مقننه فرستادي، بتواند جواب بدهد و بگويد براي اين مصلحت.
ايشان در ادامه تاكيد كردند: اگر خودتان نتوانستيد درست شناسايي كنيد، از آدمهاي امين و متدين كه نسبت به آنها خاطرجمع هستيد، سووال كنيد.
** لزوم مشورت براي انتخاب نماينده
امام خميني(ره) در زمينه مشورت براي انتخاب فرمودند: مشورت در كارها از دستورات اسلامي است و مردم با متعهدين و معتمدين خويش مشورت مينمايند و افراد و گروه ها و روحانيون در حد تذكرات قبلي در حوزه خود ميتوانند كانديدا معرفي نمايند ولي هيچكس نبايد توقع داشته باشد كه ديگران اظهارنظر و اظهار وجود نكنند.
بنيانگذار جمهوري اسلامي تاكيد كردند: در هر حال، مردم با بصيرت و درايت و تحقيق، كانديداها را شناسايي كرده و به سوابق و روحيات و خصوصيات ديني- سياسي نامزدهاي انتخاباتي توجه نمايند.
حضرت آيت الله خامنه اي نيز درباره نحوه انتخاب نماينده مجلس فرمودند: مردم اگر خودشان نامزدهاي انتخاباتي را مي شناسند، طبق تشخيص خودشان حتما عمل كنند و اگر نمي شناسند، از افراد بصير و متدين در گزينش هاي انتخاباتي استفاده كنند.
** رفتار نامزدها را دنبال كنيد
رهبر انقلاب فرمودند: مردم عزيزمان در سراسر كشور اين رفتارها را در نامزدهاي انتخابات دنبال كنند، دقت كنند. نامزد انتخابات بايد با قصد خدمت وارد شود. اگر با قصد قدرتطلبي و جمعكردن پول و مسايل گوناگون و انگيزههاي ناسالم ديگر وارد شود، به كشور خدمت نمي كند.
ايشان تصريح كردند: نامزد انتخابات بايد با انگيزه خدمت وارد شود؛ اين را بايد تشخيص داد، بايد فهميد، بايد حدس زد. اگر چنانچه نامزدها به مراكز ثروت و قدرت متصل شوند، كار خراب مي شود؛ همچنان كه امروز در به اصطلاح دموكراسيهاي دنيا، در آمريكا و غير آمريكا اين رسم هست، كمپانيها و پولدارها به نامزد انتخابات در رياست جمهوري يا در انتخابات كنگره پول مي دهند ولي او در مقابل آنها متعهد است.
** تبليغات دولتي ممنوع
امام خميني(ره) درباره استفاده از اموال دولتي براي تبليغ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي فرمودند: اينجانب به هيچوجه و به هيچكس اجاره نمي دهم تا از سهم مبارك امام عليه السلام و يا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمان ها و مجامع و اموال عمومي خرج انتخابات كند.
** تبليغات رنگين را ملاك انتخاب قرار ندهيد
رهبر انقلاب با اشاره به اينكه تبليغات رنگين و متنوع و همچنين وعدههاي غيرعملي ملاك نيست،فرمودند: من به طور جد از همه كساني كه نسبت به نامزدهاي مختلف علاقه مندي دارند، درخواست ميكنم، اصرار ميكنم كه اين علاقهمندي خودتان را از راه تخريب ديگران، اهانت به ديگران، متهم كردن ديگران نشان ندهيد.
هرچه ميخواهيد، از نامزد مورد علاقه خودتان تمجيد كنيد، تعريف كنيد اما ديگران را تخريب نكنيد. اين علامت بدي است. بعضي جاها در دنيا معمول است اسرار خانوادگي يكديگر را برملا ميكنند، عكس هاي پنهاني از هم ميگيرند، افشا ميكنند.
** فضاي انتخابات را سالم نگه داريد
حضرت آيت الله خامنه اي ضمن تاكيد بر رقابت سالم و بدون تهمت زني و بدگويي نامزدها در انتخابات مجلس شوراي اسلامي فرمودند: مجريان انتخابات در اجراي درست انتخابات، دقت كامل را به كار ببرند. اينها چيزهايي است كه مي تواند يك انتخابات خوب را براي كشور به ارمغان بياورد.
ايشان در جايي ديگر فرمودند: وزارت كشور بايد دقيقا بر طبق قانون عمل كند و نگذارد به آراءِ مردم خيانت شود. آراءِ مردم را تا آنجا كه وسع و قدرت دارند، گردآوري كنند و با امانت و دقّت تمام، اين آراءِ را بازخواني كنند، تا نتيجه معلوم شود. شوراي نگهبان هم با كمال دقّت و امانت بايد مراقب باشد كه هيچگونه تخلّفي در انتخابات نشود.
رهبر معظم انقلاب همچنين اظهار داشتند: انتخابات بايد در فضايي انجام گيرد كه هم پر شور و زنده و بانشاط باشد، هم آرام و متين باشد. يعني شور و نشاط باشد اما تشنج نباشد. متانت و آرامش و اطمينان و استقرار باشد. اين فضاي مطلوب انتخابات است.
ايشان افزودند: هركس اينطور عمل كند، خدمت كرده است. هر كسي عكس اين عمل كند، يا مردم را نسبت به انتخابات بدبين كند، يا آنها را از نتايج انتخابات نااميد كند، يا فضا را با شايعه پراكني و تهمتزني و درگيري هاي دروغين ملتهب كند و از آرامش بيرون بياورد، خيانت كرده است.
رهبر معظم انقلاب كه از انتخابات به عنوان مظهر حضور مردم ياد كردند،اظهار داشتند: انتخابات بايد سالم باشد، رقابتي باشد. رقابت غير از خصومت است، رقابت غير از تهمتزني متقابل است. اينها را بايد همه مواظب باشيم. رقابت اين نيست كه كسي اثبات خود را متوقف بر نفي ديگري بداند. رقابت اين نيست كه كساني بيايند براي جلب نظر مردم، وعدههاي خلاف قانون اساسي، خلاف قوانين عادي بدهند، اينها نبايد باشد.
ايشان از مسوولان و نامزدهاي انتخاباتي و تمامي كساني كه وارد عرصه انتخابات مي شوند، خواستند تا به آداب و شروط يك حركت عمومي سالم پايبند و متعهد باشند.
** مردم از هياهوها نمي ترسند
حضرت امام خميني(ره) در آستانه برگزاري انتخابات سومين دوره مجلس شوراي اسلامي با ارسال پيامي براي ملت ايران، پرده از تحليل هاي موذيانه و القائات تهديدآميز رسانههاي استكباري درباره انتخابات برداشته و فرمودند: امت اسلامي ايران نشان داده كه از هياهوها نمي ترسند.
ايشان با بيان آنكه دور كردن مردم از صحنه هاي انقلاب يكي از اهداف شوم استكبار جهاني و نوكران خارجي و داخلي آنان بوده است، افزودند: ملت پيروز و سرافراز ايران با نمايش قدرت عظيم خود در حوادث گوناگون انقلاب اين حقيقت و واقعيت را به اثبات رسانيده و نشان دادهاند كه از درياي خروشان وحدت و انسجام آنان چيزي كم نشده و نخواهد شد و جهانخواران ان شاء اللَّه تا ابد حسرت گسستن اتحاد مقدس مردم ما را به گور خواهند برد.
امام خميني(ره) در ادامه افزودند: از هم اكنون هم بايد مطمئن باشيم رسانههاي استكباري از عدم حضور مردم در صحنه انتخابات سخن ها خواهند گفت و با تحليل هاي موذيانه و القائات توام با تهديد و ارعاب، تلاش خواهند نمود ذهن ها را به مسائل ديگر معطوف نمايند، غافل از آنكه امت اسلامي ايران سال هاست نشان دادهاند كه از اين هياهوها نميترسند، و مقاوم و استوار در مقابل تمام ابرقدرت ها و قدرت ها ميايستند و به ياري خداوند متعال، ملت شريف ايران با حضور گسترده خود انتخابات را در موعد مقرر و با قدرت و قاطعيت برگزار ميكنند.
** مسوولان از توطئه دشمن در كار انتخابات غافل نشوند
حضرت آيت الله خامنه اي ضمن سفارش به نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي و هوادارنشان، فرمودند: همه نامزدهاي انتخابات و همه هوادارانشان، خودشان را در مقابل توطئه احتمالي دشمن مسوول امنيت بدانند. انتخابات را متهم نكنند، كسي آب به آسياب دشمن نريزد، در تبليغات، القاء فضاي اختلاف و نااميدي نشود، تا انشاءالله انتخابات خوبي داشته باشيم.
فراهنگ ** 1003 **
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80014323
پنجشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]