واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون سازمان ثبتاحوال خبرداد: الزامي بودن شناسنامه و كارت ملي براي راي دادن حدود4ميليون نفر در انتخابات راي اولي هستند آغاز صدور كارت هوشمند ملي از سال91
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبت احوال كشور با اعلام فعاليت كليه ادارات ثبت احوال در روز 12 اسفند و تا پايان برگزاري انتخابات، گفت: براي افرادي كه كارت ملي آنها به هر دليل در دسترس نيست، "تاييديه شماره ملي" صادر ميشود.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن كرمي كه مسووليت رياست ستاد انتخابات سازمان ثبت احوال كشور را نيز برعهده دارد، روز چهارشنبه با اشاره به اهميت مشاركت مردم در انتخابات، اين مساله را موجب افزايش اقتدار نظام جمهوري اسلامي و تقويت روحيه ملي توصيف و به اقدامات ثبت احوال به عنوان يكي از چهار دستگاهي كه در برگزاري انتخابات پيشرو همكاري ميكنند، اشاره كرد.
همراه داشتن شناسنامه و كارت ملي براي اخذ راي الزامي است
صدور گواهي تاييديه شماره ملي براي افرادي كه كارت ملي آنها به هر دليل در دسترس نيست
وي ادامه داد: در ايام منتهي به انتخابات، ساعات كار ادارات ثبت احوال تا ساعت 18 پيشبيني و كليه ادارات اين سازمان پنجشنبه و جمعه نيز به فعاليت خود ادامه ميدهند و تا پايان برگزاري انتخابات ارائه خدمت ميكنند.
كرمي با بيان اينكه در اين ايام ادارات ثبت احوال به صورت فشرده نسبت به رفع مشكلات مردم و صدور اسناد هويتي مفقود شده اقدام كردند، خاطرنشان كرد: از آنجا كه براي اخذ راي، همراه داشتن شناسنامه و كارت ملي اجباري است، بنابراين افرادي كه كارت مليشان مفقود شده يا به هر دليل در دسترس نيست، ميتوانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال، گواهي «تاييديه شماره ملي» دريافت كنند تا با ارئه آن در كنار شناسنامه، بتوانند نسبت به راي دادن، اقدام كنند.
كرمي همچنين دو شماره تلفن 66709777 و 66730916 را راههاي ارتباطي با ستاد انتخاباتي سازمان ثبتاحوال عنوان كرد و افزود: شماره تلفن گوياي 1510 نيز اخيرا از سوي شركت مخابرات به ثبتاحوال اختصاص يافته و كليه هموطنان در سراسر كشور ميتوانند ابهامات و سوالات خود را در ارتباط با انتخابات پيشرو را از اين طريق برطرف كنند.
وي خاطرنشان كرد: به منظور فراهم كردن زمينه مشاركت حداكثري مردم در انتخابات، به كليه ادارات ثبتاحوال دستور داده شد تا به درخواست صدور شناسنامههاي المثني در اسرع وقت رسيدگي كنند و حتيالامكان تا قبل از روز انتخابات كليه اين درخواستها به نتيجه برسد.
وي ادامه داد: به اين ترتيب براي اخذ راي علاوه بر همراه داشتن شناسنامه، هموطنان بايد كارت ملي و يا در صورت در دسترس نبودن، تاييديه شماره ملي خود را به شعب اخذ راي ارائه كنند.
بيش از 48 ميليون نفر واجد شرايط شركت در انتخابات هستند
حدود 4 ميليون نفر راي اولي هستند
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبتاحوال كشور شمار واجدان شرايط شركت در انتخابات را 48 ميليون و 288 هزار و 799 نفر عنوان كرد و افزود: در اين ميان افراد 18 ساله كه راي اولي محسوب ميشوند، جمعيتي حدود سه ميليون و 960 هزار نفر را در بر ميگيرند.
وي همچنين به انجام حدود پنج هزار و 385 مورد استعلام به درخواست ستاد انتخابات كشور اشاره كرد و افزود: سازمان ثبتاحوال پاسخ همه اين استعلامها را در كوتاهترين زمان ممكن ارائه داد.
كرمي در ادامه با اشاره به برگزاري 10 درصد انتخابات روز جمعه به صورت تمام الكترونيك و در شعب اخذ راي 14 استان كشور، يادآور شد: سازمان ثبتاحوال كشور از طريق در اختيار گذاشتن پايگاه شماره ملي به ستاد انتخابات كشور، زمينه برگزاري الكترونيك انتخابات در 10 درصد شعب اخذ راي را فراهم كرده است و به اين ترتيب با استعلام شماره ملي زمينه ارائه راي هموطنان فراهم ميشود.
وي در عين حال گفت: در شعب الكترونيك اخذ راي نيز ارائه شناسنامه الزامي است، اما از طريق شماره ملي هويت افراد به صورت الكترونيكي نيز قابل شناسايي خواهد بود.
رقابت 12 نامزد بر سر هر يك از كرسيهاي مجلس نهم
وي در ادامه به شمار نامزدهاي انتخابات پيشروي مجلس شوراي اسلامي اشاره و خاطرنشان كرد: به اين ترتيب براي هر يك از كرسيهاي مجلس حدود 12 نفر با يكديگر رقابت ميكنند.
كرمي با اشاره به برپايي 47 هزار شعبه اخذ راي در سراسر كشور خاطرنشان كرد: كليه اين شعب به پايگاه اطلاعات شماره ملي مجهز هستند و به اين ترتيب امكان راي دادن يك فرد در دو شعبه متفاوت به هيچوجه وجود ندارد.
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبتاحوال كشور با تاكيد بر اينكه تمامي تمهيدات لازم براي برگزاري انتخاباتي به دور از هرگونه شائبه و ابهام فراهم شده است، خاطرنشان كرد: تمهيدات الكترونيكي پيشبيني شده محتواي راي افراد را افشا نميكند و تنها ناظر بر اين مساله است كه هر ايراني تنها يك بار نسبت به دادن راي اقدام كند.
به گزارش ايسنا، كرمي در ادامه اين نشست با اشاره به آغاز صدور شناسنامههاي مكانيزه براي مردم از پايان سال 88 نيز افزود: يكي از ويژگيهاي اين شناسنامه اين است كه مشخصات و اطلاعات هويتي در صفحه نخست شناسنامه به صورت ماشيني ثبت ميشود.
وي ادامه داد: علاوه بر اين، از عكس اسكن شده در داخل شناسنامه استفاده شده و نيز لمينت روي صفحه نخست شناسنامه به گونهاي است كه امكان هرگونه جعل و سوء استفاده را به حداقل ميرساند.
وي به ديگر ويژگيهاي شناسنامههاي مكانيزه كه ضريب امنيتي آن را افزايش ميدهد اشاره كرد و گفت: امكان سوء استفاده از اين شناسنامهها تقريبا صفر است.
به گفته كرمي، شناسنامههاي صادر شده براي متولدان هرسال و افراد زير 15سال دو ورقي است و اين در حالي است كه پس از عكسدار شدن شناسنامه در سن 15 سالگي، شناسنامهها چهار ورقي ميشوند.
كرمي ابراز اميدواري كرد كه تا پايان برنامه پنجم بتوان براي كليه ايرانيان شناسنامهاي مكانيزه صادر كرد.
وي خاطرنشان كرد: هماكنون سالانه براي يك ميليون و 400 هزار نوزاد متولد شده شناسنامه مكانيزه صادر ميشود و اين درحالي است كه كليه افرادي كه براي عكسدار كردن شناسنامه خود در سن 15 سالگي و يا تعويض عكس شناسنامه در سن 30 سالگي مراجعه ميكنند نيز شناسنامه جديد دريافت ميكنند.
معاون امور اسناد هويتي سازمان ثبتاحوال كشور از صدور حدود دو ميليون شناسنامه مكانيزه در كشور خبر داد.
به گزارش ايسنا، وي همچنين به تمديد اعتبار كارت ملي شهروندان تا پايان سال 92 اشاره كرد و افزود: چنانچه محل سكونت افراد تغيير كند، ميتوانند با مراجعه به نزديكترين اداره ثبت احوال و يا از طريق سايت اين سازمان تغيير آدرس خود را اعلام و تقاضاي تعويض كارت ملي كنند.
آغاز صدور كارت هوشمند ملي در نيمه نخست سال آينده
وي در خصوص پروژه كارت هوشمند ملي نيز با بيان اينكه مطالعات مربوط به اين پروژه از سال 87 آغاز شد، به اجراي مرحله پيشپايلوت در سال 89 و در استان قم اشاره كرد و افزود: صدور كارت هوشمند ملي در نيمه نخست سال آينده در قم آغاز خواهد شد.
به گفته كرمي، كليه ايرانيان تا پايان برنامه پنجم توسعه كارت هوشمند ملي دريافت خواهند كرد.
وي به ويژگيهاي كارت هوشمند ملي اشاره كرد و با بيان اينكه اين كارت حاوي اطلاعات بيومتريك همچون اثرانگشت است، ادامه داد: از كارت هوشمند ملي براي امور مختلفي نظير انتخابات و يا كارت سلامت ميتوان استفاده كرد و اين موضوع بستگي به فراهم شدن بستر لازم در ديگر دستگاهها دارد تا بتوانند از امكانات كارت هوشمند ملي استفاده كنند.
احتمال جايگزيني كارت هوشمند ملي با شناسنامه در آينده
وي همچنين از احتمال جايگزيني كارت هوشمند ملي با شناسنامه در آينده خبر داد و گفت: در صورتي كه تمامي نيازهاي ايرانيان به اسناد هويتي توسط كارت هوشمند ملي پوشش داده شود، احتمال جايگزيني اين كارت با شناسنامه در چندسال آينده وجود دارد.
به گفته كرمي، كارت هوشمند ملي همچنين ميتواند به جاي گذرنامه نيز مورد استفاده قرار گيرد، اما براي استفاده از آن در خارج از مرزها بايد كارشناسي صورت گيرد كه فعلا اين موضوع در دستور كار ثبتاحوال قرار ندارد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]