واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دانشگاه در هفته اي كه گذشت/دعوت انتخاباتي 9 هزار استاد دانشگاه/ جمع آوري پانسيونهاي دانشجويي
دعوت انتخاباتي 9 هزار استاد دانشگاه/ جمع آوري پانسيونهاي دانشجويي
خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: عذرخواهي وزارت علوم به خاطر مشكلات ارز تحصيلي، انتقاد وزير بهداشت از ناله در شرايط تحريم، جمع آوري پانسيونهاي دانشجويي از سال آينده، دعوت 9 هزار استاد دانشگاه براي شركت در انتخابات، رسيدگي به مشكل دانشجويان ايراني در انگليس از موضوعات داغ هفته در حوزه دانشگاهي بود.
بدقولي سازمان سنجش در اعلام نتايج كنكور دكتري 90
به گزارش خبرنگار مهر، نتايج تكميل ظرفيت آزمون ورودي دوره دكتري «Ph.D» (نيمهمتمركز) سال 90 بالاخره پس از بدقولي هاي مكرر دانشگاهها و سازمان سنجش در شب اول اسفند ماه منتشر شد.
با وجود اينكه رئيس سازمان سنجش اعلام كرده بود نتايج نهايي مرحله تكميل ظرفيت كنكور دكتري سال90 تا روزهاي 27 تا 29 بهمن اعلام مي شود اما نتايج نهايي بدليل اعلام نشدن نتيجه مصاحبه چند دانشگاه، تا اول اسفندماه منتشر نشده بود.
بيش از 2 هزار و 800 نفر در اين مرحله از آزمون پذيرش شدند و اين در حالي بود كه اولين كنكور دكتري نيمه متمركز سال 90 در روز 25 فروردين سال 90 برگزار شد و پس از اعلام نتايج نهايي در شهريورماه، بر اساس تصميم شورايعالي انقلاب فرهنگي، مرحله تكميل ظرفيت براي آن در نظر گرفته شد.
عذرخواهي وزارت علوم از دانشجويان به خاطر مشكلات دريافت ارز تحصيلي
حسن مسلمي نائيني - معاون بورس و امور دانشجويان خارج وزارت علوم با اعلام تغيير روند مقررات ارز از سوي بانكها و عذرخواهي از دانشجويان، ابراز اميدواري كرد كه نامه معرفي دانشجويان بدون نام بانك براي دانشجويان صادر و به آنان تحويل داده شود.
وي ضمن عذرخواهي از تمام دانشجويان و خانواده هايشان بخاطر مشكلات و كاستيهاي متعدد بوجود آمده براي آنها در راه دريافت ارز تحصيلي در گفتگو با مهر، يادآوري كرد: تا مردادماه سال91 به متقاضيان نوبت داده شده است اما متاسفانه روزانه بيش از 50 نفر به علت عدم همكاري مناسب، جهت تغيير نام بانك به بانك يا شعبه ديگر و دريافت معرفي نامه به اين وزارت مراجعه مي كنند.
تكميل شبكه ابر رايانش ايران در فروردين91/ اتصال به شبكه علمي دنيا
محمدجواد لاريجاني - رئيس پژوهشگاه دانش هاي بنيادي از تكميل پروژه شبكه گريد محاسباتي (ابررايانش ملي) خبر داد و گفت: اين پروژه توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در فروردين ماه سال 91 تكميل مي شود كه با تكميل آن امكان اتصال 12 دانشگاه كشور به شبكه فراهم خواهد شد.
طرح ايجاد شبكه ملي ابر رايانش ايران (طرح گريد ملي) يكي از طرحهاي كلان ملي است كه در اسفند ماه سال 1387 از سوي معاونت علمي ياست جمهوري به تصويب رسيد و اجراي آن به پژوهشگاه دانشهاي بنيادي واگذار شد. طرح گريد ملي شامل 9 ابر رايانه مي شود كه هركدام با ظرفيت 2 ترافلاپس در مراكز علمي - پژوهشي در شهرهاي مختلف كشور ايجاد مي شود و با يكپارچه سازي اين ابررايانه ها، شبكه گريد ملي شكل مي گيرد.
تاسيس 4 دانشگاه تكجنسيتي در استان البرز
غلامعلي نادري - مدير كل دفتر آموزشهاي آزاد و غيرانتفاعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: 4 دانشگاه تك جنسيتي در استان البرز با پذيرش دانشجو در مقاطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته و تنها در سه رشته راه اندازي مي شوند. در صورتيكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با مجوز اصولي چهار دانشگاه تك جنسيتي در استان البرز موافقت كند يك يا دو دانشگاه در اين استان از مهرماه سال آينده فعاليت خود را به عنوان دانشگاه تك جنسيتي آغاز مي كنند.
وي اظهار داشت: بيشترين تقاضا در استان البرز براي راه اندازي دانشگاههاي تك جنسيتي دخترانه است. در هيأت موسس دانشگاههاي تك جنسيتي دختران، مسئولان زن و هيأت موسس دانشگاههاي تك جنسيتي پسران را علاوه بر مسئولان مرد، مسئولان زن هم مي توانند تشكيل دهند.
انتقاد وزير بهداشت از ناله در شرايط تحريم
وزير بهداشت با تاكيد بر دغدغه فرهنگي در كارهاي دانشجويي و انتقاد از طرح چند باره موضوع بودجه از سوي معاونان فرهنگي دانشجويي دانشگاهها، گفت: دغدغه ما موضوعات فرهنگي و تجديد بناي تفكر ديني در دانشگاهها است.
دكتر مرضيه وحيد دستجردي تحريم هاي متعددي را از سوي كشورهاي غربي عليه ايران فرصتي براي خودكفايي برشمرد و گفت: بدانيم كه در اين وضعيت نبايد آه و ناله و زاري كنيم و چرا كه كسري بودجه و اين گونه مسائل همواره وجود داشته است.
نحوه برگزاري مناظره انتخاباتي در دانشگاهها/ حدود اختيارات تشكلها
دكتر غلامرضا خواجه سروي معاون فرهنگي اجتماعي وزارت علوم با تشريح نحوه برگزاري مناظره انتخاباتي در دانشگاهها گفت: تشكلها نسبت به برگزاري مناظره در دانشگاهها توجيه شده اند و از آنها خواسته شده تا زمينه افزايش مشاركت دانشگاهيان را در انتخابات مجلس فراهم كنند.
وي افزود: در اين زمينه برنامه مدون در اختيار دانشگاه ها قرار دارد و شوراي فرهنگي و هيئت نظارت در دانشگاه ها بر روند اجراي مناظره و تريبون آزاد در دانشگاه ها نظارت دارند. دستور العمل هاي مورد نياز در زمينه برگزاري مناظره هاي انتخاباتي در آيين نامه هاي هيئت نظارت و تشكل هاي دانشجويي آمده است.
پانسيونهاي دانشجويي از سال آينده جمع آوري مي شوند
بخشي از دانشجويان در پانسيونهايي دانشجويي زندگي مي كنند كه بعضاً با برخي مشكلات مواجه هستند در همين راستا صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم اعلام كرد كه اين پانسيونها از سال آينده جمع آوري مي شوند. گودرزي - قائم مقام صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم اعلام كرده است كه پانسيونهاي دانشجويي از سال آينده جمع آوري و دانشجويان اين پانسيونها در خوابگاهها اسكان داده مي شوند.
وي گفت: تنها در صورتيكه اين پانسيونها تحت پوشش تعاوني خوابگاههاي غيردولتي قرار بگيرند و شناسنامه دار شوند امكان فعاليت دارند. برخي از اين پانسيونها به علت از دست ندادن آزاديهاي خود و دنبال نكردن رويه هاي فرهنگي و اخلاقي همچنين قيمت اجاره، تمايلي به عضويت در اين تعاوني و شناسنامه دار شدن ندارند.
47 هزار دانشجو به دليل عدم بازپرداخت وام بدهكارند
بر اساس اعلام صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، 47 هزار دانشجو به علت دريافت انواع وامها، معادل 8 ميليارد تومان به اين صندوق بدهكار هستند. اين تعداد از دانشجويان در سال جاري بيش از 3 قسط خود را پرداخته نكرده اند و 8 ميليارد تومان به صندوق رفاه بدهكار هستند و به همين دليل براي 32 هزار دانشجو فراخوان بازپرداخت وام ارائه شد. صندوق رفاه اعلام كرد: در صورتيكه دانشجويان بدهي خود را پرداخت نكنند، در نوبت دوم توسط ضمانتي كه هنگام دريافت وام ارائه كرده اند، پرداخت اين وامها پيگيري مي شود.
عدم همكاري بانك ملت با روند پرداخت ارز تحصيلي به دانشجويان
معاون بورس و امور دانشجويان خارجي وزارت علوم اعلام كرد كه عليرغم تاكيد بانك مركزي در خصوص پرداخت ارز تحصيلي به دانشجويان از سوي تمام بانكها، اما بانك ملت با صدور بخشنامه اي از همكاري با دانشجويان ممانعت به عمل آورد. مسلمي نائيني گفت: بانك ملت در ارائه ارز تحصيلي به دانشجويان همكاري نمي كند و در اين زمينه بخشنامه اي صادر كرده است. هر چند بانك مركزي پيش از اين اعلام كرده بود كه تمام بانكها ارز تحصيلي ارائه مي دهند اما اين بانك از همكاري با وزارت علوم ممانعت مي كند.
خاطرات تلخ و شيرين حداد عادل از دوران دانشجويي
غلامعلي حداد عادل - رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در جشنواره تلخ و شيرين دانشجويي با اشاره به فضاي دانشگاههاي كشور در دوران قبل از انقلاب اسلامي، به خاطراتي از دوران دانشجويي خود اشاره كرده و گفت: در مهرماه سال 1342 به عنوان دانشجوي كارشناسي فيزيك وارد دانشگاه تهران شدم و بيش از 49 سال است كه همچنان خود را يك دانشجو ميدانم.
حداد عادل گفت: در آن زمان در دانشگاه تهران فقط دو اتاق كوچك براي نماز خواندن بود و دانشجويان مجبور بودند از دانشكدههاي ديگر به دانشكده علوم يا دانشكده فني بيايند تا بتوانند نماز بخوانند و به هيچ عنوان اجازه سخنراني مذهبي و يا برنامه هاي اسلامي در دانشگاه را نميدادند. يادم ميآيد روزي از رئيس دانشكده محترمانه خواستيم اجازه دهد از آقاي مطهري كه در آن زمان استاد دانشگاه تهران بود براي سخنراني دعوت كنيم كه رئيس دانشكده با عصبانيت با اين دعوت مخالفت كرد.
دعوت 9130 استاد دانشگاه از مردم براي شركت در انتخابات مجلس
9130 نفر از اساتيد كشور با انتشار بيانيهاي ضمن اشاره به شرايط حساس جهاني از مردم دعوت كردند تا در انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي حضوري پرشور داشته باشند.
در ادامه اين بيانيه آمده است: ما فرزندان ملت قهرمان ايران در سنگرهاي جهاد علمي، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي، از همه اقشار فهيم و مسلمان ايران استدعا داريم كه با مشاركت حداكثري و انتخاب هوشمندانه خود به خلق حماسهاي ديگر در تأسيس مجلس همطراز گفتمان انقلاب اسلامي بپردازند؛ بيترديد مجلس نهم در كارآمدي و تحقق گفتمان انقلاب اسلامي نقشي تعيينكننده خواهد داشت.
رسيدگي به مشكل دانشجويان ايراني در انگليس
رامين مهمانپرست - سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر رسيدگي به مشكلات اتباع و دانشجويان ايراني در انگليس گفت: معاونت كنسولي وزارت امور خارجه به مسائل و امور اداري اتباع ايراني و دانشجويان مشغول به تحصيل در انگليس مي پردازد.
مهمانپرست با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوي دولت انگليس براي سفارت ايران اضافه كرد: اين اقدام فشاري بود كه دولت انگليس براي اجراي كارهاي اداري اتباع ايراني در انگليس و همچنين مقابله با تصميم مجلس شوراي اسلامي در زمينه محدود كردن روابط ايران با انگليس صورت گرفت.علاوه بر اين به تمام كشورهاي اروپايي اطراف انگليس كه ايران دفاتر نمايندگي در آن كشورها دارد به نمايندگان سياسي ايران اين اختيار را داديم كه مشكلات اتباع و دانشجويان ايراني در انگليس رسيدگي كنند.
كمك كنسولي به استاد بازداشت شده در آمريكا
حسن قشقاوي - معاون كنسولي امور مجلس و ايرانيان خارج از كشور وزارت امور خارجه با تاكيد بر اينكه بازداشت استاد دانشگاه صنعتي شريف از سوي سيستم حقوقي آمريكا غيرمنطقي بوده است، گفت: وزارت امور خارجه وظيفه دارد در زمان دادرسي ها به اين استاد دانشگاه كمك كند.
وي به مهر گفت: نفس اين عمل بر اساس قطعنامه ها و اقداماتي است كه توسط آمريكا و برخي كشورها انجام مي شود كه آن را غير قانوني و غير حقوقي مي دانيم. اتهام زده شده به استاد دانشگاه شريف يك سوءتفاهم مطلق است، اين اتهام بر اساس قطعنامه ها و قوانين آمريكا نيز غيرقانوني است و استاد دانشگاه شريف بي گناه است.
وزير بهداشت شرط تبليغات انتخاباتي در دانشگاههاي پزشكي را اعلام كرد
وزير بهداشت با تاكيد بر اينكه دانشگاههاي علوم پزشكي فارغ از مسائل سياسي حركت كنند، گفت: كانديداهاي نمايندگي مجلس تنها مي توانند در مراكز آموزشي دانشگاههاي علوم پزشكي حضور پيدا كنند و حضور آنها در مراكز درماني و بيمارستاني مناسب نيست.
دكتر مرضيه وحيددستجردي به مهر گفت: حوزه سلامت بايد فارغ از مسائل سياسي باشد و خداي نكرده برخي از مسائل سياسي كه ممكن است به دنبال آن درگيري هايي هم ايجاد شود، مي تواند خدمات بخش سلامت را در حوزه خودش تحت تاثير قرار دهد. ما از دانشگاهها خواسته ايم كه از هرگونه حركتي در اين زمينه جلوگيري كنند.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]