واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مقصد بعدي مورينيو كجاست؟ جنگ سرد آقاي خاص با سران رئال
جام جم آنلاين: از ابتداي حضور خوزه مورينيو در رئال، كارها و رفتارهايي كه وي از خود نشان داده است، مورد تقبيح بزرگان فوتبال اسپانيا قرار گرفته و بسياري وي را ناقوس مرگ اعتبار سپيدهاي مادريد قلمداد كردهاند.
او كه عادت به جنجال داشته و اين امر در انگليس و ايتاليا با استقبال روبهرو ميشده، اينبار در جايي مربيگري ميكند كه براي حاشيه كوچكترين ارزشي قائل نيستند.
وقتي در انتهاي سال 2011 و در مصاحبه با شبكه بيبيسي، وي صراحتا از علاقهاش مبني بر حضور در فوتبال انگليس خبر داد، فلورنتينو پرز، مديرعامل رئالمادريد با اعلام علاقهاش به سبك مربيگري يوآخيم لو، نسبت به حضور وي در تيم خود اظهار تمايل كرده و در شب كريسمس، دستهگلي زيبا براي وي فرستاد.
اين جنگ سرد بين مورينيو از يكطرف و هواداران و مديران رئالمادريد از طرف ديگر باعث شده تا احتمال خروج اين مربي در انتهاي اين فصل از جمع اسپانياييها هر روز محتملتر شود.
از بين تمام گزينههاي احتمالي، شش گزينه را ميتوان محتمل دانسته و آقاي خاص را در صدر كادر فني يكي از اين تيمها در فصل 13ـ 2012 در نظر گرفت.
منچستريونايتد
در 70 سالگي سر الكس فرگوسن و در حالي كه ربع قرن از حضور مرد اسكاتلندي روي نيمكت شياطينسرخ ميگذرد، چند وقتي است كه همگان (و از جمله خود وي) به دنبال يافتن جانشين شايسته براي سپردن سكان هدايت يكي از محبوبترين تيمهاي دنيا به وي هستند.
نامهاي گوناگون مطرح شده تا به حال يا به نوعي خيالبافي نويسندگان روزنامههاي انگليسي بودند يا گزينهاي درخور براي نام منچستريونايتد نبودهاند.
پپ گوارديولا شايد شايستهترين اسمي بود كه مورد تاييد الكس فرگوسن قرار داشت و معتقد به روش مربيگري وي دارد، ولي حواشي مطرح شده پيرامون مربي اسپانيايي و اينكه به احتمال قريب به يقين در صورت جدايي از بارسا، مقصد وي يكي از دو كشور ايتاليا و قطر خواهد بود، اينگمانه زني را ضعيف ميسازد لذا با حذف اين گزينه، حضور خوزه مورينيو در منچستر محتملتر از هميشه به نظر ميرسد.
سالهاست كه هواداران يونايتد به سبك بازي خاص اين تيم با مربيگري فرگوسن عادت كرده و پيروزيهاي خويش را از همين متد طلب ميكنند.
سيستمي مبتني بر دفاع خطي، پاسهاي مورب و مهمتر از اينها، استفاده بهينه از تاكتيكي به نام ضدحمله. اين درست روشي است كه آقاي خاص در حال حاضر در تيم رئال اعمال ميكند.
استفاده از مدافعاني مستحكم و البته خشن و استفاده از سيستم دفاعي بسته و در كنار آن سپردن كار به هافبكهاي دفاعي كه اصليترين نقش را در سيستم مورينيو بازي ميكنند، ميتواند محبوب قلب هواداران سرخ باشد. در صورت خداحافظي فرگوسن در پايان فصل جاري، به هيچ وجه بعيد نيست كه شاهد حضور آقاي خاص در اولدترافورد باشيم.
آرسنال
پس از قريب به 16سال حضور موفق در جمع توپچيهاي لندن، گويا آرامآرام زمان خداحافظي مرد فرانسوي فرارسيده است.
آرسن ونگر كه از سال 1996 و پس از جدايي از ناگوياگرامپوس ژاپن سرمربيگري آرسنال را پذيرفت، با سه بار فتح ليگ برتر و كسب مجموعا 11جام، اين فصل را در بدترين شرايط ممكن آغاز كرد. او كه تخصص ويژهاي در پرورش استعدادهاي جوان دارد، دو، سه فصل اخير را با تكيه بر ستارگان خود و بويژه سسك فابرگاس اسپانيايي به كار ادامه داده بود، اما نتوانست در غياب يكي، دو مهره اصلياش، از شوك وارده از اين بحران به سلامت عبور كند.
داستان پيوستن فابرگاس به بارسلونا و اينكه اصليترين خبر تمام فصل نقل و انتقالات تابستاني امسال به اين بازيكن اختصاص يافته و تنها مخالف آن، همين ونگر بود و اينكه پس از آن، سمير نصري نيز خيلي زود در جمع آبيهاي منچستر حاضر شد، روحيه هواداران متعصب توپچيها را بشدت پايين آورد.
شروع فصل نيز با يك فاجعه تمامعيار آغاز و طي آن آرسنال با نتيجه 8 بر 2 به يونايتد باخت. چند باخت ديگر پس از آن كمكم سبب شد تا هواداراني كه روزي شعار «In Arsen We trust» را سر ميدادند، شديدا به وي معترض شوند.
البته در ادامه فصل، تجربه به كمك مربي 62ساله فرانسوي آمده و او توانست با غلبه بر جو منفي ايجاد شده در تيم، آرامآرام خود را در جدول بالا كشيده و در جمع بالانشينان جاي بگيرد اما به نظر ميرسد با شرايط ويژه اين فصل و بنا به گفته خود ونگر، اين آخرين فصل حضور او روي نيمكت آرسنال خواهد بود.
يكي از اصليترين گزينهها براي جانشيني وي، خوزه مورينيو است. هرچند كه استيل مربيگري او ممكن است به مذاق هواداران اين تيم چندان خوش نيايد، اما قطعا ذات نتيجهگراي وي ميتواند آنها را كه از آخرين قهرمانيشان در ليگ برتر، يكدهه ميگذرد، راضي نگه دارد.
چلسي
اين جابهجايي به مذاق آقاي خاص از هر جهت جور در ميآيد. پس از قهرماني با پورتو، اين چلسي و آبراموويچ بودند كه با اعتماد به مورينيو از او يك چهره جهاني ساختند.
وي در ميان هواداران اين تيم محبوب است و او بود كه دوباره نام آبيهاي لندن را در جهان به سر زبانها انداخت.
در همين تيم بود كه براي نخستينبار لقب«آقاي خاص» به وي داده شد. او در اين تيم هرچه ميخواست داشت؛ هواداران پشتيبان وي بودند و مطبوعات از هر سوژه كوچك او داستاني بزرگ ميپروراندند.
حضور آندره ويلاسبوآس در اين تيم در ابتداي فصل، به همگان نويد ظهور يك مورينيوي جديد در فوتبال دنيا و ليگ برتر را داد و هواداران آبيها، آماده قهرماني جديدي در ليگ برتر بودند.
شايد بيشتر از هركس، اين آبراموويچ بود كه از انتخاب خود و كسب نتايج درخشان توسط مربي 33ساله پرتغالي مطمئن بود ولي با شروع فصل، آرامآرام بر همگان معلوم شد كه اين قياس به هيچوجه صحيح نبوده و ويلاسبوآس هرگز مورينيوي جديدي (حداقل براي چلسي) نخواهد بود.
نتايج كسب شده براي اين تيم (بهخصوص در نيمفصل اول) بشدت نگرانكننده بود و كار داشت بتدريج به سمت اخراج مربي جوان پيش ميرفت ولي وي با مدارا كردن با تيم و كسب امتيازات حياتي، توانست خود را در جمع چهار ، پنج تيم نخست جدول ديده و كورسوي اميد هم به قهرماني داشته باشد.
او در اين راه دو مشكل داشته و دارد؛ يكي جواني و كمتجربگي و ديگري«مورينيو نبودن» به اين معني كه وي كسب نتيجه با اعمال فشار از خارج زمين را بلد نيست.
با توجه به علاقه شديد بين هواداران آبي و آقاي خاص شايد يكي از گزينههاي اصلي وي، بازگشت به لندن و تكرار روزهاي رويايي گذشته باشد.
تاتنهام
پس از سالها ناكامي سفيدهاي لندن در بالاترين ليگ فوتبال جزيره، اين روزها آنها به تيمشان جور ديگري مينگرند.
حضور ردنپ در اين تيم از همان ابتدا با ايجاد روحيه همراه بوده و وي در چهارمين سال حضور در تاتنهام، اميدهاي هواداران براي كسب اولين قهرماني پس از نيمقرن را زنده كرده است.
هري ردنپ كه در دو فصل قبل مربي برتر فصل ليگ برتر لقب گرفت، در دو سال اخير به عنوان اصليترين گزينه جانشيني پيرمرد ايتاليايي مطرح بوده است.
عدم كسب نتايج درخشان از سوي فابيو كاپلو در تيم ملي انگليس و اينكه ديگر انگليسيهاي ناسيوناليست طاقت ديدن يك خارجي را در صدر تيم ملي كشورشان نداشته و با عدم كسب نتايج مناسب، چندان دل خوشي هم از وي ندارند باعث شده تا همگان بر اين تصور باشند كه سرمربي تيم ملي اين كشور پس از اتمام يورو 2012، كسي جز مربي 64 ساله تاتنهام نخواهد بود.
در اين صورت، نام مورينيو قطعا در بين نامزدهاي احراز پست سرمربيگري اين تيم مشاهده شده و اين ميتواند براي هواداراني كه تشنه پيروزي و كسب نتايج درخشان هستند، بسيار مغتنم باشد.
اينترميلان
وقتي مورينيو از چلسي جدا شد، پس از آبراموويچ، اين ماسيمو موراتي بود كه به وي اعتماد كرد و حاصل آن را هم در قهرماني زلزلهوار در سال دوم حضور وي در تيم خود مشاهده كرد. آنها در فصل 10ـ 2009 توانستند با كسب پنج قهرماني، كاري كارستان انجام داده و همين امر سببساز هدايت آقاي خاص به سمت پايتخت اسپانيا شد.
اما نرآتزوريها فصل 12ـ 2011 را بد آغاز كردند. حضور مربي نهچندان نامي با نام جانپيرو گاسپريني در صدر اين تيم، به ناگاه سبب شد كه تيم بزرگ ايتاليايي بين تيمهاي آماده سقوط جدول جاي بگيرد.
گاسپريني نه توان فني مناسب داشت و نه ميتوانست ستارگان بزرگ آبيها را به درستي هدايت كند.
او خيلي زود نشان داد كه يك انتخاب اشتباه بوده و بسرعت جاي خود را به يك مربي باتجربه داد. كلوديو رانيري، مربي سابق چلسي، يووه و رم خيلي زود توانست اوضاع را آرام و تيم را به تدريج به ردههاي بالاتر جدول هدايت كند.
اما اين هم براي هواداراني كه قهرماني ويژه با مورينيو را تجربه كردهاند، نميتواند راضيكننده باشد. آنان حتي كسب نايبقهرماني توسط لئوناردو را هم قبول نداشتند و وي را به كمكاري متهم ميكردند.
شايد بتوان حضور در جمع آبي ـ سياههاي ميلان را اصليترين و محتملترين مقصد مورينيو در صورت خروج از جمع رئاليها دانست.
او از علاقه شخص موراتي به خودش آگاه است و ميداند كه هواداران در صورت بازگشت وي، استاديوم را با حضور خود منفجر خواهند كرد و آقاي خاص كسي نيست كه بتواند از فاكتور محبوبيت بگذرد، آن هم پس از 2 فصل تحقير در ميان ماتادورها.
پاريسنژرمن
تيم پاريسي تا قبل از تزريق پول نفت قطري به آن، تنها يك نامنيك در فوتبال فرانسه بود ولي از تابستان 2011، اين باشگاه بدل به نماد پولداري و تيمداري بر پايه ثروت در كشور گل شده و صدرنشيني مطلق آن در ليگ فرانسه، دليلي بر اثبات توفيق اين روش در حال حاضر دارد.
مانند منچسترسيتي در انگليس، پاريسنژرمن هم در صدر جدول توانسته امضايي تضميني، پاي چك صادر شده از جانب عربها باشد.
هرچند كه اين تيم در حال حاضر با كارلو آنچلوتي قرارداد بسته، ولي در صورتي كه مورينيو اشاره بكند، قطريهاي ظاهربين حاضرند كارلتوي ايتاليايي را به پاي وي قرباني كنند. هرچند بعيد است، ولي احتمال حضور آقاي خاص در جمع سياهوسرخپوشان پاريسي هم وجود دارد.
علي پازكيان - جامجم
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]