واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: الزامات، ابعاد و چارچوب شبكه علمي با نگاهي به مشتركان
ايتنا- شبكه علمي كشور، شبكهاي است مستقل كه با استفاده از فيبر نوري كليه مراكز و مؤسسات آموزشي، علمي و پژوهشي را به يكديگر متصل ميكند.
فاز نخست شبكه علمي كشور با امكان راهاندازي سرويسهاي حساس مانند محاسبات نوري و رايانش ابري ديروز در تهران به بهرهبرداي رسيد كه جزئيات بيشتر اين شبكه منتشر شده است.
به گزارش ايتنا به نقل از فارس، مراسم بهرهبرداري از دو دستاورد شبكه ملي اطلاعات ( فاز نخست شبكه علمي كشور) ديروز با حضور محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور، رضا تقيپور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و مرضيه وحيد دستجردي در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد.
بر اساس اين گزارش، شبكه علمي كشور، شبكهاي است مستقل كه با استفاده از فيبر نوري كليه مراكز و موسسات آموزشي، علمي و پژوهشي را به يكديگر متصل ميكند.
اين شبكه امكان اتصال به ساير شبكههاي علمي معتبر جهاني از جمله شبكه علمي اروپا (Geantii) را دارا است.
بر اساس اين گزارش، مديريت اين گونه شبكهها معمولا در اختيار كنسرسيومي از دانشگاهها و مراكز پژوهشي است كه در ايران اپراتور بهرهبرداري و محتوايي اين شبكه سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران است و طراحي و اجراي اين شبكه تماما توسط متخصصان داخلي انجام شده است.
*الزامات ايجاد شبكه
قانون برنامه پنجم توسعه: بند ح ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه و پروانه اپراتور شبكه علمي كشور: سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران از جمله دلايل لزوم راهاندازي اين شبكه است.
*اهداف شبكه
هدف از راهاندازي اين شبكه، توسعه ارتباط مراكز علمي براي تعامل علمي و به اشتراكگذاري دستاوردهاي علمي و پژوهشي، استفاده بهينه و مشترك مراكز علمي كشور از امكانات نرمافزاري و سختافزاري يكديگر و اهميت نقش مراكز آموزشي و پژوهشي كشور در توسعه همهجانبه عنوان شده است.
*مشتركان شبكه علمي
بر اساس اين گزارش، قرار است دانشگاهها، مؤسسات و مراكز آموزشي داراي مجوز اعم از دولتي و غيردولتي، پژوهشگاهها، پژوهشكدهها، مؤسسات و مراكز پژوهشي و تحقيقاتي داراي مجوز اعم از دولتي و غيردولتي و حوزههاي علميه از جمله مشتركان اين شبكه باشند.
*ابعاد فني
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، ايجاد هسته پرسرعت با لينكهاي ۱۰Gbps در سطح استانداردهاي جهاني، افزايش سرعت دسترسي مراكز علمي حداقل يك گيگابيت بر ثانيه، كاهش تاخير شبكه به مقاديري زير ۰.۱ ثانيه جهت امكانپذير ساختن ارتباطات زنده دوطرفه و ايجاد يستر تست ارائه خدمات پيشرفته در كشور مانند Qos از جمله مشخصات فني اين شبكه است.
همچنين ايجاد امكان راهاندازي سرويسهاي حساس مانند محاسبات نوري (Grid Computing) و رايانش ابري (Cloud Computing، افزايش راندمان كاري مراكز علمي ـ پژوهشي از طريق دسترسي سريع به اطلاعات، ايجاد زيرساخت لازم براي اجراي پروژههاي آموزش از راه دور، آموزشهاي تكميلي الكترونيكي و آموزش مجازي و كاربردهاي Virtual Collaborative Environment شامل استفاده از سوپركامپيوترها و گريد از ديگر ويژگيهاي اين شبكه عنوان شده است.
*اثرات طرح
بنا بر اين گزارش، همچنين ايجاد زمينههاي اجراي پروژههاي تحقيقاتي مشترك بين دانشگاهي، افزايش پهناي باند دسترسي دانشگاهها جهت امكانپذير ساختن خدمات پيشرفته مانند سرويسهاي چند رسانهاي و افزايش راندمان كاري مراكز علمي ـ پژوهشي از طريق دسترسي سريع به اطلاعات را ميتوان از جمله تاثير اين طرح برشمرد.
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]