واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همكاري وزارت علوم و دفاع موجب اقتدار ايران شده است
تهران - وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري تاكيد كرد كه همكاري ميان وزارتخانه هاي علوم و دفاع، اقتدار كشور را در پي داشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، "كامران دانشجو" روز سه شنبه در نشست مشترك وزراي علوم و دفاع با روساي دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري كشور گفت: اگر در طلب اقتدار كشور هستيم بايد به دانشگاه ها و توان دانشگاهيان خود اعتماد كنيم.
وي از تعامل ميان وزارتخانه هاي علوم و دفاع به عنوان يكي از نمونه هاي موفق همكاري ميان بخشي ياد كرد و از وزارتخانه هاي نفت، نيرو و جهاد كشاورزي خواست تا تعامل و همكاري خود با دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را تقويت كنند.
دانشجو ادامه داد: تاكنون پروژه هاي دفاعي به ارزش 38 ميليارد و 500 ميليون تومان در دانشگاه ها به اجرا درآمده است كه اين ميزان بايد به 300 ميليارد تومان برسد.
وي از انعقاد قرارداد پژوهشي ميان زيرمجموعه هاي وزارت علوم و صنايع كشور به منظور ساخت هواپيماي مسافربري 100 نفره خبر داد و گفت: قرارداد ساخت اين هواپيما به مبلغ حدود 150 ميلياردتومان منعقد شده و بايد طي سه تا پنج سال آينده به مرحله بهره برداري برسد.
وزيرعلوم خاطرنشان كرد: در هدف گذاري هاي انجام گرفته بايد نيمي از تحقيقات دانشگاه هاي كشور در راستاي افزايش توان دفاعي كشور به كار گرفته شود كه خوشبختانه الان در اين مسير در حال حركت هستيم.
وي افزود: نزديك به 53 مركز دانشگاهي و پژوهشگاهي در همكاري هاي دفاعي مشاركت دارند و حدود 600 پروژه دكتري در اين راستا تعريف شده است كه البته اين شروع كار است و بايد در سال 91 بيش از دو هزار پروژه دفاعي را در دانشگاه هاي كشور ساري و جاري كنيم.
دانشجو به رشد بخش هاي مختلف آموزش عالي در سال هاي پس از انقلاب و همچنين دولت هاي نهم و دهم اشاره كرد و گفت: جمعيت دانشجويي كشور در سال 90 نسبت به اول انقلاب 20 برابر شده درحاليكه در اين مدت، جمعيت كشور رشد دو برابري داشته است.
وي تصريح كرد: تعداد دانشجويان كشور از يك ميليون و 100 هزار نفر در سال 84 با رشد چهاربرابري در سال 90 به چهار ميليون و 100 هزار نفر رسيده است و آمار دانشجويان تحصيلات تكميلي نيز نسبت به سال 57 بيش از 30 برابر شده است.
وزيرعلوم با بيان اينكه شمار اعضاي هيات علمي دانشگاه ها در مقايسه با سال 84 حدود سه برابر شده است، افزايش ظرفيت پذيرش دانشجوي دكتري را متناسب با افزايش آمار اعضاي هيات علمي دانست و گفت: متاسفانه برخي از افراد ادعا مي كنند كه توسعه تحصيلات تكميلي بدون توجه به زيرساخت هاي لازم صورت مي گيرد درصورتيكه مستندات، خلاف اين امر را ثابت مي كند.
وي درمورد نرخ رشد توليد علم در ايران نيز توضيح داد: در سال 84 حدود پنج هزار و 500 مقاله با نمايه ISI توسط دانشمندان و پژوهشگران ايراني به ثبت رسيد، درصورتي كه اين آمار در سال 2011 بيش از 21 هزار مقاله است.
دانشجو يادآور شد: يكي از پايگاه هاي معتبر علمي بين المللي اخيرا جايگاه علمي ايران در منطقه را اول و يكي از پايگاه هاي معتبر ديگر، دوم اعلام كرد و يكي از آنها رتبه رشد توليد علم ايران در سطح بين الملل را 17 و پايگاه ديگر رتبه 20 ذكر كرد كه رسيدن به اين جايگاه در چشم انداز 1404 پيش بيني شده بود و خوشبختانه زودتر از آن محقق شد.
در نشست مشترك وزراي دفاع و علوم با روساي دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي كشور كه در محل معاونت دانشجويي دانشگاه تهران برگزار شد، مدرك دكتراي افتخاري "داريوش رضايي نژاد" و "مصطفي احمدي روشن" شهداي هسته اي كشور به خانواده آنها اعطا شد.
فراهنگ**1055**1415
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30818035
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]