واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: گزارش كامل از نقد «جدايي نادر از...» در دانشگاه علموصنعت + حاشيهها
نقد فيلم «جدايي نادر از سيمين» كه عصر امروز با حضور فراستي، منتقد در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با حاشيه هايي همراه بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، مسعود فراستي در جلسه نقد و بررسي فيلم «جدايي نادر از سيمين» كه عصر امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: اينكه يك موضوع ديني يا غيرديني را انتخاب كنيم، محتوا نيست، بلكه موضوع است كه با فرمي كه براي آن در نظر گرفته ميشود، به محتوا تبديل ميگردد.
اين منتقد سينما افزود: محتواي بسياري از سريال هاي ديني و آثاري كه موضوع ديني دارند، ضد دين است؛ اگر فيلمساز زندگي يكي از پيامبران را انتخاب كند، اما بلد نباشد به شخصيت احترام بگذارد، آن شخصيت به ضددين تبديل مي شود و اثر كاملاً ضدديني مي گردد.
وي ادامه داد: در موضوع فيلمسازي، محتوا از دل فرم بيرون ميآيد؛ فرم نيز از الف فيلم شروع ميشود تا تيتراژ آن ادامه مي يابد، وقتي فيلم فاقد فرم باشد، فاقد هنر نيز هست، بنابراين به راحتي مورد نقد قرار ميگيرد.
فراستي ادامه داد: وقتي فيلم داراي فرم مناسبي است، يعني فيلمساز داراي هنر فيلمسازي مي باشد، اما در فيلم «جدايي نادر از سيمين» نقد هم به محتوا وارد است و هم به فرم؛ چرا كه ما فرهنگ معيني داريم كه پشت آن انقلاب اسلامي است، بنابراين در هر اثري كه اين فرهنگ نباشد، حفره و سوراخ ايجاد مي شود و پشتوانه فرهنگي ندارد.
اين منتقد سينما و تلويزيون ادامه داد: پشتوانه فرهنگي ما با ايراني بودن، مسلمان بودن و انقلابي بودن ما مماس است، بنابراين اثري كه اين موارد را نداشته و فاقد هويت باشد و زمانبندي مناسبي در آن به كار نرفته باشد، مورد تأييد من نيست.
وي در خصوص اظهارنظر اصغر فرهادي در خصوص فيلم «جدايي نادر از سيمين» مبني بر اينكه «پايان اين اثر باز است»، گفت: من اصلاً اين حرف اصغر فرهادي كه مي گويد پايان اثر من باز است را نميفهمم؛ اين چرنديات را فقط بايد براي كساني كه ميفهمند بازگو كنند و به نظر من اثر بايد مانند يك خلقت پايان داشته باشد؛ اين يك اثر ماندگار و هنري است.
فراستي خاطرنشان كرد: اگر جايزههاي فيلم «جدايي نادر از سيمين» به 560 جايزه هم برسد، من مخالف اين اثر هستم و معتقدم كه در اين اثر هيچ محتوايي وجود ندارد.
اين منتقد سينما در پاسخ به اين سوال كه اين فيلم در جشنواره فجر جايزه بهترين فيلم را دريافت كرد، گفت: در جشنواره فجر سال گذشته، يك ساعت پس از دريافت جايزه توسط اين فيلم در برنامه هفت گفتم كه موضوع اين فيلم در واقعيت وجود ندارد و چيزي كه موضوع آن در واقعيت نيست، فاقد محتواست.
وي در خصوص دريافت جايزه اين فيلم در عرصه هاي جهاني گفت: به نظر من بحث دريافت جايزه توسط اين فيلم كاملاً سياسي است؛ پيام فيلم اين است كه در ايران همه دروغ ميگويند و ما بايد مهاجرت كنيم، بنابراين اگر كسي فكر مي كند كه اين جايزهها، با اين پيام، خوب است، به اندازه همان فيلمساز تفكر دارد.
فراستي ادامه داد: سه هفته پيش اعلام كردند كه اين فيلم بدون مجوز در ايران ساخته شده و مسئولان سينمايي كه به اين فيلم جايزه دادند، الان حرفشان را پس گرفته اند؛ اخيراً هم شمقدري گفته، اگر ما اسكار بگيريم، اين جايزه ها سيگنالهاي مثبت آن به ماست، اما نه تنها ما اين جايزه را دريافت نميكنيم، بلكه در اسكار جايزه بهترين فيلم به فيلم اسرائيلي داده مي شود و بازي به نفع آنها تمام خواهد شد.
اين منتقد سينما يادآور شد: من به اصغر فرهادي پيشنهاد كردم كه در يك جلسه خبري اعلام كند من جايزه اسكار را نميخواهم و بايد فيلم من را پس بدهند، اما وي نه تنها اين كار را نكرد، بلكه در مورد اين پيشنهاد موضع گيري نمود.
حاشيه هاي جلسه نقد
مسعود فراستي در جريان نقد فيلم «جدايي نادر از سيمين» وقتي نظر خود مبني بر اينكه پيام اين فيلم دروغگويي و مهاجرت از جامعه است كه واقعي نيست و اين سياه نمايي جامعه ايران است، ارائه داد، بسياري از دانشجويان و شركت كنندگان در اين جلسه مسئله دروغگويي در جامعه را تأييد كردند گفتند، بسياري از افراد براي نگه داشتن مال و جايگاه خود بايد دروغ بگويند و در جامعه ما نيز اين مسئله رواج دارد.
حمايت دانشجويان و اظهارنظرهاي آنها باعث عصبانيت فراستي شد و گفت: من متأسفم از اينكه جامعه روشنفكر و دانشگاهي ما اين گونه تصوري از جامعه دارد؛ با اين وجود نبايد از كسان ديگر توقع داشت كه اين گونه فكر نكنند؛ در واقع شما نه هنر و ايران را مي شناسيد و نه آن را ميفهميد.
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]