واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جشنواره بينالمللي داستان مقاومت سال آينده برگزار ميشود
سرويس فرهنگي ـ هنري : جشنواره بينالمللي داستان مقاومت سال آينده برگزار خواهد شد و نفرات برتر مسابقه ادبيات داستاني مقاومت و بيداري اسلامي در كشورهاي سوريه، تركيه، لبنان و فلسطين در اين جشنواره حضور خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار ما، اين خبر را مجتبي رحماندوست رئيس دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري در نشست رسانهاي كه در آن پنج ميهمان خارجي چهارمين جشنواره «داستان انقلاب» حضور به هم رسانده بودند، اعلام كرد و گفت: پنج تن از نويسندگان مشهور حوزه مقاومت شامل دكتر حسن حميد از فلسطين، دكتر علي حجازي از لبنان، مالك صقور از سوريه و احمد اورس و جمال شاكر از تركيه براي شركت در چهارمين دوره جشنواره داستان انقلاب به ايران دعوت شدهاند و برگزاري اين جشنواره با حضور اين ميهمانان مقدمهاي خواهد بود براي برگزاري جشنواره بينالمللي داستان مقاومت در سال آينده.
رحماندوست ادامه داد: و از اين دوستان در سوريه، تركيه، لبنان و فلسطين ميخواهيم كه مسابقه ادبيات داستاني مقاومت و بيداري اسلامي را در كشورهاي خود برگزار كنند تا به اين ترتيب سال آينده نفرات اول تا سوم اين مسابقات براي حضور در جشنواره بينالمللي داستان مقاومت به ايران دعوت شوند.
رئيس دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري برگزاري جشنواره بينالمللي داستان مقاومت را جشنوارهاي مستقل و به موازات پنجمين جشنواره داستان انقلاب در سال آينده اعلام كرد و گفت: نخستين كنفرانس ادبيات مقاومت 14 تير سال 79 به مناسبت آزادسازي جنوب لبنان به دست حزبالله در دمشق برگزار شد و سه نويسنده براي اولين بار از ايران در آن شركت كردند. اين كنفرانس آغازي براي ارتباط بين نويسندگان كشورهاي اسلامي بود.
در ادامه اين نشست «دكتر حسن حميد» از نويسندگان مشهور فلسطيني با اظهار خرسندي از اينكه موضوع گفتوگو ميان چهار كشور در يك جهت و با عنوان «مقاومت» است گفت: ادبيات و داستان نويسي درباره فلسطين به اين صورت است كه يا نويسندگان فلسطيني در كشور فلسطين درباره آن مينويسند و يا در كشورهاي ديگر نويسندگان ديگري درباره فلسطين و مقاومت مردم آن نويسندگي ميكنند و درباره موضوعاتي چون حق تاريخي فلسطين، روستاهاي آن و قدس شريف مينويسند.
حسن حميد گفت: مردم فلسطين در خارج از فلسطين و در اردوگاهها زندگي ميكنند و من به عنوان نويسنده از يكي از اردوگاههاي نزديك سوريه به اينجا آمدهام. از اين اردوگاههاست كه پزشكان، نويسندگان و انديشمندان فلسطيني بيرون ميآيند.
حميد با بيان اينكه در ميان هر يك از گروه فلسطينيان داخل و خارج از فلسطين دو كانون نويسندگان وجود دارد، گفت: روند نويسندگي در فلسطين به دليل حمايت نشدن از آن دشوار است و به همين دليل با وجودي كه از سالها پيش در اين كشور هزاران نويسنده وجود دارد ولي شايد ايرانيان بيش از پنج نويسنده فلسطيني را نشناسند. اين نويسنده فلسطيني، موضعگيري اسرائيل را در جهت حذف قدمت و تاريخ فلسطين يكي از عوامل عدم حمايت از ادبيات فلسطين بيان كرد و دليل ديگر را حمايت نكردن برخي اعراب و غير اعراب از فرهنگ و ادبيات فلسطين كه با موضوع مقاومت و مبارزه و قدس در ارتباط است عنوان كرد و درباره برگزاري اين گردهمايي گفت: برگزاري اين كنفرانس اتفاق خوبي است و اميدوارم با پايان جشنواره داستان انقلاب كه دليلي بر گردهمايي ما از كشورهاي مختلف است اين حماسه و حركت پايان نيابد.
«جمال شاكر»، عضو اتحاديه نويسندگان آزاد تركيه ديگر ميهمان اين نشست گفت: مسلمانان از 30 سال پيش آتش زير خاكسترند و اديبان و نويسندگان تركيه با مركزيت قراردادن فلسطين، ادبيات مقاومت را كه بر خلاف نظام سرمايهداري امپرياليسم و نظام كمونيسم است را در كشورهاي مختلف گسترش دادهاند و البته نبايد از نظر دور داشت كه انقلاب اسلامي ايران بر ادبيات تركيه تاثير بسيار داشت.
شاكر افزود: در دهه 1950 ادبيات تركيه تحت تاثير ادبيات پوچگرا و نااميدانه فرانسه بود، سپس در دهه 1970 به دليل فعاليت امپرياليسم و كاپيتاليسم تحت تاثير اين دو نظام فكري بود تا اينكه با انقلاب ايران و تحت تاثير آن توجه ادبيات تركيه به انسان و موضوعات انساني جلب شد.
«مالك صقور» نويسنده و استاد ادبيات تطبيقي سوري با طرح اين موضوع كه مساله «مقاومت» از نظر اسم، فعل و حركتش در ادبيات عرب سابقه كهن دارد، گفت: تاريخ ادبيات عرب به پيش از ميلاد مسيح باز ميگردد و اولين ادبيات مقاومت عرب از زماني شكل گرفت كه نخستين ظلم بر اعراب اعمال ميشد و آن سهم حاكمان وقت بودن عروس عرب در شب نخست بود و اكنون نيز پس از 3000 سال تكرار همين واقعه به صورتي ديگر است و آن عروس قدس است كه در دست صهيونيسم است.
«احمد اورس» ديگر ميهمان اين نشست كه رئيس اتحاديه آزاد نويسندگان تركيه است، با اشاره به اينكه هدف اصلي نويسندگان در تركيه و جوامع بينالمللي ادبيات مقاومت است، گفت: ما ادبيات مقاومت را در سطحي گسترده در موضوعات فلسطين و انقلاب ايران و حركتهاي ضد امپرياليستي و ضدكمونيستي ميبينيم. انتفاضه در ادبيات ما نقش مهمي دارد و شعار الهام برانگيزي در ادبيات ماست.«مقاومت» در تركيه هم به صورت حركتهاي سياسي و هم به صورت فرهنگي و در زمينه ادبيات مقاومت شكل ميگيرد.
شايان ذكر است كه چهارمين جشنواره داستان انقلاب بعدازظهر ديروز 24 بهمن با حضور اين ميهمانان خارجي و با معرفي برگزيدگان آن در تالار سوره حوزه هنري برگزار شد.
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]